12 April 2011

Pergi sekolah untuk belajar, bukan untuk berkurang ajar!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Seperti biasa rompak dari bank Pak Cik Google.

Assalamualaikum, sayam ku semua!

Ini Shag Yahaya yang sedang menulis. Dan, aku berada dalam keadaan yang marah serta geram. Aku amat berharap, ada insan yang macam air boleh padamkan api aku ni. Malangnya tiada siapa mampu agaknya.

Siapa baca status aku di Facebook tentu tahu apa yang bakal aku bincang kan ini.

Aku nak tanya korang, dalam hidup perlu atau tidak kita menjadi profesional? Walaupun kita hanyalah seorang pencuci jamban. Sila jawab dengan jujur.

Bagi aku, PERLU ! Sebab, kalau kau tidak profesional, pastilah korang buat kerja korang macam tahik anjing. Ke nak aku guna binatang yang paling teruk? BABI ! Aku tak tahu, apa masalah manusia zaman sekarang. Entah di mana letaknya ke-profesional-an masing masing. Lubang dubur apa?

Ya, aku mengaku. Aku profesional. Mahu sangatkan kata aku profesional. Ini dia aku dah mengaku. Jadi, teruskan dengan pelan anda seterusnya. Cuma satu pinta aku, jangan libatkan manusia yang lebih tua. Hormat mereka sebagai orang tua. Dengan aku nak gaduh tak mengapa. Tapi, harus profesional jugak pergaduhannya ;)


Belajar untuk jadi lebih profesional. Pergi sekolah untuk belajar, bukan untuk berkurang ajar!

Siapa yang makan Double Cheeseburger, dia yang rasa kelazatan daging dan cheese-nya. Terima Kasih.


p/s : Maaf sayam sayam semua sebab aku kembali ke sini dalam keadaan yang tidak bagus.



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

18 comments:

najihah sahami said... BALAS

hohoho..cool bebeh k~meh i banje u mekdi..:P

nelly said... BALAS

Semua harus bersikap professional dalam setiap tindakan ~

sicomot-comel said... BALAS

mereka yg kuang ajo tu patut kene ulang masuk tadika lahh

Woofer Storm said... BALAS

sayam,time buat entry ni sayam dlm keadaan profesional ke tak ni??hehehe cool la,hidup besa la ada hitam putih,klau putih je selalu bosan gak...

cool je la k.

aLieF si Muncung ManiS said... BALAS

kak shag sayam,,jgn emo2 k..chill k.huhu..meh sini bagitaw alip siapa yg buat kak shag marah tu..alief nak gigit hidung dia..haha

Hati Batu said... BALAS

sabaq shag oii...bw mengucap..ekeke

bunga said... BALAS

relex yer shag cymm..cayokk..

Cheritera Chenta said... BALAS

bak kata woofer storm..

cool la sayam....

xmOo marah2...xbaik tuk kesihatan.ngee~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@najihah sahami : Yay! Mish sayam nak banje mekdi. Yeehooo~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@nelly : Yes! Shag lupa itu ;'(

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sicomot-comel : Tadika pun tak layak masuk ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : TAK LANGSUNG =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@aLieF si Muncung ManiS : Adalah seseorang itu yang Shag kenal dan dia kenal Shag ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Hati Batu : Tengah mengucap neh ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : hehehehe. Bunga belanja Shag makan jom! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Cheritera Chenta : Hahahaha. Bak kata Shag Yahaya, cek tengah cool dah lepas Cahaya sound :P

Miss Yaty said... BALAS

nape ni dear? ala..dah lme xupdate fb..fon de prob..

Matika said... BALAS

sabar2...mamat xthu kenapa..sbab mamat xda facebook akak shag..

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot