17 May 2011

Restaurant Review : Maritime Cafe.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Assalamualaikum, sayam ku semua!

Hari ni, aku nak kongsi sikit pasal satu tempat makan kat Putrajaya ni. Bukan selalu aku dapat review pasal kedai makan best best. Sekali sekala. Bila ada benda nak raikan sahaja. Hari ni, bukan sahaja hari guru. Tapi, hari jadi adik jantan aku yang sorang tu, Boboiboy. Haha ;D

Jadi, kitorang bercadang untuk sambut di Kafe Maritim, Presint 5 Putrajaya.

Harga dia biasa je. Eh, murah gila dari Pullman yang ada sebelah je dengan Kafe Maritin tu. Haha ;D Jom usha makanan kitorang makan tadi.



Dari kanan : Ice Blended Coffee Latte, Hot Nescafe, Ice Blended Mocha, Mango BlaaBlaa, Hot Nescafe, Ice Blended Mocha

Lamb Shank RM40 +/-

Tak ingat RM40 +/-

Chicken Chop Mushroom Sauce RM15

Spring Chicken RM20

Apple Strudel RM?? 

Jumlah Bayaran : RM213.50
tambah plain water 5 gelas, 1 jus oren, 1 extra sauce.

Bintang : 

Aku punya makanan yang Spring Chicken tu. Sekor weh! Dalam menu hidangan, tak pulak tulis 'Whole Chicken'. Dia tulis 'Chicken with brown sauce' je. Kyahowa~ Aku tertipu dan terpaksa menghabiskan sekor ayam tu. Eh, dengan bantuan Mama dan Boboiboy ku sayam lah. Dorang habiskan isi yang aku tak suka. Keke.

Oleh kerana aku puas makan ayam sekor, mulai hari ini aku puasa ayam selama 24 jam!

Kalau sesiapa nak makan kat sini, ajak lah aku ye. Tapi dengan syarat korang bayar aku punya makanan dengan duit korang lah. Kiki.




+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

18 comments:

emieysandra said... BALAS

sedapnyer...yummy yummy, harga nyer sgt yummy! ^^

najihah sahami said... BALAS

waa..mcm best je.shaq!jom r kite pegi sekali. hahahahah

F.a.S.h.E.e.H.a said... BALAS

wahhh..cair betul fa tgk ice blended tu.. sedap dpt panas2 ni :)

fa duk kat uma ni kuat mkn.. gemokla fa...

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@emieysandra : Kan! Giler lah. Kena tunggu gaji RM2k sebulan baru rasa mampu nak makan macam ni even kadang2 je :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@najihah sahami : JOM!! Pergi je kan. hehe :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@F.a.S.h.E.e.H.a : Yes. Sgt best tapi rasanya berbaloi lagi beli ice blended kat Starbucks. haha :P

Eyka said... BALAS

sedappnyerrr~ nak jugkkk! huhu..laprr~ grrrr =.="

Miza Yusof said... BALAS

sedapnya :)
makan besar ye shag.
bila nak ajak miza pulok ? hehe

nelly said... BALAS

terliur eden ~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Eyka: Amek lah amek lah. Hahahaha :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Miza Yusof : Abah yang belanja. Keke :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@nelly : hehe. Shag tgk balik pun terliur oh~ ;D

Aretikz said... BALAS

Pergh ~ harga, kalau belanja anak beranak gi makan ni, bankrupt sehari woo ~ eh? sejak bila aku ada kuarga ni? hehe..

bunga said... BALAS

wahh cam best la..ni wak xtahan godaan ni...

daddykoolz said... BALAS

manggo blaablaaa....macam best jer...

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Aretikz : Hahaha. Kan! Aik, aritu Shag pergi kenduri siapa yg Atik pakai baju Melayu kaler Purple gelap? Keke :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : keke. tahan tahan. Harga dia melampau menggoda! :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@daddykoolz : Hahaha. Shag tak minta mangga jadi tak sedap :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot