31 January 2011

Keadaan kat Mesir makin teruk. Urgh~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam pembaca!


Aku malas nak ulas lebih pasal cerita neh. Aku tak pasti macam mana harus aku sampaikan cerita ni. Sebab, aku sendiri keliru dengan apa perasaan aku bila baca berita tu.

Sedih. Marah. Takut. Bersyukur. Semua ada.

Sedih sebab kita tak dapat tolong mereka pun. Doa pun jadilah. Tapi, doa tak membantu banyak pun kan? Mana PERGI ORANG BESAR - ORANG BESAR MALAYSIA ? Mentang mentang anak diorang tak ada tercampak kat sana.

Marah sebab ORANG BESAR - ORANG BESAR MESIR sendiri tak dapat kawal situasi kat sana. Betapa lemahnya sistem pertahanan di sana. Sedih.

Takut sebab kita menjadi ancaman terbesar sekarang. Tak mustahil mereka boleh sampai ke Malaysia menghuru - harakan negara ini pulak kan?

Beryukur sebab Malaysia jauh lebih baik dari Mesir. Ya Allah, selematkan lah umat ISLAM dan rakyat Malaysia. AMIN.


Entri entri berkaitan :-
Liyana Lunia punya kesah : Darurat di Mesir. Nasib student Malaysia
Emeiysandra punya cerita : Sama sama kita doakan.
Belalang punya karangan : Krisis rusuhan di Mesir
AriffShah punya taipan : Keadaan sebenar pelajar Malaysia
Kujie punya coretan : Tolong ingatkan @NajibRazak, nasib rakyat Malaysia
Erza punya karangan : Kisah sebenar di Egypt
Umek punya pos : Pelajar Malaysia di Egypt
Tok Esah punya esei : Video di tembak peluru hidup !
Pendekar Berkuda punya hentaman : Kerajaan wajar bertindak

Untuk tahu lebih cerita panas dan pantas :-





Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Kad Keahlian 'Toys R Us' adalah PERCUMA !!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Lebih kurang macam ni lah Toys R Us kat Alamanda.
Ehsan Pak Cik Google ;)


Salam malam, pembaca!


Cuti cuti macam ni, memang aku jarang ada kat rumah lah kan. Pergi berjoli. Ops. Bukan. Hanya pergi bergembira bersama keluarga tanpa Abah dan Along. Lagi lagi ini adalah minggu terakhir aku berjimba sakan sebelum aku terpaksa laburkan segala tenaga aku untuk masa depan yang lebih cerah.

Ayat tak boleh belah siot! Choi lah~

Tadi pagi, aku pergi MARA nak hantar borang Cash Advance untuk bayar yuran UniKL. Pegawai MARA cakap ambil masa 7 hari bekerja. Haih. Sudah tentu aku dapat duit pendahuluan pendidikan tu lepas aku daftar kat UniKL.

Haih~

Lepas tu teman Mama pergi klinik kat Sentul Boulevard. Memang selalu pergi sana kalau sakit. Sanggup jelajah dari Putrajaya ke Kuala Lumpur demi ubat. Keke. Lepas tu, pergi Alamanda terus. Konon nak suruh Boboy buat latihan. Biasalah. Nanti ada tournament boling Majlis Sukan Wilayah Persekutuan [MSWP]. Jadi, aku pun turut melatihkan diri walaupun aku tak layak masuk MSWP dah.

Suka semakkan diri kat bowling alley :P

Lepas tu, pergi balik rumah angkut Chummy Lambert dan Jerry Bruckheimer pergi klinik kat Bangi. Nak bagi vaksin kat Jerry je. Chummy tu saja bawak. Kereta penuh gila dengan bulu dorang. Benci aku! Nak kena sapu kasi bersih. Argh~


Eh eh. Lupa nak cerita. Tadi kat Alamanda aku pergi buat kad kat Toys R Us. Alaa~ Kedai mainan budak budak tapi orang dewasa pun ada beli jugak tu. Tak tahu boleh lah tanya Pak Cik Google.

Ni aku punya!

Tak payah bayar satu sen pun untuk kad tu. Hanya isi borang, lepas tu dapat kad! Tak payah nak perbaharu ke apa ke. Kad tu untuk seumur hidup. Gembira tak?

Tentulah aku gembira!!! Korang bila lagi? Ayuh serang setor Toys R Us berdekatan anda sekarang ;)



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

30 January 2011

Giveaway : Special Giveaway From Moscow



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca!

Bertemu lagi kita di malam ini. Kehkeh. Tak sampai lima minit pun berpisah tadi. Ini, ada lagi giveaway yang perlu aku langsaikan. Datangnya dari SCC sayam.

  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member kan?)
  2. Anda dijemput menjadi follower http://norakhtar.blogspot.com(tiada paksaan)
  3. Post satu entry tentang giveaway ini di dlm belog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak entry berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:)
  4. Tag 5 orang rakan blog anda (nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag.
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact.
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011

Jadi, aku nak bunuh. Erk. Aku nak tembak tidak mati mati kepada Encil Achie, Encik Mamat, Encik Zai, Encik Eszwan, dan Encik Din. Kelik belog bawah :


Gatai noh aku tembak semua lelaki lelaki macho. Kehkeh. Bye~




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Giveaway : 1st GA Pearl by mOoN



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca!

Lepas buat surat rasmi kepada pembaca tadi, tiba masanya bagi aku langsaikan segala hutang dalam bookmark aku ni. Hehe. Jadi, tanpa membuang masa mari lah kita mulakan. Yop!


Aku sertai giveaway ini kerana aku di tembak berulang kali oleh Encik Achie aci bukak pintu. Tembak di sini tak lain tak bukan bermaksud di tag ya. Jangan salah paham pulak! Lagi sebab lain, aku ni kan suka tambah kawan sambil kenalkan belog aku.

Warna yang paling sesuai melambangkan diri aku ialah HITAM. Sebabnya, aku ni kan macho lah sangat. Hitam itu menawan. Hitam itu menggoda. Hitam itu penuh misteri.

Cakap pasal misteri, nama benar aku pun korang tak tahu kan? Kiki. Pada yang tahu tu, lain kira. Sebab dorang penganjur kontes/GA, penjual atas talian (online shop). Tapi, yang pasti aku tidaklah menawan mana, menggoda mana pun. 

Cuma aku rasa, hitam memang warna hidup aku.

Baju aku 90 peratus berwarna hitam. Aku suka pakai pen warna hitam. Aku banyak kasut hitam.

Aku nak ajak sekali Schze Zain | Cik Aki | Amalia. Jom kelik :



Psst. Tarikh tutup 14 Februari 2011.




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Surat Rasmi Memohon Maaf.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Shag Yahaya
Presint 9, Putrajaya
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tetamu-tetamu di shagcomot.blogspot.com
Bumi, Alam Semesta.                                                                               30 Januari 2011


Tuan/Puan/Cik/Encik

MEMOHON MAAF.

Merujuk kepada perkara di atas, saya, Shag Yahaya, sukacita di maklumkan saya ingin memohon maaf kepada seluruh warga pembaca dan tetamu di belog saya, shagcomot.blogspot.com kerana tidak membalas sebarang jejak dan komen.

2. Untuk pengetahuan anda, saya tidak dapat berada di atas talian (online) kerana saya berada di luar kawasan lah sangat. Semalam malam, internet tidak dapat di kesan di komputer riba saya. Penat saya mengamuk selama lebih sejam di depan komputer riba saya kenapa ia tidak dapat kesan internet.

3. Lagi pula, ini adalah hujung minggu. Tentunya, saya berehat, bergurau senda bersama keluarga. Masa untuk belog juga terpaksa di kurangkan. Setiap minggu aktiviti belog pasti kurang.

     Akhir Kata, semoga anda dapat memaafkan saya. Kepada yang sudi datang ke belog saya dan komen entri-entri di belog ini, saya mengucapkan ribuan terima kasih. Saya akan balas secepat mungkin.

Kesian Sekian, Terima Kasih.


Yang benar,

(tanda tangan tidak di perlukan)

Shag Yahaya
Penulis Rasmi shagcomot.blogspot.com





Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

29 January 2011

BB Torch Percuma. Aku pun nak !!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)






Salam petang Sabtu, pembaca!

Pertama sekali, aku nak mohon maaf sebab semalam seharian aku tak online belog. Oh tidak. Betapa aku rindunya pada belog comot neh. Haih.

Mama lah, ajak pergi rumah cousin aku kat Taman Equine. Satu hari suntuk duduk sana. Dari tengah hari sampai malam. Bapak bosan! Lepas tu balik Putrajaya. Lepas tu, Abah balik dari Batu Gajah. Lepas tu, teman Abah pergi makan malam. Lepas tu, pergi rumah kawan Mama mintak cop sahkan segala sijil. Lepas tu, balik rumah. Lepas tu . . .

Berapa kali mahu lepas tu daaa~

Lepas tu, hari ini baru online. Haha. Okay, terakhir punya lepas tu. Janji tak ulang dah. Hihi.


Oh oh, tadi aku jalan jalan kat belog Kak Ellen. Baca sana, cakap Celcom sayam nak kasi BB Torch secara percuma. Tapi, tentulah ada syarat dan peraturannya nak jadi percuma tu. Jom baca lebih kat belog Kak Ellen, SINI KELIK





Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

27 January 2011

Bila Belog Jadi Bukumuka : Gaya Atik ;)



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





"Aku baru baik dari Masjid Putra, Putrajaya. Balik kejap, Baby telefon suruh ambil malam ni. Kena pergi Shah Alam pulak. Jumpa esok sayang semua! ;D" - 1 minit yang lalu.



Cilok idea Atik kejap malam ni. Sebab tak sempat nak taip entri panjang panjang.

Kalau Atik tak suka, bagi tahu ya. Nanti Shag buat entri khas mohon maaf :P



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

UniKL tambah MARA sama dengan Penat Den !



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Gambar tak ada kena mengena dengan entri.

Salam petang Khamis, pembaca!

Lambat aku online hari ini. Sebab, aku pergi UniKL. Jumpa bakal pensyarah aku! Kuikui. Dah la tinggi gila tempat kuliah aku nanti. Tingkat 23 babe. Bayang kan kalau lif rosak. Ohh, aku tak nak bayang kan. Korang jela bayangkan ye.

Aku pergi sana pun sebab nak hantar borang CONFIRM aku nak masuk sana. Bau tempat yang bakal aku pergi belajar tu, pergh~ Bau kedai siot. Semua barang baru. Cat baru. Keke. Gembira nya aku jadi pelajar terawal nak rasmikan semua benda baru tu :P Oh ya. Paling sedih bila aku baca white board kat bilik Dekan tu. 

Untuk kos Islamic Finance, baru 4 orang setuju nak masuk UniKL Februari ni. Untuk Business Managment baru 8 orang. Akaun baru 12 orang. Masuk aku jadi 13 lah. Hahaha. Bapak sikit weh.


Balik je dari UniKL, aku ada senaraikan perkara perlu di buat. Meh tengok!
  1. Surat Rasmi : Tak nak duduk asrama UniKL. <-- Tadi dah kena perli dgn officer ISE.
  2. Karangan Pinjaman MARA.
  3. Isi borang pinjaman duit pendahuluan MARA.
  4. Fotostat segala sijil.
  5. Hantar pergi mintak sesapa tolong sahkan sijil.
  6. Isi borang Pendaftaran UniKL <--Tak isi lagi =.='
Ada sesiapa nak tolong tak? Okay, aku merajuk. Bye!


Psst. Aku tak sabar pulak 7 Februari neh ;)




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Kontes : If I have RM100 . . .



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam tengah malam, pembaca!

Aku nak sertai kontes yang di anjurkan oleh Cik Auni Miyukie. Kontes itu berbunyi, Jika aku punya RM100. Dengan itu aku harus cerita apa akan aku beli jika aku punya duit sebanyak itu. Mari kita bercerita.

Jika aku punya RM100 . . .

Campur tiga tiga baju ni pun tak sampai RM100 lagi ;)

Aku nak beli baju kat Jessabella's. Sebab, memang ada saiz aku dan baju baju dia comel comel. Aku dah ada 2 cardigans, 2 dresses, dan 1 t-shirt dari dia. Time tu sebab aku kerja. Boleh lah beli sekali banyak. Lagi pulak, dia punya harga rendah kot!

Berbaloi baloi beli dengan Jessabella, babe! Murah dan berkualiti. Dah lama tak beli kat situ sebab dah tak bekerja lalu tiada duit. Okay, dah macam esei SPM bunyi entri aku :P

Jadi, kalau aku punya RM100, aku nak beli baju kat Jessabella lagi. Kyahh~ ;D


Aku nak jemput : Ayu sayam, Hijrah laling dan Bunga comel . Jom ramai ramai ke belog Cik Auni Miyukie.




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

26 January 2011

Segmen : My Favorite Artist.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam malam, pembaca!

Potong ke err, salah penggunaan ayat. terus ke titik penting.

Segmen ini di cetus kan oleh minda geliga Cik Shea. Aku tak ingat mana aku terserempak dengan segmen ni. Keke. Jadi, mari kita terus dengan segmen.



  1. Siapa favorite artist Puan Besar Shag Yahaya ?
    Chester Charles Bennington / Chazzy Chaz nama yang aku guna bila BW ;) Vokalis kumpulan Linkin Park !
  2. Kenapa suka dia ?
    Sebab, suara dia yang sangat rock dan bertenaga. 2 jam menjerit, still ada suara yang mantap babe ! Ini di akui sendiri oleh ahli ahli band Linkin Park ! ;) Lagi sebab tattoos kat badan dia sangat COOL !
  3. Beri 3 points tentang dia.
    Pernah kahwin dulu. Lepas tu cerai. Kahwin lain.
  4. Nyatakan 2 lagu yang beliau nyanyi.
    Banyak gila lagu dia. Tapi yang aku minat : Leave Out All The Rest | Papercut
  5. Apa yang Puan Besar nak buat bila jumpa dengan beliau ?
    Nak peluk cium bawak balik Malaysia jumpa Mama Abah lepas tu kahwin ! Settle ;D
  6. Puan Besar mahu beri apa sempena birthday favorite artist tu ?
    Kasi anak kami! Hahahaha ;D
  7. Siap!
    Siap dah ke?



Nak sertai jugak segmen neh? Jom ke belog Cik Shea :



Psst. Boleh buat banyak kali tak? Sebab, macam ramai je aku minat? Hahahaha :P



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam petang, pembaca!

Aku telah di jemput oleh Cik Yaty sayam untuk sama sama tempek nama di senarai belog En Syafiq Rosli. Atau nama lain nya, aku nak masukkan nama belog aku di Bloglist milik En Syafiq Rosli. Ada jelas?

Aku jemput korang korang yang sudi mai ke teratak comot ni, sama sama tempek nama kat sana. Okeng? Tak susah, kelik link kat bawah ni, korang baca lah apa yang patut kat sana. Chow~




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Kucing aku hantu durian!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Bukan kucing aku! :P

Salam petang Rabu, pembaca!

Korang ada kucing tak? Aku ada. Ramai~ Tapi yang duduk dalam rumah bersuka ria ada dua ekor. Paling aku sayang, tentulah Chummy Lambert, si gemok dalam rumah. Kekeke. Kat luar ada lah dalam 6 ekor. 3 ekor, keluarga Jerry Bruckheimer. 3 ekor lagi kucing terbiar. Kesian.

Hari ini, aku nak kongsi berapa duit tiap bulan yang terpaksa di labur kan untuk ke enam enam kucing tersebut. Jom kita layan~

Ikan Sardin.
Untuk kucing kucing luar rumah.

Kitorang beli ikan setiap 3 hari. Sekali beli ikan ni dalam 10 ekor. Jumlah perlu di bayar adalah RM6 tambah tambah. Kalau sebulan dan RM60.

Ikan Selar.
Untuk Jerry Bruckheimer.

Ikan ni kalau sekali beli dalam 4 atau 5 ekor. Jumlah yang perlu di bayar dalam RM9 tambah tambah. Pergh~ Mahal! Sebulan, mahu cecah RM90. Pengsan! Lepas ni, kena buang Jerry duduk luar. Kahkahkah~

Ikan Tongkol.
Kegemaran sepanjang hayat, Chummy Lambert.

Ikan ni sekali beli sekor je. Tapi sekor je pun untuk 3 hari. Kadang kadang tak sampai 3 hari dah licin. Sekor kalau saiz dia sederhana dalam RM3 tambah tambah. Kalau besar, 4 hinggit. Kalau sebulan baru RM30. Antara paling murah lah. Tapi ini untuk sekor kucing je. Yang ikan sardin tu kena kongsi 6 ekor kucing.

Ocean Fish Flavor Friskies.

Chummy lah makan paling banyak. Kalau tak ada Friskies, nasi pun tak lalu nak makan. Kalau beli Friskies lain dari Ocean Fish Flavor, tak makan. Mengada gila! Sebulan dua kali kena beli. Bukan yang besar sekali. Ni yang saiz sederhana tu. Harga satu RM12 tambah tambah. Kalau sebulan dah RM24 tambah tambah.

Pasir pembuangan besar kecik Chummy dan Jerry.

Seminggu kena beli 1 pek pasir untuk dorang. Kitorang beli yang murah je. Selalu beli Carrefour punya pasir lah. Kalau p Shah Alam, singgah TESCO beli pasir sana. Lagi murah. 1 pek pasir dalam RM7. Sebulan kena labur RM28.



Jadi, jumlah keseluruhan pelaburan kami untuk kucing sahaja adalah . . . Jap nak kira!
60 + 90 + 30 + 24 + 28 = 232

PERGH~ Tu kalau Jerry atau Chummy demam tetiba dah kena tambah lagi. Dang! Boleh pengsan aku, kalau aku bela dorang. Haha. Tak jadi lah nak bukak pusat kebajikan untuk kucing kucing terbiar. Ni baru berapa ekor kucing punya pembelanjaan. Kalau bukak pusat kebajikan tu, mahu dekat beribu kot?

Pengsan.

Psst. Chummy suka gila makan durian kot! Ada video dia dok melahap durian. Nak upload. Tapi, lembap gila nak habis -.-'



sumber gambar : Album Pak Cik Google.


Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

25 January 2011

Kontes : Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca!

Kepada Cik Comot yang Comel [Umi], Cik Yaty sayam, dan Cik Tiqah darling. Sila rajin kan diri anda ya. Sebab kalian adalah mangsa untuk sama sama sertai kontes ini! Tahniah kerana terpilih! ;D



Aku telah di jemput oleh seorang Doktor yang selalu lepak kat IOI Mall Puchong. Dia boleh buat muka gila tak bersalah lah bila nak umumkan nama nama mangsa beliau. Aku dah agak nama aku pasti naik. Skrol bawah sikit. Haa~ Dah agak! Achie memang sayang aku lebih. Terima Kasih, Achie! ;)

Jadi, dengan lafaz Bismillahirahmanirahim~ Aku tampal gambar ini :


Gambar di atas di ambil di sebuah bukit di Presint 15, Putrajaya. Hasil tembakan Encik Cecami Suhaimi. Moga bertuah gambar neh. Amin amin!

Untuk ke belog tuan penganjur kontes, Hadifar, boleh lah ke link bawah ni :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

TDBC - Day Eight.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam petang Selasa, pembaca!

Dah lama rasanya aku tinggal kan cabaran belog 30 hari ini. Haih. Mula mula sibuk. Lepas tu, terus lupa. haha. Teruk nya aku ni. Pelupa! Tengok tengok, aku baru sampai Cabaran Belog Hari ke Tujuh. Haih. Hari ni jom tengok cabaran hari ke lapan.

What's in your make up bag ?

Boleh tak aku tukar soalan? Sebab, aku tak ada beg mekap pun. Jadi, lepas berunding dengan juri cabaran ni *diri sendiri, aku pilih tajuk : 

What's in your wallet ?
Haa. baru best! Jadi, mari kita mulakan operasi menyelongkar dompet aku.


Aktiviti : Selongkar dompet.
Bahan bahan : Kamera Digital Canon IXUS 8515 dan dompet.


1. Kad Matriks :
SMK Putrajaya 1. Muka aku di cover oleh gambar Abah zaman muda mudi ;)
Kolej Profesional MARA Beranang. Biru untuk Resident. Merah untuk Non-Resident. Muka aku di cover oleh gambar aku zaman kanak kanak bulat!
Sampul gambar aku.

2. Kad Bank :
CIMB. Baru tukar sebab nak matangkan kad. Boleh keluarkan lebih dari 200 hinggit.
Maybank. Baru buat bulan lepas sebab konon nya aku nak pergi Kelantan nanti senang Abah nak kasi duit belanja.

3. Kad kad ahli : JUSCO | Watson's | TESCO | Fitness First | Touch n Go.

4. Kad sim nombor :
Maxis. Ada dua. Satu dah buang sim kad. Satu simpan lagi, tapi tak guna dah sebab coverage tak ada kat rumah.
Celcom. Nombor tu aku tengah guna sekarang. Tak ada nombor tempek pun sebab tu sanggup tayang :P


5. Duit Syiling :
Dalam plastik tu ada 2 syiling lama. Yang besar tu, duit lama Seringgit Malaysia. Belakang dia *tiada dalam gambar, duit France.
Luar plastik ada duit 5 sen. Dengan duit 20 sen Singapura dan 20 sen Malaysia [1943]

6. Duit kertas 10 dan 1 ringgit yang lama. Serta RM1 yang dag koyak dua :P
7. Rantai nama aku. Tekalah nama aku! Yang dah tahu, tak payah sebut k! ;)
8. Sim kad nombor Maxis yang tak ada coverage tu.

9. Kad memori telefon bimbit lama aku, Nokia Sabun. Ada gambar, tapi tak boleh bawak keluar sebab tak dapat di kesan di laptop =.='


10. Benda benda comel ni aku dapat dari kawan kelas SMKPJ1 dulu. Yang kecik kecik sempena Hari Kekasih. Yang besar gabak tu, waktu parti tamat belajar.

11. Lencana sekolah rendah aku kat KL dengan sekolah agama.

12. Voucher MPH. Satu aku dapat dari seorang blogger. Aku tak ingat URL tak boleh nak back link. Satu aku dapat waktu daftar kad MPH Adeq.

13. Buku bank CIMB dengan buku derma dara aku. Haip. Darah lah!

14. Tak boleh belah, wajib ada ayat Al-Quran dalam wallet aku. Tapi still hilang duit. Yang ada tulisan tu, aku cilok dari kawan aku, Hannah Abdul Hamid. Dia tulis Chazzy Chaz, balak aku babe. Perasan!


15. Kad kad nama/bisnes yang aku kumpul dari 2 tahun lepas.
16. Slip keluaran duit dari mesin ATM. Sikit je. Sebab duit pun tak ada :P
17. Kad Pengenalan baru berusia sebulan!



Dah habis weh! Kalau nak tengok cabaran hari sebelum boleh pergi tengok senarai Cabaran Belog 30 Hari.

Serious, semua tu ada dalam dompet aku. Duit tak ada kan? Sebab, aku baru je kehilangan RM50 yang aku bajet nak guna untuk lepak dengan Kak Dilla sayam~ Tak ada rezeki nampaknya. Sobs sobs.

Korang punya, ada apa pulak?



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

24 January 2011

Berlagak kah aku?



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Wahh~ Comel nye kad kredit neh!

Salam malam, pembaca!

Sampai sekarang, aku tak bagi tahu Mama tadi aku guna Visa kredit kad beliau. Argh~ Nak bagi tahu pun serba salah. Tak bagi tahu lagi lah serba salah. Hmph~


Pukul 830 malam tadi, Mama suruh aku pergi belikan ikan untuk Chummy Lambert, Jerry Bruckheimer dan keluarga JB. Maklumlah, ikan kena beli setiap 3 hari. Kuat makan sangat kucing kucing kat rumah aku tu. Badan tak gemok gemok pun selain Chummy Lambert. Gebu dan kacak!

Pergi Carefour. Mamalah hantar, aku kan tak ada lesen. Aku dengan Adeq turun p beli ikan. Mama tunggu dalam kereta. Malas nak masuk parking sebab sekali masuk dah kena RM2. Boleh beli ais krim McD weh! Kiki.

Waktu nak bayar, bawak keluar dompet Mama. Dompet Mama ya. Bukan aku punya. Haha. Tanpa tengok jumlah yang perlu aku bayar, terus aku hulurkan benda warna biru. Aku tak pandang pun mamat kaunter tu. Tak handsome yang pasti. Haha. Gatal!

Aku : Eh, Adeq. Tadi berapa entah bayar?
Adeq : Mana tahu.

Aku : *tengok resit Ya Allah. 5 hinggit 85 sen je? Akak bayar pakai kad Mama!
Adeq : *buat mata bulat

Aku : Adoi adoi. Mama suruh bayar pakai duit. Yang akak bayar pakai kad tadi kenapa. Adoi Adeq neh. Macam mana neh. Mesti Mama marah.
Adeq : Jangan bagi tahu Mama. Syhh syhh *jari kat bibir isyarat diam


Berlagak tak berlagak lah aku kan. Beli ikan harga RM5.85 pakai kredit kad Mama. Lima ringgit lapan puluh lima sen je kot! Ohh~




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Bloglist Mr IX.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam Isnin semua pembaca!

Sebagai pembukaan untuk hari ini, aku nak pos entri pasal segmen dari bloggers. Haiya. Dah malam baru nak buat entri pembukaan. Teruknya aku.

Teruskan misi.

Aku nak semakkan nama belog aku, Shag Comot di senarai belog milik En IX. Aku tak tahu nama penuh mamat tu. Kenal dia pun sebab Umi ada review pasal dia. Eh, ye kot!

Dah dah. Tak kesah tentang asal usul beliau. Yang penting aku nak semak kat belog beliau. Kiki. Jom lah sama sama kita semak kat sana jugak. Aku nak ajak :
  1. Amirrah Zawani [http://planetmirra.blogspot.com/]
  2. Nina [http://needslifejourney.blogspot.com/]
Jom terjah belog Mr IX untuk daftar nama!!! Kyaaaah~



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

23 January 2011

Perodua Alza. Aku tak kan naik dah!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam pembaca!

Aku baru online untuk hari ini, hari Ahad. Seharian aku sibuk dengan aktiviti aku sebagai suri rumah sepenuh masa. Kyahhh~ Dah tu, makan tengah hari pukul 2. Ngaa~ Terus kepala aku pening. Aku tak boleh makan lambat. Huhu.

Tapi, ku bukan nak cerita pasal sakit aku. Dan, maaf sebab tak jenguk korang secara kerap di hujung minggu.

Aku online nak kasi tahu satu benda je :


AKU TAK SUKA NAIK PERODUA ALZA!


Duduk di kerusi sebelah pemandu.
kepala aku pening,
perut aku sebu,
tekak aku loya.

Duduk di kerusi belakang pemandu.
sekali lagi,
kepala aku pening,
perut aku sebu,
tekak aku loya.

Duduk di kerusi belakang sekali.
masih jugak,
kepala aku pening,
perut aku sebu,
tekak aku loya.


Mula mula ingat sebab itu kereta baru. Tapi, bila naik untuk kali ke sepuluh masih berkeadaan yang sama. Maknanya, kereta Alza akan jadi salah satu kereta yang aku tak kan naik!

Aku tidak perlu kereta mahal untuk menyelesakan aku. Cukup Perodua Kancil milik Mama yang mampu usung aku ke sana ke mari. Sayam kancil gold yang dah pudar warna nya :P

Oh ya, jangan salah sangka. Aku tiada lesen untuk memandu Kancil apatah lagi Alza. Yang pandunya Abah dengan Mama. Aku tumpang je. Kiki. Dan, kereta Alza tu milik makcik aku yang aku tak suka. Kereta keluarga aku hanya Perodua Kancil. Ya, aku tidak kaya.




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

22 January 2011

Kontes : CONTEST KAMI KEMBARKAH.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam petang Sabtu, pembaca!


Hello, hello baby you called?
I can't hear a thing

I have got no servi....


Tak sempat habis ringtone hand-phone baru beli semalam tu, terus di angkat. Kesian Lady Gaga punya lagu tergantung. Kiki.



Aku : Hello. Hand-phone Puan Besar Shag tapi Comot yang jawab. Ada apa yang boleh saya bantu?
Muas : Err. Comot! Ini Puan Sri Muas. Puan Besar sibuk ke sekarang?


Aku : Ahh, Puan Sri Muas. Sebentar ya saya panggilkan Puan Besar.
Muas : Okay. Terima Kasih!


Shag : Muas. Apa kabar ang? Ni apa mimpi call aku?
Muas : Aku sehat je Shag. Aku tak mimpi apa apa. Nak bagi tahu kau, ada kontes baik punya dari Cik Dina Riana. Jom lah join sekaki lima kaki. Jap aku faks banner kontes tu.


Shag : Hikhikhik. Yeke? Jap jap, aku nak p cek mesin faks aku.




Shag : Woah. Macam best! Macam ni lah Muas. Nanti aku baca dulu segala syarat dan peraturan kontes ni. Kau tahulah kan. Aku ni kat banyak pantang larang. Kiki
Muas : Okeh okeh. Baca betul betul sikit. Kau tu kepala suka pusing.


Shag : Baik lah Puan Sri. Hihi. Good Luck utk kau lah , Muas! Aku nak blah ni. Ada meeting kat luar. Bye~
Muas : Terima Kasih, Shag! Bye~

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lepas di tilik semua syarat dan peraturan. Puan Besar Shag tak puas hati. Sebab, ada satu syarat yang memaksa beliau membatalkan niat untuk sertai kontes tu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Muas : Hello.
Aku : Hello, Puan Sri Muas. Ni Comot. Puan Besar suruh telefon Puan Sri nak bagi tahu dia tak dapat sertai kontes kembar tu.


Muas : Awat?
Aku : Syarat Dina Riana yang pasal suruh tempek gambar Puan Besar bersama kembar dia dengan jelas tu lah. Kan Puan Besar pantang syarat macam tu. Dia tak suka kasi gambar dia. Jadi, tak dapat sertai. Tapi, dia sempat kirimkan salam Terima Kasih kat Puan Sri sebab sudi ajak dia.


Muas : Ohh. Saya tak perasan syarat tu. Maaf ya. Okeh okeh. Sama sama.



Tapi, bagi korang yang nak turut serta boleh lah ke belog Dina Riana :


Kepada Muas, Terima Kasih sebab tag Shag. Dan Maaf sebab tak dapat nak sertai. Lagi satu, Semoga Bertuah untuk Muas ;) Untuk ke belog Muas pulak boleh kelik LINK INI.




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Giveaway : DANIEL ADIE GIVEAWAY: Diary Motivation 2011



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam tengah malam, pembaca!

Semalam.

Tok tok tok. Ada ketukan di pintu hati aku. Haip. Bukan, salah salah. Ada ketukan di pintu rumah comot ini. Aku bukak, ada budak lelaki sebelah pintu rumah aku ni. Kiranya, dia jiran aku.

Zami : Assalamualaikum. Puan Besar Shag ada?
Aku : Maaf, bro. Puan Besar tidak available buat masa sekarang. Beliau sibok. Ada apa bro? *kenyit mata gatal!

Zami : Ni ada kad undangan kahwin aku! Jemput datang ya.
Aku : Apa! Kau nak kahwin, bro? Dengan siapa? Sampai hati kau hancurkan hati aku! *sobs sobs

Zami : Eh. Aku sebut tu ke tadi? Salah info der. Aku nak kasi kad undangan untuk join giveaway kawan aku ni, Daniel Adie. Nak suruh Puan Besar Shag masuk meriahkan majlis.
Aku : Cehh. Main main noh. Patah hati kejap. Ohh, giveaway. Macam menarik. Nanti aku kasi tahu sama Puan Besar ya. Terima Kasih *kenyit mata gatal lagi


Petang tadi.

Aku : Puan Besar. Semalam budak lelaki sebelah pintu kesayangan saya ada jemput Puan Besar untuk sertai giveaway kawan dia. Ini kad undangannya, Puan Besar.


Puan Besar : Wahh. Macam menarik! Comot! Sila bagi tahu sama Pn Sri Muas, Datin Sri Dieya dan Datin Ateyn pasal giveaway ni. Saya nak mereka teman saya pergi sana.
Aku : Baik, Puan Besar. Sekarang jugak saya sampaikan.


Untuk sama sama sertai giveaway ni, boleh lah terjah belog En Daniel Adie.



Zami, terima kasih jemput Shag! Dan cerita di atas adalah rekaan minda yang gila tengah malam begini. Kalau tak suka, tak boleh nak buat apa :P Jom terjah belog Zami jugak! Budak Lelaki Sebelah Pintu.



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

21 January 2011

Penolong Kanan Kokurikulum : Hanya 4 jam.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Mama dgn Abah waktu majlis konvokesyen aku!

Salam malam, pembaca!

Cikgu A : Selamat kembali ke Presint 11(1)!!! *sengih sengih
Cikgu B : Yay! Jumpa lah kita balik kan. Selamat kembali!
Cikgu C : Tahniah dapat GPK Koko!

Mama : Simpan dulu ucapan korang tu. *kenyit mata yang penuh makna

Ibu pelajar 1 : Cikgu, betul ke cikgu di naikkan pangkat jadi GPK? Anak saya nanti macam mana? Siapa nak ajar dia?
Ibu pelajar 2 : Cikgu. Anak saya dah suka kat cikgu. Macam mana lah UPSR dia nanti. Cikgu dah pindah *sobs sobs

Mama : Ada cikgu bakal ganti saya. Lebih baik. InsyaAllah.


Tak paham dialog di atas? Dialog tu terhasil dari berita di entri semalam : Penolong Kanan Kokurikulum. Oh Tidak! 

Balik tadi, muka mama ceria. Aku tanya, Mama cakap pukul 2 petang ada meeting dengan Timbalan Pengarah JPM. Takkan lah pasal ada meeting terus ceria. Tak apa lah. Tunggu jam 2.

Dari jam 2 Mama call TP nak confirm meeting. Jam 3. Mama terus jerit. Yes yes Marco. Aku pelik. Tanya mama, 

Aku : Apahal?
Mama : Tadi Timbalan yang angkat. Dia cakap permohonan Mama lulus. Yes! Jadi tak ada meeting!

Aku : *blur

Lepas beberapa jam, baru aku tahu. Pagi tadi Mama jumpa Timbalan Pengarah JPM [TP] dan hantar surat penolakan perlantikan GPK tu. Keputusan TP kata lepas solat Jumaat baru boleh bagi. Cehh. Tak bagi tahu aku pun. Tahu tahu Mama dah jadi Cikgu biasa semula =.='

Korang tahu! Punyalah gembira Mama hari ni sampai bawak aku adik beradik makan kat Alamanda. Lepas tu, siap masak malam ni! Haha. Lepas satu hari tak ada mood, Mama kembali ceria. Terima Kasih kepada TP sebab terima surat penolakan Mama!

Korang tahu apa Mama cakap kat TP pagi tadi? Mula mula Mama cakap Mama tak nak. Bila asyik kena nasihat supaya jangan tolak, terus Mama bisik kat TP, 'Terus terang saya cakap. Tak pernah tertulis dalam diari saya nak jadi GPK atau Guru Besar ni. Tak pernah sekali pun terlintas.'

Jadi, baru 4 jam Mama merasa hidup sebagai GPK Koko, Mama kembali menjadi Cikgu biasa. Hahahaha.



Psst. Bukan tak bersyukur atas rezeki yang Allah bagi tu. Cuma, hidup rasa lebih bahagia bila jadi Cikgu biasa.




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

20 January 2011

Penolong Kanan Kokurikulum. Oh tidak!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca!

Semalam petang, Mama balik dari meeting di jabatan terus kasi satu fail kat aku. Aku ingatkan sijil apa untuk aku. Rupanya, Mama di naikkan pangkat. Meh aku taip semula ayat dalam surat perlantikan tu. Gambar sangat kabur sebab aku tak reti tangkap gambar =.='
Puan Zabidah binti A Rashid [Mama], Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma Gred DGA32 (Time-Based), SK Putrajaya Presint 8(1), Putrajaya di tukarkan sebagai Guru Penolong Kanan Kokurikulum, di SK Putrajaya Presint 11(1), Putrajaya Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma Gred DGA32.
Pertukaran ini berkuatkuasa pada 21 Januari 2011 [ESOK!]. Puan hendaklah melapor diri pada tarikh kuatkuasa.

Aku, Shag Yahaya sebagai anak perempuan sulung kepada Zabidah A Rashid, bangkang perlantikan ini! Uwaaa~ Mama naik pangkat makin sibuk lah Mama. Balik rumah lewat petang. Siapa nak bagi aku makan? Sabtu pulak pergi sekolah. Siapa nak bawak aku jejalan?

Gaji tak naik, gred tak naik! Apekejadah naik pangkat? Kerja naik bertingkat tingkat. Dapat elaun sebulan RM80 je? Sahaja?! Aku bangkang perlantikan tu! *semput

Esok suruh Mama buat surat tolak perlantikan. Yela. Tak ada perbincangan, tup tup di hulur je surat perlantikan. Ceit. Main tipu babe! Gua tak suka lu buat suka suka kat Mama gua. Esok aku nak taip surat bangkang perlantikan Mama. Aku jugak suruh Mama buat surat tolak perlantikan tu. Kiki.

Kalau boleh, korang buat jugak lah surat bangkang perlantikan Mama eh! Aku tak nak Mama naik pangkat. Eh, Mama pun tak suka babe. Bukan Mama dengan aku je. Abah, Along, Baby, Boboy dengan Adeq tak suka! Satu keluarga tak sokong =.='

Moga Mama kembali jadi guru sekolah yang biasa! AMIN ;)




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Rancangan Bercakap baru di saluran Belog Grrrr.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Salam petang, pembaca!


Rancangan Jom Pakai Kasut Tumit Tinggi bersama Leena!
Hos : Leena
Rancangan asal : Nak heboh, gua dapat Anugerah Pengikut.

Leena : Hai Shag. Sihat?
Shag : Holla Leena! Gua sehat je. Lu confirm sihat jugak. Kalau tak, mesti lu ada kat hospital kan? Kiki.


Leena : Oh, nak guna 'gua' 'lu' eh. Okeng. Ini gaya lu kan. Gua tiru kejap. Macam mana karier lu sebagai blogger sepenuh masa, Shag?
Shag : Setakat ini bagus. Sekarang dunia belog di gemparkan dengan berita pasal dorang dorang yang melakukan aktiviti haram. Gua sokong gila si Pendekar bujang lapok tu.


Blaa blaa blaa. Temuramah sambil beramas lebih mesra hampir 50 minit.

Leena : Okay, Shag. Gua tengok lu datang show gua ni pakai heels purple. Mana lu beli? Lu memang minat sama heels ya?
Shag : Gua memang minat habis kat high heels. Malangnya, gua susah nak cari yang sesuai dengan kaki gua. Kaki gua besar, babe! Kasut tumit tinggi ni pun ada yang sponsor. Di reka khas untuk kaki gua. Tak boleh di dapati di pasaran. Kiki.


Leena : Sejak bila lu minat sama kasut tumit tinggi, Shag?
Shag : Sejak gua ikut rancangan lu ni lah, Leena. Terharu tak lu?


Leena : Terharu nak mati kot, bro! Ni lah gua nak kasi lu satu trofi. Satu sebab lu datang rancangan gua. Dua, sebab lu datang pakai heels. Tiga sebab lu buat gua terharu. Nahh trofi nya


Shag : *homakatokakuterkejutlagi* Pergh~ Gua datang pun dapat trofi ke, babe? Macam ni, tiap hari gua nak datang. Terima Kasih lah Leena! Sayang lu. Muah kanan kiri lah, babe!

TAMAT

Rancangan Persahabatan Melalui Belog

Hos : Zati
Rancangan asal : Nak heboh, gua dapat Anugerah Persahabatan.

Zati : Hai Shag. Sila duduk. Tentu penat sebab terpaksa berlari dari studio seberang jalan sana. Best jumpa Leena?
Shag : Hai Zati. Tak penat jugak lah. Gua tak lari pun. Tadi nasib baik gua punya manager cepat carikan telecopter yang Doraemon selalu pakai tu angkut gua datang sini. Best jugak lah jumpa Leena tadi. Gua dapat trofi kot dari dia. Sila jealous ya, Zati!

Zati : Ouch. Patah hati gua dengar. Lu datang naik telecopter? Mana lu dapat. Gua nak jugak, bro! Lagi sekali gua patah hati. Leena, gua nak trofi jugep!
Shag : Alaa~ Manager gua kan Nobita! Confirm dapat punyalah. Pasal trofi, gua tak nak komen.

Pot pet pot pet sampai 20 minit berlalu . . .

Zati : Okay. Rancangan gua dah nak habis. Sebelum gua tamatkan sesi kita ni, gua nak tanya lu satu benda. Lu kenal belog Zati dan Lappy?
Shag : Haik. Dah nak habis ke? Cepat gila. Hmph~ Macam kenal. Kenapa, Zati?

Zati : Gua nak lu kasi komen sikit pasal belog tu. Boleh?
Shag : Boleh je. Belog dia gua geram! Sebab comel. Lagi lagi header dia. Pergh~ Dari aku kenal blogger nama Aiz lagi aku dah tension dengan tuan punya belog tu. Mula dari situ lah aku stalk dia. Kiki. Macam mana entah dia buat belog comel. Lepas tu pengisian biasa biasa je. Mungkin sebab dia pelajar, jadi tiada masa sangat untuk kemaskini belog. Itu saja lah. Eh, baru gua perasan. Nama lu dengan nama tuan belog tu sama lah. Zati!

Zati : Pergh~ Haa, kalau nak tahu. Gua lah tuan belog Zati dan Lappy tu. Gembira tak jumpa gua? Dan sebab lu dah komen pasal belog gua. Ni ada trofi untuk lu, Shag. Terima lah!


Shag : *akudahtaklaratnakterkejut* Woah~ Ini trofi yang ke dua aku dapat hari ini. Terima Kasih, Zati! Moga persahabatan melalui belog ni terus kekal. AMIN!

TAMAT




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Bukan pasal Anugerah Bintang Popular.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam petang Khamis, pembaca! Semoga korang tabah baca entri kat bawah ni. Amin :D



Anugerah Tahun Baru 2011.
Acara : Sesi bertemu wartawan sebelum berlangsungnya anugerah.
Wartawan : Cik Fiqah Alias.

Fiqah : Salam, Cik Shag. Sempena tahun baru 2011 ini, ada satu anugerah diadakan. Anda rasa, anda akan bawa pulang salah satu trofi? Kenapa anda berpikiran begitu?
Shag : Saya dapat rasakan saya bakal bawa pulang satu trofi pada malam itu. Ini kerana, saya ada ikut belog salah seorang juri anugerah tersebut, Tinta Pawana Bingkisan Kejora. Peluang saya nak menang, besar!

Fiqah : Oh. Okay. Jadi, hari ini telah genap 20 hari kita berada di tahun 2011. Apakah azam anda untuk tahun ini? Kasi 3 cukup.
Shag : Azam saya senang. Satu, nak sambung belajar ke peringkat ijazah. Dua, kalau belajar saya mahu masuk dalam Senarai Dekan. Tiga, saya ingin jadi orang yang lebih berguna saban hari. AMIN!

Fiqah : Mudah sahaja azam anda, Cik Shag. Kita teruskan dengan soalan sedikit peribadi. Apakah anda sedang bercinta atau akan bercinta untuk tahun 2011 ni?
Shag : Mudah di dengar, tak mudah di laksanakan azam saya tu. Kan? Saya tidak bercinta. Dan, saya tidak berharap saya akan bercinta pada tahun ini. Haha. Jadi, kepada jejakau di luar sana yang meminati saya, sila simpan hasrat kalian untuk memikat saya sampai tahun hadapan.

Fiqah : Tak rasa sunyi ke, Cik Shag? Kita teruskan soalan. Apakah perasaan anda mengenai penambahan angka pada umur anda?
Shag : Saya punya keluarga dan kawan yang sentiasa memecah kesunyian saya. Saya rasa, saya harus laksanakan cepat cepat semua wishlist saya sebelum umur 29 tahun. Sebab tahun tu, saya mahu kahwin walau apa pun berlaku. Tak lama lagi dah 29. Oh no!

Fiqah : Wahh~ Nak kahwin umur 29 ya. Saya doakan anda bertemu jodoh dengan cepat. Amin. Akhir sekali, saya nak bagi tahu. Sayalah juri yang anda ikut baru baru ni, Tinta Pawana Bingkisan Kejora. Dengan ini, saya umumkan anda adalah pemenang yang saya cari! Ambillah trofi ni awal awal. Malam anugerah tu tak payah datang dah ya!
Shag : Makaihguaterkejutkot! Biar betul, babe? Lu ke yang gua selalu chat kat SB. Derr. Terima Kasih, Fiqah. Save duit kot. Esok tak payah aku p cari sponsor baju. Kata tak payah p dah. Kiki :P




Anugerah Blogger Tak Popular Tapi Popular Jugak.
Acara : Malam Majlis Anugerah BTPTPJ.
Anugerah : Pengikut Terbaik 2010.

Fiqah : Pemenang bagi Anugerah Pengikut Terbaik jatuh kepada, Cik Shag. *clap clap
Shag : *Homakkauakuterkejut* Terima Kasih kepada semua peminat saya yang sudi mengundi saya menang pada malam ini. Kepada Cik Fiqah, penyampai trofi ini, saya ucapkan bebanyak terima kasih sebab sebut dengan betul nama saya. Hihi. Jasa mu akan ku kenang sampai malam esok! Terima Kasih semua. Alhamdulillah. Ucapan saya belum habis lagi. Dengan ini, saya ingin berkongsi serba sedikit mengenai calon suami saya. Taat pada Dia, handsome, tinggi, sepet dari saya dan kaya! Bagi yang sedang gaduh manja, saya nasihat kalian cuba berbincang. Semua masalah ada penyelesaian nya selain bercerai. bagi yang bercinta secara bukan halal iaitu tidak berkahwin, ada masalah putus kan saja. Cari yang lain. Tak pun korang baca lah doa pendekat jodoh. Jangan tanya saya, sebab saya tak pernah jumpa lagi doa tu.






Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

19 January 2011

Kontes : Berapa Jumlah Kambing.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca! Moga aku bertuah lagi untuk kontes yang ini. Amin.

Aku dapat tahu pasal kontes ni dari belog Cik Dieya. Kontes ini adalah anjuran En Kassim Ahmad. Kalau korang hebat dalam subjek kira kira sambil di kacau cat tumpah, boleh lah ke belog beliau untuk sama sama semak dalam kontes ini. hehe.

Sebelum tu, aku rasa mereka ni hebat jugak. Jadi, aku nak cabar dorang kira ada berapa ekor kambing. Kiki. Mereka ialah : [Farzana Farzanto] [Fatin] [Zanna]

Aku nak teka ada 15 ekor kambing. Lagi satu tekaan aku, ada 17 ekor kambing! Teehee ;)

Tarikh tutup adalah pada 27 Februari 2011. Semoga bertuah semuanya!




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca! Moga aku bertuah untuk kontes yang akan aku sertai ini. Amin.

Tadi petang, waktu aku jalan jalan terjah belog aku singgah di belog Cik Ateyn Mohd. Aku baca lah entri dia pasal pencarian belog tercantik tu. Semalam aku baca, aku tak perasan ada nama aku. Okay, kantoi aku tak baca betul betul. haha. Hari ini baru aku perasan.

Lepas tengok syarat dan peraturan dari tuan penganjur, 2dayblogger, aku setuju nak masuk. Terima Kasih kepada Ateyn Mohd sebab tag aku untuk kontes ni. Walaupun belog aku tak berapa cantik, aku nak jugak semak. Kalau korang berminat jugak nak semak, jom ke belog 2dayblogger.

Nanti kena undi tau! Uhuk~



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Bloglist QDA.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam malam, pembaca! Moga aku dapat masuk senarai belog Qaseh Dalia Adelia [QDA].

Tadi, aku terjah belog Kak LM. Kak LM nak masuk kan nama belog beliau ke dalam senarai belog Cik QDA. Jadi, aku pun tertarik menari orang lain pun lari nak masuk jugak! Aku kan suka menyibok. Kiki.

Untuk sama sama menyibok kan diri, jom lah ke belog QDA.

Terima Kasih ;)




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Creative Blogger Award from ML.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam petang Rabu, pembaca!

Semalam, aku dapat satu anugerah dari ML atau nama panjang beliau MiszLullaby. Terima lah cintaku Kasih, ML sebab bagi anugerah ni kat belog Shag. Muah kanan kiri lah!


Lima orang yang aku pilih untuk dapat anugerah ini ialah :
  1. Kak Yong - Belog Beautilicious 
  2. Dni - Belog Ardini Humaira
  3. Elia - Belog Jejariruncing
  4. Arol - Belog Si Budak Kurang Matang
  5. Umi - Belog Si Comot Comel

Moga anugerah ini membuat hari kalian indah. AMIN. Jom terjah belog MiszLullaby jugak!



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

Hadiah Kawan Baik!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam petang Rabu, pembaca!

Hari ini aku nak sertai kontes anjuran En Ell yang ke tiga. Kan Ell kan. Ke tiga kan? Hmph. Apa apa je. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal kontes ni, boleh lah hubungi En Ell di nombor 012 3456789. Lepas tu, operator cakap, 'Nombor yang anda dial tiada dalam perkhidmatan kami. The number you have dialed, is not in our service'. Kiki.

Aku punya dua kawan paling baik dan rapat. Cuma, kat sorang je aku akan cerita semua. Lepas di paksa! Haha. Eh, jom  mulakan kontes. Ni dah jam 1.05 petang. Kalau lambat taip, kang pukul berapa aku nak habis taip.

Amaran awal. Zainab, kalau kau baca sila sediakan Zahir kat sebelah. Boleh kau pukul pukul manja dia sambil baca entri ni. Sebab, ada benda yang kau tak tahu. Kiki.



Nama di beri Zainab Abdullah Jawawi. Di lahirkan pada jam tidak pasti tetapi yang pasti pada 26 Disember 1989. Kami bertemu pada 3 Julai 2007. Selepas 18 tahun kami hidup di muka bumi yang masih hijau. Ayat pertama aku guna waktu nak tegur dia, 'Mata kau ori kan? Jangan cakap lens. Aku tak percaya! Cantik.' Lepas tu aku blah, masuk bilik aku.

Kalau orang lain dah sah cakap aku gila. Memang aku gila time tu. Korang tahu, nak tegur dia aku kena sediakan diri berserta dialog. Macam jejaka nak tambat hati si gadis kot! Banyak cara aku guna untuk buat dia bercakap dengan aku. Sebab, pertama kali aku nampak dia hati aku terdetik, 'Aku kena berkawan dengan dia. Berkawan baik!'. Kelakar tak? Kelakar gila.

Haip. Aku dah melalut panjang. Terus ke agenda kontes.
Sebab Pertama dia adalah kawan baik aku
Aku dah nyatakan di atas. Hati aku berdetik untuk jadikan Zainab Abdullah Jawawi kawan baik aku. Tak pernah dalam hidup aku, hati aku berdetik supaya aku berkawan dengan seseorang. 3 Julai 2007 adalah kali pertama dan terakhir hati aku pernah berdetik. Setakat ini. Kata orang, ikutkan hati mati. Tapi, aku tak mati. Sebab ikut hati aku tulah, kitorang berkawan rapat sampai sekarang.
Sebab Kedua dia adalah kawan baik aku

Zainab Abdullah Jawawi dan aku adalah orang yang berbeza dari segala aspek. Contoh, personaliti, pendapat, keazaman dan citarasa musik. Dia sukakan Paramore, aku sukakan Linkin Park. Dia suka buat aktiviti gila gila, aku tak suka. Dia suka bagi pendapat yang memang berbeza dengan aku. Jadi, kumpul semua pendapat dah boleh siapkan assignment. Kiki.




Sebab Ketiga *terakhir* dia adalah kawan baik aku

Zainab Abdullah Jawawi ada waktu aku tiada sesiapa, waktu aku di pandang hina semua orang termasuk pensyarah di kolej. Bulan Oktober 2009. Dia bangkit, menegakkan kebenaran yang aku sendiri biarkan berkubur. Dia pembakar semangat aku waktu aku jatuh bulan tu, tahun tu, semester tu. Dia tak pernah tinggal kan aku waktu tu. Waktu tu lah buat aku sedar balik apa yang berlaku pada 3 Julai 2007.


Jemputan khas dari aku

Mereka yang bertuah, ialah : [TOK ESAH] [YAYA] [NADD[MISH] [KAK DILLA] [ARDILLA NAJWA] [ATEYN] [JAI] [ACHIE]

Tarikh tutup kontes ini adalah pada 4 Februari 2011. Terima Kasih ;)






Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot