05 May 2012

Kalau tersedak jangan naik eskelator~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Shag Yahaya sedang menaip~


Aku nak nasihat korang semua ni. Jangan naik eskelator, atau nama Melayu-nya tangga bergerak, bila korang rasa nak tersedak atau tengah tersedak sedak. Aku sayam korang, sebab tu aku kasi nasihat ni. Tapi, pasai pa tak boleh naik eskelator bila nak tersedak ? Meh duduk dekat, aku nak cito ni eh.


Semalam, aku jatuh kat eskelator yang menuju ke stesen Putra Dang Wangi dari arah stesen Monorail Bukit Nanas. Aku jatuh. Tapi, tak lah tergolek. Cuma, agak sakit jugak lah kaki aku. Eskelator kot~


Punca aku jatuh, aku tersedak bila nak melangkah naik ke eskalator tu. Waktu kaki dah angkat nak kasi landing atas tangga yang bergerak tu, boleh pulak tersedak. Lalu, kaki aku menyimpang landing tempat lain. Yang membuatkan aku tersadung kat hujung anak tangga yang sedang bergerak tu. Lalu, jatuh kat situ.


Nasib baik tak ada orang. Kalau tak, malu nya mak oi ~ Huhu.


Orang cakap, kalau kita tersedak, tandanya ada orang tengah rindu kita lalu bercakap pasal kita. Haih~ Terima Kasih lah kat orang yang terlampau rindu kat aku tu. Bercakap pasal aku sampai aku tersedak kuat lalu dapat hadiah 3 lubang kat kaki akibat tusukan tajam hujung tangga bergerak tu. Aiyok~


Jadi, anak anak sekalian. Ingatlah. Berhati hati bila tersedak ! Hihi ;)



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

15 comments:

Cik Tam Hitam said... BALAS

hehehe...
sy pun pernah jtuh ..huukhuhk..
malu den tau....

Anonymous said... BALAS

ntah pape je

keli menari said... BALAS

lain yang rindu lain yang kene.haha

C i k P i p i T e m b a m said... BALAS

ksiannyaaa.. hehe.. nasib baik takde org :p

CekbOlat-bOlat said... BALAS

harharhar XD

bolat pulak curah air ke muke sendiri.. memalukan =..=

Azhafizah[フィザ] said... BALAS

kalau tersedak di tengah eskelator takpekan..next time naik eskelator kene focus..hehe

mie said... BALAS

lepas ni, naik lift je la..
ada ke lift kat sana?
ehhehee

Nadhira Izzati said... BALAS

naik eskeletor kene focus.. tu je:) btw done follow sini

Cut!eP said... BALAS

ciannya awk nie ... huhuhu ... 2 la lenkali jalan tuh berhati2lah ye ... :D

CikUna said... BALAS

lor sayam.. nasib cuma lobang 3 buakn 5 khen ?? ha3.. apa pun take care la after this ye dear ~

Pupel Liyana said... BALAS

pupel pon pernah terjatuh masa naik tangga. tapi sebenarnya harus jatuh sebab pupel naik dekat tangga yang turun hahhaha

Woofer Storm said... BALAS

nmpak benar sy merindu sayam..maaf buat kamu terjatuh~ahhaaaa

FEDO said... BALAS

Hahaha. Kalau tesadak minum air la.He2

sissyira said... BALAS

salam

tersedak tu sbb masuk angin,
xkan sbb org rindu kot..
hehe

Myra Jay said... BALAS

Adehhh, mujuq takdak orang, kalau tak dah jadi aksi stunt..heheee

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot