06 June 2012

[JJCM] Nasi Arab Wadi Hadramawt, Jalan Ampang.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Shag Yahaya sedang menaip~


Kali ni aku nak cito sikit eh pasal makan makan nasi Arab. Aku rasa ramai dah dengar nama kedai ni - Wadi Hadramawt. Agak pemes nasi Arab dia kat Kuala Lumpur ni. Aku je baru nak merasa. Itu pun ada orang belanja. Untunglah~


Kitorang order Lamb Madghout 1 1/2 kilo punya. RM26 tak silap aku. Setengah kilo boleh makan 2 orang. Itu yang pak Arab kat situ cakap lah. Sebab kitorang ada 6 orang, jadi amik satu setengah kilo. Sekali datang pinggan. Hamek kau, Jah~




Ni pulak senarai harga tahun bila aku pun tak tahu. Sebab Lamb Madghout 1/2 RM26, 1 kilo RM48. Air buah pulak semua sama rata RM9.



Hati : ♥♥♥♥♥
Nasi Lamb Madghout ni cukup rempah, cukup rasa. Sesuai lah kot dengan harga nya kan. Kambing dia lembut je. Dah macam aku makan ayam, empuk ! 1/2 kilo tu memang puas lah 2 orang makan. Kambing dia ada 6 ketul tak silap aku. Berbaloi habis lah dengan harga RM26 tu !



Sumber Gambar : Wadi Hadramawt Facebook.



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

14 comments:

Kauthar Kay said... BALAS

Bestnya. Ini tempat Maher Zain pernah singgah. Hooo, best restoran ni :D

siti_naqiah said... BALAS

kenyang gila makan banyak ni, hoho..

Nelly The Strange said... BALAS

kalau makan manyak-II . boleh gemuk tak ?
hehehehe

Cik_Shiqah said... BALAS

tgok pun dah kenyang.. woahaa byk kot nasi dia.. mmg puas hati. ^^

Cik Ummi said... BALAS

haaa..
lain kali boleyh la blnje asu kan sayam??
hehehehe

Cik Amal said... BALAS

mesti sedap kan makann kat situ
harga pown mesti boleh tahan


saya tag awak untuk join segmen ni
simple jerr
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-follower-anda.html

Miss Ann said... BALAS

mari join .

http://cyunkann.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

schaze zainn said... BALAS

nasi arab mmg banyak
memang terlebih -,-
bile makan mesti tak habis makan -,-

Miss Yaty said... BALAS

untunglah ada yang belanja...
shag, why not u blnje i mkn nasi arab sesame....hihii :)

Miss Yaty said... BALAS

thanks shag sebab still save link blog yaty lam blog shag..tharu..sobs sobs :)

Cinta Misteri said... BALAS

Kena try ni time g kl. Sdg trfikir2, sapa yg nk kena belanja erk..

Si Matatajam said... BALAS

Wah banyak tu... Kalau M mkn kat situ, boroi la perut ni. He he..

Yumida said... BALAS

x pnh lg merasa nasi arab..tp restoren tu cantik..harga ngn hidangan menu mmg berbaloi ar...

Ixbarr Abdullah said... BALAS

amboi...asyik Jalan jalan cari makan jer puan shag ni...... klu 1/2kilo tu , ix makan sorang jer kot....ahahah

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot