13 April 2011

Ulasan pasal entri semalam oleh Cahaya Yahaya.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Assalamualaikum, pembaca belog Shag Comot sekalian.

Aku terkejut beruk semalam. Rasanya, beruk pun tak tahu nak terkejut macam aku tu. Haha. Melawak pulak aku ni.

Kenapa aku terkejut? Haih. Semalam, Puan Besar pos satu entri pedas mengenai ke-profesional-an individu. Kelik SINI untuk baca. Semalam dia tegur siapa pun aku tidak tahu. Tapi, dia hilang satu identiti yang dia bawa sebelum ini. Sikap profesional dia lenyap sekelip mata bila berbicara tentang profesional.

Ke mana hilangnya profesional anda sebagai penulis belog?

Bukan aku nak hentam Puan Besar. Tidak. Tiada kudrat aku nak menentang dia. Dia adalah majikan, aku pekerja sahaja. Cuma, aku ingin berikan kata kata nasihat buat Puan Besar serta para penulis belog yang lain. 

Kita kena berkelakuan profesional walaupun kita hanya pencuci jamban je ! - Shag Yahaya.

Dia dah tulis status begitu di Facebook. Tapi lihatlah entri semalam. Betapa tidak profesionalnya beliau. Mungkin akibat amarah yang amat sedang membara. Itu lah sebabnya, jangan sesekali simpan dalam hati terlalu kerap. Yang sakit, diri sendiri. Yang merana, diri sendiri.

Jadi aku harap, para penulis belog perlulah berfikir dahulu baik dan buruk sebelum pos sesuatu entri. Jangan nak main hentam kromo je. Kita di dunia belog tak main istilah, dunia aku, aku yang punya cerita ! Kalau macam tu, lagi bagus kau private-kan aja belog kau tu. Tak perlu aku masuk !

Fikirlah yang tersayang. Ingatlah, kerana mulut badan binasa !



Aku reda kalau lepas ini, Puan Besar nak pecat aku. Aku hanya luahkan apa yang aku rasa sahaja. Terima Kasih.




Cahaya Yahaya (bukan nama sebenar)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

33 comments:

ardinihumaira said... BALAS

mengapakah, shag? ada buat shag kecil hati ke? huhu sabo ye..

kata kila said... BALAS

kenape ni ayoyoy

emieysandra said... BALAS

wah..knapa ni? sabar2..kang meletop sgala objek skliling tu..

;)

Aretikz said... BALAS

Lama xsinggah.. tiba2 sesuatu berlaku.. what happen?

Entri Lelatest
99 Hari Kisah Klasik Kita : Doa Malam Pertama

Amirrah Zawani said... BALAS

betul2.. kena fikir gak b4 post entry ni.. kalo pasal isu sensitif, better elakkan post entry pasal tu.. takut kontroversi lak nti.. ;)

nelly said... BALAS

ce citer2x

Cheritera Chenta said... BALAS

nk tiru cam Nelly la~

ce cite2x.hikhik

knp ni shag?marah kat sape?

kite bakor kan aje.ngee~

Woofer Storm said... BALAS

kdg kala amarah yang melanda ,susah nak dikawal..takpe,sma je kita semua ni.heeeheee keja uma nak?

http://www.wooferstorm.com/2011/04/dayana-az-dan-miszydians-buat-lucky.html

sicomot-comel said... BALAS

kerane tangan,, amarah dilepaskan..
hok3

decrewz said... BALAS

Arrgghhh... Tidak.. Jai dah semakin x faham.. Siapa penulis blog ni, siapa tuan blog ni.. Celaru Jai..hu3

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@ardinihumaira : Bukan setakat sakit hati, tapi sakit segala nya lah :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@kata kila : Hanya sebab nila setitik :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@emieysandra : Hahahaha ;D Dah cool neh ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Aretikz : What happened? Ada penulis kedua Shag upah yang tidak perlulah di ketahui identitinya :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Amirrah Zawani : Yeah! Shag terlupa nak pikir semua tu =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@nelly : Tak perlulah di ceritakan. hehe ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Cheritera Chenta : Jom kita bako dia! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Uhu~ Sayam. Shag tak boleh janji boleh buat kerja rumah ni. Busy lah sayam ;'(

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sicomot-comel : Gagagagaga. Pepatah terbaik!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@decrewz : Penulis ada dua, Shag dan Cahaya ;D Tuan belog Shag Yahaya ;D

Myra Jay said... BALAS

Sabar ye Shag...
Ada hikmah semua tu...
Sabar ye yunk..

sissyira said... BALAS

salam

tiba3 pening....harap bersabar yea..

ehyeke.com said... BALAS

sabar aje la ;)

Miss Yaty said... BALAS

sayam..nape ni? sabar ye..

p/s: sape lah si gorjes yg pakai shawl kuning pegi gath kt mid valley semalam?? ;p

♕ Mr.IX ♂ said... BALAS

tu ler....terlanjur kata mintak maaf jer la...

Qaseh dalia adelia said... BALAS

sabar2 bila menulis tidak berfikir begitula

Woofer Storm said... BALAS

perghhh..bnyak lama tak update.hehee
tag kat sni,tak pksa pun buat ye..cuma tak tahu nak tag siapa.heheee

http://www.wooferstorm.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html

CIK TOM said... BALAS

kenapa shag?
tp ciktom sendiri pun selalu tak fikir panjang bila taip entry (bila marah la)..pas marah dah cool tue baru nak menyesal...terlajak perahu boleh diundur..terlajak n3 dotdot...

Woofer Storm said... BALAS

budak ini memang malas,tapi tag juga kat sni.heeee

http://www.wooferstorm.com/2011/04/first-giveaway-at-my-life-on-pixel.html

Miss Yaty said... BALAS

why why why? nape dear???

Hati Batu said... BALAS

pecat aje!!! haha
wahai tuan besar, hang pecat aje si shag yahaya(bukan nama sebenar)..kerana patik nampak dia online je...bukan menulis..study pun kurang..haha harap tuan besar dpt pertimbangkan..haha

ikhlas..
ell..haha

gigiAriEma said... BALAS

nape ni shag??? dah lama tak dtg sini.. baru tau..hihi..sory meh..
tel me why dear....huhuhu

Matika said... BALAS

akak shag|sbar2...dugaan semua tu

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot