28 June 2012

[JJCM] Cup-Bon - Chatime's Competitor haha



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Shag Yahaya menaip pasal Jalan Jalan Cari Makan lagi. Suka tak, suka tak ? Lol lol :D


Kali ni aku nak review minuman bubble tea dari Cup-Bon. Cup-Bon ni ala ala Chatime dan sekutu dengan nya tu. Tapi harga, murah lagi dari Chatime dan insyaAllah sedap dari Chatime. Itu komen pertama aku pasal Cup-Bon. Tapi, bagi aku lah kan. Maybe sebab aku tak berapa suka bubble dari Chatime. Keke.


Jom layan gambar sat ! Malas nak taip dah sekarang aku ni. Hihi ;)




Franchise di Sg Wang ;)

Oreo Chocolate Bon yang mantopppp~

Antara menu dan harga ;)




Aku biasa beli Cup-Bon ni kat Sungei Wang Plaza. Franchise dia betul betul depan pintu masuk dari arah Monorel Bukit Bintang. Tak payah nak pening kepala pusing satu Sungei Wang tu.


Oh ya, selain bubble tea Cup-Bon ada jugak jual Takoyaki, Waffle dengan Crispy apa tah aku lupa. Dan, masih tak ada kesempatan nak merasa. Ada sesiapa nak bawak aku makan situ dop ? Boleh tayang muka free kat belog aku ni. Hahaha.


Aku baru merasa 2 perisa setakat ni - Oreo Chocolate Bon (RM7.90) dengan Yam Taro Rolling Ice (RM5.50). Oreo Chocolate tu mantap dengan rasa Oreo dengan chocolate. Pergh~ Cuma aku ni cepat muak dengan chocolate, jadi agak susah bagi aku nak habiskan secawan Oreo Chocolate tu.


Yam Taro Rolling Ice pulak, memang rasa lah yam dia. Dengan bubble / pearl yang berlambak, memang puas lah minum Cup-
Bon ni. Murah pulak tu. Berbaloi baloi~ Korang wajib cuba Cup-Bon ;)


Hati : ♥♥♥♥♥


Sekian sahaja dari saya, Shag Yahaya pada minggu ini. Haha :D


4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

4 comments:

Rara Nasiha said... BALAS

haaa, tak pernah rasa ! selalu minum cool blog je. :)

Ardini Humaira said... BALAS

waaa bestnye! sini tak ado. huhu

p/s: dni guna email baru... kena folow skali lagi hehe

Miss Yaty said... BALAS

jgn amalkan sgt makan bubble/pearl tu shag sebab dgr kabar bahaya tuk kesihatan...

Anonymous said... BALAS

Yeke bahaya? Setahu aku pearl tu dari ubi jer.....

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot