08 June 2011

Filem minggu ini : KL Gangster, Super 8 dan Dylan Dog : Dead of Night. Nak tengok!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Assalamualaikum, sayam ku semua!

Wahhh~ Lama aku tak mai sini sambil bersihkan belog sambil bercerita. Iya lah. Sabtu sampai Isnin aku kat Terengganu menghayati cuti sekolah. Sampaikan aku sanggup ponteng sekolah hari Isnin hari tu. Kaka. Lepas tu semalam pulak, lepas kelas terus gerak ke Melaka. Malam ni pun aku gagahkan diri lawat ke sini sambil selit kan entri entah pape ni dengan tajuk entah pape.

Cerita pasal cuti lain hari aku cerita k! Belum habis lagi sesi bercuti aku ni :P

Kali ni aku nak bebel sedikit pasal filem yang bakal aku tonton pada minggu ini. Sinopsis je. Mereka adalah, KL Gangster yang wajib tengok, Super 8 yang macam nak tengok dan Dylan Dog memang macam nak tengok jugak! hehe.

Jom baca sampai ke bawah!




Sinopsis KL Gangster.

Malek adalah seorang gangster yang baru bebas dari penjara setelah tamat menjalani hukuman selama 5 tahun. Malek mahu melupakan dunia gangster dan pergaduhan lalu memilih untuk menjalani hidup sebagai orang biasa dengan azam baru. Sekuat manapun Malek cuba lari dari dunia gangster, dunia hitam itu cuba mengejarnya untuk menarik Malek kembali semula ke kancah pergaduhan sesama gangster. Malek berusaha meredakan amukan Shark yang kini mahu menguasai kawasan Kuala Lumpur. Kemunculan semula Malek adalah ancaman paling hebat buat Shark kerana Shark merasakan Malek adalah halangan paling buat dia untuk muncul menjadigangster terhebat.
Lebih parah lagi, Jai iaitu adik kandung Malek kini berpihak kepada Shark dan menjadi orang kanan Shark yang paling setia. Sanggupkan Malek menumpaskan adik kandungnya sendiri? Berjayakah Malek menentang Shark? Bagaimana nasib Malek nanti?
Masihkah ada peluang untuk Malek memperbaiki dirinya?



Rujukan : SINI
Jangkaan Bintang : 






Sinopsis Super 8.

In the summer of 1979, a group of friends in a small Ohio town witness a catastrophic train crash while making a super 8 movie and soon suspect that it was not an accident. Shortly after, unusual disappearances and inexplicable events begin to take place in town, and the local sheriff's deputy tries to uncover the truth -- something more terrifying than any of them could have imagined.

Rujukan : SINI
Jangkaan Bintang : 





Dylan Dog : Dead of Night.

Brandon Routh ("Superman Returns") stars as reluctant paranormal investigator Dylan Dog, who finds himself in a "turf war" between and among the undead, and Sam Huntington who co-stars as Marcus, Dylan's wise-cracking trusted assistant. Also co-starring are Taye Diggs (TV's "Private Practice") as Vargas, head of the Vampire family, Anita Briem ("Journey to the Center of the Earth") as Elizabeth, another potential in the long line of Dylan conquests and Peter Stormare ("Constantine"), as Wolfgang, the head of the werewolf family. "Dead of Night" is based on the world's best-selling horror comic series, "Dylan Dog," created by Tiziano Sclavi and published by Italy's Sergio Bonelli Editore. The comic book series has sold over 56 million units in 17 languages since its debut in 1986.


Rujukan : SINI
Jangkaan Bintang : 



Siapa nak ikut aku marathon filem filem di atas esok bersamaan hari Khamis bertarikh 9 Jun. Eh, baru aku perasan, poster filem Dylan Dog tu bertarikh 29 April. Biarkan jela. Malas aku nak cari poster baru. Haha :D

Siapa nak ikut serta, sila jumpa aku kat GSC Berjaya Times Square lepas jam 12 tengah hari sebab aku baru habis kelas. Hehe.





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

5 comments:

Solihahazahar said... BALAS

kl gengster terbaikk :D

Anonymous said... BALAS

ecah dlm bnyk2 tuh teringin nak tengok kl ggster la sayamm!!!belanje boleh?;p


ecah mashuri

bunga said... BALAS

shag nak belanja ke..hahaa..

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Solihahazahar : Tidak lah sangat. Haha :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : Tak mboh! Muahahah :D

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot