19 June 2011

Dugaan datang menimpa, hadapi lah ia dengan kesabaran.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Ehsan Pak Cik Google sayam ;)

Assalamuaalaikum, sayam ku semua!

Penat nak copy dan paste semua data tak sudah lagi. Aku pindah ke 'rumah' baru. Komputer riba aku yang lama, aku tukar dengan netbook milik Abah. Kononnya senang nak bawak ke sana ke mari lah kan. Lupa pulak susahnya ada komputer riba kecik ni.

Tak nampak satu hal. Nak taip pun payah. Asyik salah tekan butang je =.='

Semalam tak online pun sebab tak lepas nak muat turun lalu install Google Chrome. Tak siok lah pakai Internet Explorer. Keke. Tapi hari ni lepas dah muat turun Google Chrome. Baru nak teruja nak pos entri baru. Tetiba~

Pendrive aku pulak hilang! 9 giga-bite kot. Dah lah banyak kerja aku dalam tu. Dari kerja sekolah sampai lah ke kerja belog aku ni. Kyahh~ Penting semua semua tu. Esok nak present pasal Persuasive Speech dah tak ada point. Semua hilang sekelip mata.

Orang cakap, dugaan datang jangan cepat melatah. Haa~ Tadi aku tak melatah mana pun. Rilek dulu. Lepas lima minit aku terus maki maki. Dalam hati jela. Kat rumah ni maki maki kang aku yang kena balik. Hoho.

Habis di punggah meja belajar aku. Tak nampak langsung batang hidung si pendrive aku tu. Haiyaa~ memang lah tak nampak. Pendrive aku tak ada hidung macam aku. Lupa pulak~

Konklusi nya sekarang?

Malas nak maki atas kesilapan sendiri, aku terus pos status dengan tag kawan seperjuangan aku memberitahu kerja terpaksa di lakukan semula esok. Pergh~ Berat kepala aku! Apa nak buat. Hadapi lah dugaan dengan kesabaran dan ketabahan ;)


Korang ada tip tak macam mana nak elak kehilangan benda penting?




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

18 comments:

.cik yaya. said... BALAS

ikat pendrive kt leher,,,heeee =P sabauuu ye yang

♥NuR SyAFiQah♥ said... BALAS

mintak Allah permudahkan segala urusan ;)

cik_zetty said... BALAS

harap sabar ye shag teheee~

emieysandra said... BALAS

sabor je la..doa byk2..mge dipermudahkan sgla urusan ;)

bunga said... BALAS

dugaan itu tanda kasih sayang ALLAH..

bunga pun pernah hilang pin draf..

Pupel Liyana said... BALAS

rasanya kene letak pendrive tu kat hujung jari nak guna cucukje hehehe..

sabar sayam :)

www.pupel.blogspot.com

ini aku? said... BALAS

gerr. aku pon penah ilang barang. guna rantai ok kot kan?

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@.cik yaya. : Kalau jadikan earing cool tak? Haha :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@♥NuR SyAFiQah♥ : AMIN! Mintak mintak jumpa balik lah PD tu ;'(

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@cik_zetty : Sedang ni sayam~ ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@emieysandra : Amin Amin Amin!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : Kan! Syukur lah dia uji Shag jugak :D

PD ni penting~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Pupel Liyana : Baguih jugak idea tu kan sayam~ Nanti Shag buat metal surgery lah! :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@ini aku? : Rantai tak best. Cincin lah :P

miszlullaby said... BALAS

sabar shag.wat la slow2 k.:)

Myra Jay said... BALAS

Sabar ye Shag sayam..
Bila tenang insyaAllah kita kan jumpa balik barang yg hilang tu.. :>)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@miszlullaby : Kerja tu buat lain lah jawab nya :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Myra Jay : hukhuk. Harap dapat jumpa secepat mungkin :D

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot