08 May 2012

Tips belajar pada minit terakhir~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Nota-Persediaan-Peperiksaan pertama sepanjang Setahun-Setengah di UBiS :D



Shag Yahaya sedang menaip~


Meh meh aku nak kongsi sikit tips. Khas untuk mereka mereka yang bakal menduduki peperiksaan esok hari atau dalam masa beberapa jam lagi. Saja nak kongsi tips gila gila. Gila ke ? Baca lah dulu ;)


Tips Satu.
Amik roti Gardenia, eh tak kisah lah roti apa nak pakai janji yang tak ada inti dalam. Tau tau. Lepas dah amik roti tu, boleh lah tonyoh kan roti tu kat permukaan nota yang masuk periksa. Jangan tonyoh kuat kuat. Takut terabur nanti nota. Hihi. Lepas tu makan roti tersebut. Ahaaa. Jangan lupa baca Bismillah dulu yerp. Karang kongsi roti tu dengan syaitan. Tak berkat ilmu. HAHA :D


Tips Dua.
Apply bluetooth pada deria badan korang. Aku dah sedia ada sebab aku selalu study last minute nak mampus ! Sebelum masuk dewan peperiksaan, ajak kawan kawan study sikit sikit. Sebelum tu agak agak lah sejam dua jam awal. Nak serap ilmu bukan senang~ Jangan lupa on bluetooth korang. Dah switch on, mulakan perbincangan. Korang tanya, dorang jawab. Lepas tu, korang ulang sekali lalu. InsyaAllah bluetooth korang akan serap. Dengan aku selali berhasil :D


Tips Tiga.
Yang ni paling aku tak saran kan. Tapi, nak kasi jugak. Hehe. Bawak lah 'toyol'. Toyol ni bukan binatang yang berwarna hijau dan botak tu. Tapi toyol ini membawa maksud kepada nota nota kecik yang seringkali di bawa masuk ke dalam dewan peperiksaan atau di sorok di jamban. Toyol ni selalu ada bila kedua tips di atas tidak berfungsi. Tapi, risiko kegagalan amat tinggi ! Dosa pun dapat free ;)


Jadi, amacam. Rasa rasa boleh dop pakai tips yang aku kongsikan ni ? Rileks lah der, ini entri melawak je. Tak mau tension tension. Aku tengah exam, tu yang keluar entri gila. Maafkan aku ye ;)


Semoga Berjaya dan moga dapat keputusan hebat untuk semua yang bergelar pelajar~



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

10 comments:

cik ika said... BALAS

tips 3 tu memng terbaiklah..hehehe

Edy Zaidi said... BALAS

haha...alamak...dah nak final ni...cuak

Iffah Afeefah said... BALAS

ai loike

Atie iskandar said... BALAS

ala, da lepas exam baru baca. hehe.. gudluck oke!

Myra Jay said... BALAS

Hahahaa, gelak MJ baca tip Shag ni, nice tip..wakakakkaaa..

Nak apply la sebab MJ pun nak exam next month :)

Miss_Yana_Afi (",) said... BALAS

Haha..beria baca tips ni!!!
(^________^)

Cik Sibuk said... BALAS

err..tak paham tip nomo 2..

Azhafizah[フィザ] said... BALAS

terbaiklah tips shag ni.kalaulah boleh betul betul camni..alangkah bagus nye..semua subjek 4flat..^_^

CikUna said... BALAS

Alaa.. lambat sangat dapat tips nie la sayam.. i dah habis study dah.. hehe

CIK TOM said... BALAS

ciktom dh abis study..tp xtau la kl jadi bakal study lg ujung tahun ni..huk3

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot