20 June 2012

[JJCM] The Steamboat Ketam Village @ Ikano.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Main Entrance ;)

Shag Yahaya kembali menaip sambil pedulikan rasa hati yang kembali berdenyut. Ayat~ :D


Okay. Kali ni aku nak bawak korang jelajah Jalan Jalan Cari Makan kat Ikano Power Centre, Bandar Utama. Nama restoran tu The Steamboat Ketam Village.


Masuk kali ni dah 3 kali aku p. Tiga kali baru. Dan, dah lama gilos aku tak jejak situ. Last sekali aku jejak, aku merajuk sebab set aku dah habis. Alahai, mengada betul aku bila ingat balik benda tu. Haha. Okay, meh aku kasi korang terliur sikit. Ye ye ;)



Suami-sang-Kawan : Curry Seafood Noodle untuk seorang.

Jus Lobak Susu untuk sang-adik, Warm Chinese Tea untuk sang-penulis dan sang-kawan.

Mix Ball Noodle Set untuk sang-penulis dan sang-adik

Harga untuk 4 orang.

Pintu ke-2. Dari parking lot P1.



Meh meh aku nak cakap sikit pasal makanan pulak. Kuah kari, aku tak rasa. Tapi, bau dia macam sedap je. Lupa nak tanya si Zahir-yang-makan-kuah-kari-tu apa rasa. Hehe. Tomyam dia ? Pedas ! Bagi aku-yang-tak-boleh-makan-pedas lah. Adik aku coolio je makan tomyam tu. Aku suka lagi plain soup dia. Gambo tak ada, lupa nak snap ;)


Air Lobak Susu, mantop ! Cukup rasa lah sampaikan aku yang tak minum carrot susu sebelum ni, asyik berebut air tu dari adik aku. Kehkeh. Aku punya air, Chinese Tea. Baik untuk penghadaman. Kot ? Boleh lah lega kan bibir aku yang tengah pijar pasal kepedasan tomyam tu. Kiki :P


Konklusinya, amat berbaloi baloi makan kat The Steamboat Ketam Village. Harga berpatutan !


Hati : ♥♥♥♥♥♥ [ 4.5 / 5 ]




4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

6 comments:

@cik_ezati said... BALAS

terliur tengok.. tom yam dye mesti sedap sebab pedas.. hurmm *telan air liur* >.<

Masmira Masri said... BALAS

adusss lapa laa plak tgk entry nih arghh!!!

do visit n follow mine ok
http://myaleo.blogspot.com/2012/06/wedding-preparation-persalinan-majlis.html

.: iEyLa :. said... BALAS

hurmm..dap nye la tgk pic..
kne terjah t ni.. :p

Syazana Zainn said... BALAS

eh eh tak mahal pun

4 org makan baru rm60++

giler la..

;p

Woofer Storm said... BALAS

untunglah makan tak ajak..sadis betul ni.gini ke sahabat ar?hahaaa

jue rahman said... BALAS

lapar plak pepagi buta tgk entry ni..

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot