15 March 2012

Follow Button Tumblr style.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Sorry Tuan Belog ni, aku print screen tanpa sebarang kebenaran ;)


Shag Yahaya sedang menaip~



Semalam dalam entri - Sesi follow mempolo yang menyusahkan, aku dapat respon yang agak melucukan lah. Ramai jugak rupanya yang perasan pasal satu fenomena baru dalam alam belog ni. Fenomena di mana ramai bloggers lebih prefer buang widget follower yang sedia ada dan membuat butang follow sebagai link.



Tapi yang lagi menarik perhatian aku, komen mereka tentang butan follow yang ala ala Tumblr - macam gambar kat atas.



Aku setuju dengan komen BLOGGER INI dan BLOGGER ITU. Pernah jugak jadi kat aku banyak kali. Tapi, aku pedulikan sebab aku ingat sebab aku tekan X sebelum aku selesai follow belog tu. Rupanya memang tak berfungsi. Konon kita follow belog orang tu tapi sebenarnya tak pun. Patutlah tak pernah bertambah bilangan belog yang aku follow. Heuheu~ Entah kemana nilai follow aku tu p. HAHA.



Jadi, aku nak seru. Wahai sayam sayam ku sekalian, guna lah apa yang Google/Blogger dan sediakan untuk kita tu. Tok sah nak advance sangat sampai menyusahkan bloggers lain yang teringin nak follow belog korang tu ;)



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

7 comments:

Bella said... BALAS

wahhh .. shag ade tumblr la .. bila la bella nak buat nih .. :p

Sam Banjamin said... BALAS

pade sam biarlah org yg follow kite tu, nak follow pasal die ikhlas nak follow... berminat dengan tulisan kite... tak semestinya follower tu mesti kelihatan pade list follower tu, ade juge sekadar silent reader... mcm tu lebih best... kan.. kan..

tak baik2 letak-letak pop up follow dulu sebelum bace tu... mcm pakse plak...

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/cerita-zaman-kecil-memburu-bersama-abah.html

jom singgah blog founder gerila penulisan kreatif ni... komen2 la kalau sudi... pun kalau sudi.. tak paksa..

Muhammad Saiazuan Norhalik said... BALAS

sempoi :D

najihah sahami said... BALAS

ntahh..bukan lawa pun. huhu

L said... BALAS

huhu, budak2 sekarang dah advnce. haha. smpai menyusahkan org.. hihi

CekbOlat-bOlat said... BALAS

setuju statement akak !

fadlisabri said... BALAS

visit here frm Egypt~

http://www.coretanfadlisabri.blogspot.com/2012/03/mesirlaut-yang-tak-bercantum.html

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot