11 April 2011

Minggu Orientasi UBM : Mari Berkenalan.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Assalamualaikum, sayam ku semua.

Sebelum mulakan entri kali ini. Aku nak kasi amaran. Entri ini di tulis oleh penulis rasmi belog ini, Puan Besar Shag Yahaya.

Ingat lagi semalam penulis sementara aku, Cahaya Yahaya ada pos entri pasal aku baru mendaftarkan belog Shag Comot ke Universiti Blogger Malaysia? Kalau tak ingat kelik itu link lah ;)

Hari ini, aku harus hantar tugasan pertama yang di terima pagi tadi. Tugasan ni dorang kasi nama Mari Berkenalan. Tak popular betul nama tugasan. Haha. Nak popular mana lah aku ni. Tajuk tugasan pun nak popular hancur lah dunia ;D

Jom usha tugasan pertama untuk aku dan pelajar UBM yang lain.

Seperti kebanyakan pembaca aku dah tahu dan kepada yangt tidak tahu, nama aku adalah Shag Yahaya. Sila panggil Shag *bunyi seperti Sheg*. Puan Besar itu tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang sudah kembali kepadaNya. Hanya tambahan semata mata kerna nampak seperti macho di situ :P

Nama belog pilihan aku pulak seharusnya Shag Comot. Dah tertera besar besar kat atas tu bila korang masuk rumah aku ni. Wehh, sombong gila ayat aku. Haha. Nama ni di beri oleh girlfriend aku, Siti Aminah Ismail.

Lagi.

Aku mula berbelog pada, err, aku tidak ingat. Sebab aku mula ber-belog pada tahun 2009. Tapi, belog ini baru di tubuhkan pada Oktober 2010 kerana belog lama terpaksa di tutup atas sebab tertentu.

Pada pandangan aku sebagai orang yang kononnya dah ada pengalaman yang panjang dalam dunia belog, aku nak cakap dunia belog menyebabkan ramai orang MENJADI TAMAK ! Maaf. Kerna terlampau marah pada mereka yang berniat untuk mengaut duit, aku tertekan CAPS LOCK. Tu je pandangan aku.

Jawapan kepada soalan seterusnya.

Pandangan aku terhadap IPTM adalah mungkin ini akan menjadi satu institut yang akan meletup kedebabom suatu hari nanti. Sekarang pun sudah meletop tanpa sebarang kecederaan di laporkan. Apatah lagi esok lusa dan tahun depan. Kan?

Cuma cadangan aku, harap semua pelajar dapat berkomunikasi dengan pelajar lain juga. Penat aku tegur sekor sekor. Ada yang balas ada yang senyap. Sombong ke? Ahh~ Itu hanya tuan badan yang dapat jawab.

Kan?


Kepada yang belum sertai UBM, sila lah daftar segera untuk pengambilan bulan April ini.





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

37 comments:

prof TH said... BALAS

prof datang melawat :)

elmoluya said... BALAS

hai prof! :)
hehe so comel lah entri kamu . :)

enyheartsdiamond said... BALAS

simple tp padat.. mesti prof suka :))

enyheartsdiamond said... BALAS

nak tiru lah esaimen shag :p

ady said... BALAS

comel3...rakan seuniversiti dtg melawat

encHIx laNDax said... BALAS

wah! ucapan dari pelajar baru UBM intake pertama huhu...
landax pun dah send assgment~jom check it out~huhu


http://www.dunialandax.com/

Woofer Storm said... BALAS

tag dari sy tu jgn lupa buat tau..

decrewz said... BALAS

Aik, shag comot ni laki ke pompuan? Ada girlfriend? Maknanya guys lah? Nape ada nama Puan Besar.. Konfius den...hu3

Nizam said... BALAS

datang ziarah dari UBM...s

UNA budak BAEQ said... BALAS

heyhey shag comel
jom p class sesama(:
*sesi menjejak UBM*

ORIENTASI UBM

CikTomyam said... BALAS

cik tomyam singgah..dari UBM..nice belog ^^

fashah84 said... BALAS

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

Bakri Hussin said... BALAS

dah follow dah jom follow balik ok

salam singgah dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

CikTomyam said... BALAS

salam singgah student UBM gak..amek kos apa? wakakkaa...

mahirahnazlim said... BALAS

fly dari UBM :) sape nama ? hehe

R.I.E.Z said... BALAS

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

Manja (let it be my sweet name) said... BALAS

selamat berkenalan, Manja pun dari UBM,

Your eyes are too precious

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@prof TH : Uwargh~ Prof ni tak buat appointment. Segan, rumah bersepah :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@elmoluya : Hehehehe. Secomel tuannya :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@enyheartsdiamond : Hahahahaha. Itu gaya gua! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@enyheartsdiamond : Mana boleh. Bagi tahu prof~ ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@ady : Haruslah comel :P Yay. Nnt Shag pergi rumah sayam pulop ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@encHIx laNDax : Haha. Nanti Shag pergi jenguk ye sayam Landaz ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Tengok kalau ada masa lah sayam ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@decrewz : Kan Shag dah jelaskan dulu Jai sayam. Shag perempuan. Girlfriends use untuk best-friends Shag yang berjantina perempuan ;D

LiNdA ZaiN said... BALAS

singgah kenal member UBM kat cni..<3

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Nizam: Hehe. Hai kawan! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@UNA budak BAEQ : Jom Una sayam! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@CikTomyam : Wahh~ tetiba lapar tomyam :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@fashah84 : InsyaAllah AMIN ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Bakri Hussin : Okeng bro! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@CikTomyam : Amik Kos Tak Tahu Lagi :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@mahirahnazlim : Nama saya Shag. Keke ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@R.I.E.Z : Baik boss! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Manja (let it be my sweet name) : Manja sayam~ Thanks ;)

ANA FARHA said... BALAS

assalamualaikum.. ana farha student UBM jalan-jalan singgah sini..

baru : saya suka baca blog dia.. dulu..

faraa halim said... BALAS

kawan sekelas dtg melawat haha

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot