08 December 2010

TDBC - Day one ;)



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam malam, pembaca!


Malam ni aku nak buat entri pertama TDBC. Atau nama panjangnya, Thirty-Days Blog Challenge. Hehe.

Menurut senarai di SINI, hari pertama aku, aku kena tampal gambar aku lalu terangkan apa yang berlaku pada hari itu. Jadi, untuk melengkapkan cabaran hari pertama, aku nak tampal gambar di bawah ini. Sama sama lah kita saksikannya!

MAAF, Gambar terpaksa di tari kembali atas sebab prinsip peribadi ;)

Asal aku senyum, mata aku menyorok. Haish.

Ini gambar adik aku ambil waktu kitorang jalan jalan kat Hotel Royale Chulan, KL. Jalan jalan? Yeap. Aku, Mama, Baby dengan Adeq pergi sana asalnya nak jemput Abah balik dari seminar kursus apa tah. Sebelum ambil Abah, kitorang melepak kat Pusat Kraf. Pernah aku cerita kat sini kan. Kalau tak ingat yang mana, meh aku ingatkan. Yang ini; Pusat Kraf Malaysia | Royale Chulan Hotel

Hari itu, aku memang rasa gembira. Yelah. Dapat ronda ronda tempat yang aku tak pernah pergi. Aku memang orang KL tapi, tak bermakna semua tempat aku dah jelajah. Kan? Serupa lah macam korang. Jangan nak berdalih. Cakap je orang situ, tapi tak semua tempat korang pernah terjah.

Aku dengan family memang senang je nak jejalan. Sebabnya, belanja semua di tanggung beres. Sejak aku tidak bergelar seorang pekerja mahupun pelajar, aku tiada pendapatan. Jadi, tak hairanlah kalau aku jarang cerita pasal lepak dengan kawan kat sini. Aku tak ada duit nak lepak. Aku bukan anak orang berduit.

Okay, cukup cerita untuk cabaran kali ini. Hehe.



bising : tiba tiba rasa tak yakin nak siapkan cabaran ni. hoho.



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

6 comments:

n0n0i♥a'n'l said... BALAS

Jangan ngada2 tak yakin.. Bukannya kena update tiap hari pon.. yang penting cukup 30 entries.. hihiihihi

Cik Tqah said... BALAS

gud luck shag,..

Shag said... BALAS

@n0n0i♥a'n'l : Yang kat belog lama tu tak siap siap lagi. rofl~

Shag said... BALAS

@Cik Tqah : Haha, Bukan menang apa pun :P Btw, Thanks, dear :D

Syat0za said... BALAS

goodluck! ^_^ blog update! http://syatozapunyer.blogspot.com/2010/12/beutiful-flower-contest-nak-join-jugak.html

alaaa, 34 sec ok la tu.. bukan berat :)

Shag said... BALAS

@Syat0za : Really? Okay than. Tak payah buang apa apa dah :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot