12 March 2012

Berita terbaik 2012 setakat ni.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Shag Yahaya sedang menaip~


Lebih kurang hampir sejam yang lepas, aku dapat satu berita baik dari kawan baik aku. Alaa~ Gambar dah tayang kat atas. Korang dah boleh tau apa kan. Hihi ;)


Kawan aku ni bakal menikah 29 April nanti ni. Dan, seperti yang dia mesej aku, dia nak aku jadi peneman kala berakad nikah. Auww mak~ Tersentuh jiwa lembut wa dow. Siapa nak tolak bhai ? Duduk sebelah pengantin. Walaupun bukan kau yang kahwin, tentu debar dia sama je dengan yg nak kahwin tu. Yeke ? HAHA.


Jadi, misi aku bulan ni dan bulan depan adalah seperti berikut *dah macam buat esei SPM :

  • Jogging
    - Perlukan stamina banyak nak jaga pengantin perempuan ;P
    - Kena kurus sikit sebab orang ramai tengok. Puih!
  • Simpan duit
    - Nak beli kain buat baju baru. HAHA
    - Nak p tempah baju + sulam. Baru grand. Puihpuih
    - Nak beli hadiah lagi.
  • Jaga kulit muka dan tangan. LOL LOL.
    - Segan lah orang shoot nanti :P
  • Khatam ilmu DSLR
    - Dalam masa yg sama aku adalah photographer-tak-profesional-langsung untuk majlis tu ;)

Misi aku atas tu dah macam misi nak jadi pengantin bukannya pengapit / peneman. LOL LOL lah kan. Kedai jahit baju, aku dah cari pagi tadi. Macam tau tau je aku nak kena jadi peneman pengantin perempuan nanti ni. Kain jela masalah aku skrg. Aiyak. Kena korek tabung nampak nya nep. Hihi.


Okay, aku dah ecited terlebih. Tamo tamo. Takut aku bila excited terlebih ni :D


Moga semua berjalan dengan lancar sehingga mereka di satukan dengan sah. Terima Kasih sayam, sebab sudi jemput aku jadi kau punya peneman. Besar penghargaan yang kau bagi ni ;)



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

15 comments:

.cik yaya. said... BALAS

untunglaaa ade orang pelawa jadi pengapit.kita takde sape pelawa pongggg

Ain Abia said... BALAS

masa kak sepupu kawen..ayah paksa duk seblah... gilsss maluuu hahaa.. hoh nti majlis sendrik camna laa rasanya.. pitamm ahaha

lurun namzar said... BALAS

sronoknya jadi pengapit.
bleh feeling2 ala2 kenduri kita nanti nk posing camner. :)

Arham Md Ali said... BALAS

Haha, saya time umur 19 tahun dah pernah jadi pengepit :)

Innanie | Ariffin said... BALAS

wahwahwah seronoknya dear. kalah perantin tu!!

*awak nak tanya macammana nak buat 4 entry sebelum tu

Megat Najmuddin said... BALAS

hahahaha!!!

najihah sahami said... BALAS

nanti mish kawen pun shag mai jadi pengapit jugak lah. eh bukan. pengepit. mau?haha

Ayesha Ramlee said... BALAS

tag kamu :D

http://chikimaruko.blogspot.com/2012/03/mencari-sponsor-untuk-contest-di-blog.html

misyamissyou said... BALAS

wow..tahniah tuk greatest gf kamu..untung dpt jd pengapit hehee

miss no right said... BALAS

penat la nak kipas pengantin nanti. hihi

steffany daph said... BALAS

waa. jadi pengapit :D kipakan pengantin nanti.

Selendang Merah said... BALAS

wah untung lah leh jd pengapit..hehehe...mesti sweetkn? ^^

wanabee said... BALAS

2 in 1 . pengapit dan photog . aha ! nice.. mmg bertuah dpat peluang mcm tu :)

Azhafizah[フィザ] said... BALAS

best apa jadi pengapit pengantin ni. ^__^

Arol Mubin said... BALAS

Jangan melaram lebih2! Nanti orang ingat kak Shag pulak pengantin perempuannya. Parah tue! Hehe! ;D

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot