14 May 2011

Entri movie review : KONGSI Lu langsi Lu mati lesap gara-gara blog maintenance. Hmph~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Ehsan Pak Cik Google sayam

Assalamualaikum, sayam ku semua!

Hmph~ Aritu, penat penat aku tunggu belog boleh di buka dan di guna dari petang sampai ke malam untuk taip entri baru. Akhir sekali, tahu tahu hari ni, entri tu hilang. Aku nak marah ke, aku nak reda je? Hmph~

Movie Review : KONGSI Lu Langsi Lu Mati.

Ingat senang ke aku nak perah ayat nak review filem tu yang di lakonkan oleh Shaheizy Sam sebagai pelakon utama? Susah weh. Sebab, aku lemah sikit kalau cerita Melayu ni. Jarang benar aku tengok kat wayang. Sebab, aku tak suka cerita Melayu yang di tayangkan di wayang. Tak cantek! Tapi, demi skandal aku si Sam, aku sanggup tengok cerita Melayu di wayang lepas tu review.

Jadi sekarang, perlu kah aku taip semula entri tersebut?

Aku mahu taip semula walaupun aku dah lupa apa yang aku taip sebelum ni. Tapi, aku takut pembaca aku bosan dengan cerita yang sama aku pos. Haih~ Dilema lah pulak aku malam ni.

Aku kongsi jela ye review aku sekali lagi. Hiks. Tak puas hati aku dengan blogger ni. Adoi.





Komen Puan Besar Shag Yahaya terhadap filem KONGSI : Lu Langsi Lu Mati.


Hasil video editing untuk scene di mana Yana dan Fizo sedang menonton CCTV yang merakam Sam membelasah orang di satu warung di awal filem tak menjadi. Aku perasan, muka Yana blur dari awal scene sampai ke sudah. Selalunya, orang akan blur-kan orang yang tidak bercakap dan fokus pada yang bercakap. Ini, dari awal sampai habis muka Yana blur walaupun dia bercakap.

Pakaian Yana semasa scene mengejar Sam di Petaling Street tidak sesuai langsung. Aiyaa~ Ini aku banyak malu weh. Sebabnya, nasi lemak si Yana tu nampak trang tang tang kot. Aku berdoa scene tu laju je habis sebab tak sanggup tengok Yana dalam keadaan sebegitu.

Kenapa tidak di terangkan kenapa Bront Palarae menghantar Sam ke Malaysia dan mengucar kacirkan geng geng di Kuala Lumpur ni? Takkan tetiba je dia terfikir untuk buat demikian kan. Pelik aku.

Ending filem ni tak sedap. Kekuatan sesebuah filem bergantung pada cara penghabisan cerita di garapkan. Filem ni di tamatkan dengan satu perkataan dari Sam, 'Punah'. Hek eh. Itu sahaja ke?

Rating filem ni aku kasi : 


Cerita Melayu yang dalam senarai untuk tonton adalah KL Gangster. Siapa nak teman aku? Hihi.





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

6 comments:

Miza Yusof said... BALAS

miza tak tengok lagi cerita ni. tak berkesempatan :)

*gigihnya shag sanggup menaip balik. samlah entry miza pun ada 1 hilang. grrr

sicomot-comel said... BALAS

sayam!
i miss u my dear..
huhu

nak tgk gak sam blakon..huhuhu

bunga said... BALAS

bunga xtengok g..tapi mmg rasa nak temgok...lebih2 sam berlakon..fufff..mmg teruja la nak tengok..lambat ke cd nak kuar.hakha

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Miza Yusof : Cepat tengok Sam berlakon! hahahaha ;D

*tak puas hati bila hilang satu. Haha. Semua orang hilang kot*

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sicomot-comel : Tengok lah lekas! Hihi :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : CD kua tahun depan! Muahahaha ;D

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot