26 May 2011

Movie Review : Kungfu Panda 2.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Ehsan Pak Cik Google.

Assalamualaikum, sayam ku semua!

Haha. Sebelum tu, aku nak cakap kat hacker tu, terima kasih lah kasi balik belog ni. Muahaha. Lawak korang tu melampau k!

Boleh ajar aku tak? Keke :P


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tadi petang lepas kuliah, aku dengan beberapa kawan se-universiti pergi lah tempat lepak biasa kami iaitu Berjaya Times Square blaa blaa . . .

Bapak bosan gaya penceritaan. Tukar!

Aku marathon filem baru tadi petang. Satu, Kungfu Panda 2 lagi satu Karak. Karak nanti aku cerita. Entri ni aku nak bebel pasal Kungfu Panda 2 dulu. Meh dengar, eh baca!




Komen Puan Besar Shag Yahaya tentang filem Kungfu Panda 2.

Satu.
Tak banyak nak cakap sebab aku cuba carik kelemahan di sebalik cerita tu. Tak jumpa! Haha :D

Dua.
Po punya perut dah kempis. Mungkin sebab banyak buat latih tubi kot? Eh silap. Buat tekan tubi kot? Hihi.

Tiga.
Aku perasan, banyak sangat babi dalam filem ni. Ke sekuel pertama dulu pun banyak babi dah tapi aku je yang tak perasan? Haha. Yang penting, nanti aku nak sarankan kurang kan watak babi ni. Anggap je dah pupus :P

Empat.
Po waktu budak budak sangat comel. Aww aww~ Aku tergoda sampai nak bela Panda sekor je rasanya! Okay, lawak melampau!

Lima.
Kenapa kaki si Burung Merak tu besi? Buruk dan menakutkan aku. Aku rasa macam tak sesuai je besi. Guna kaki kayu kan bagus! Lebih mesra alam. Haha.

Enam.
Mana datangnya bunga api di akhir cerita tu? Haiyaa~ Kartun sangat. Lupa lagi. Memang cerita kartun pun aku tengah tengok ni! Keke.



Rating filem ni aku kasi : 


Keseluruhan cerita aku suka! Lagi lagi perut comel si Po tu. Menggoda! Haha :D





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

10 comments:

adibah said... BALAS

kungfu panda mmg best.n yes saya sokong sgt point no4 tu.sgt comel.++nk bela sekor.tapi mne nk tanam kn buluh kat bndr ni.ahahah

.cik yaya. said... BALAS

samalah bintang kte!! 4 bintang utk kung fu panda!! yayyy

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@adibah : Harap panda yg kita nak bela tu tak makan buluh tapi makan mi macam Po! hahaha :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@.cik yaya. : hehe. Kan!

Aretikz said... BALAS

Keh keh keh.. memang best.. dah agak part Po kecil orang pempuan cepat tergoda.. haha..

Ala, kesian khinzir, khinzir tak salah pun.. comel apa.. wakaka..

silap2, ada lg numba 3.. hoho..

Siti Aminah Ismail@Shaari said... BALAS

best ek syg?
nk tgk!nk tgk!
dh lme kot xtgk wayang..
sob3x..

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Aretikz : Haha. Ceit. Perli nampak! Oh Atik~ Belikan Po yg kecik dan comel tu please!! Hehe :D

Harus ada nombor 3~~~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Siti Aminah Ismail@Shaari : Meh sayam balik sini nanti kita marathon k! :D

SyafzMagz.com said... BALAS

macam best je...sekarang tengah download 3/4 percent dah siap...(sekali sekala pirate~ :p )
rasa macam tak sabar lak nak tengok ni... :)

Jom singgah: SyafzMagz.com

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@SyafzMagz.com : Wahh~ nanti email kat Shag :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot