14 March 2012

Sesi follow mempolo yang menyusahkan~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Shag Yahaya sedang menaip~


Aku nak luahkan sikit lah rasa tak puas hati aku kat para bloggers. Dah lama rasanya aku tak buat entri tak puas hati kat blogger kan. Hihi.


Kali ni kes BUTANG FOLLOW atau pun BUTTON FOLLOW.



Contoh butang follow yang menjadi ikutan ramai yang MENYUSAHKAN !
Maaf Tuan Belog ni, print screen tanpa kebenaran.


Korang pernah tak alami benda ni di mana orang suruh kau follow belog dia. Dan kau pulak memang jenis baik hati, follow jela bukan kena bayar pun kan. Tapi, bila kau sampai kat belog dia punya lah jenuh kau nak cari butang follow dia. Dari ikhlas nak follow terus rasa malas kan ? Tak pun, dengan tabah cari jugak lah butang follow tu.


Pernah tak jadi kat korang ?


Aku dah banyak kali. Ada yang aku memang usaha cari sampai jumpa butang follow. Dah follow, aku komen lah. Komen tu semestinya tak ada kena mengena dengan isi entri. Tentulah, aku nak kasi peringatan pasal butang follow dia yang agak menyusahkan orang tu.


Aku tak pernah dapat feedback dari mereka yang aku tegur. Erk. Mungkin sebab aku bukan Ben Ashaari. Aku juga bukan Fatin Liyana. Bukan pulak Lyssa Faizureen. Sapa nak amik pusing rungutan aku ye dok ?



Contoh butang follow stail baru yang MENYENANGKAN!
Maaf Tuan Belog ni, print screen tanpa kebenaran.



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

18 comments:

AMNA said... BALAS

selalu terjadii~ =/=

peliknya , ramai je follower dia =/=

Pupel Liyana said... BALAS

setuju.. ramai blogger baru yang buat cam ni. gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmm. tak tahu nak cakap macam mana pendam je ni.

nur najwa said... BALAS

Yes bt0l3. .mmg nyushkn. .kdg2 rse bek x pyh f0llow..hurg..dah bnyk kli jd mcm 2..juz smpan kms2 dlm k0t0k hati ni =='

Gadis mutiara_Solehah said... BALAS

haha,em,tapi kalau pakai yang butang follow kat atas tu dia kadang2 buat hal.. Lagi baik pakai je google friend connect tu =),hehe

Fadzmie Mohamad said... BALAS

Hehe. Saya ada entri pasal benda follow-memfollow ni. Cuma sebagai pendapat je. Hehe. ;)

Arol Mubin said... BALAS

Tapi button follow ala-ala Tumblr tue ade masalah lah. Kita dah klik/follow, tapi sebenarnya tak follow pun. Arol selalu kena time nak join contest/giveaway. :(

Tikah said... BALAS

betol-3..skit jiwa dengan kes ni..ceh-3..

lolyphotogrape said... BALAS

Hai awak saya owner blog yg awk prinscreen 6ber 1 tuu...saya baru jer tukar blogskin ke skin tuu....x sempat nak tambah ape2...and saya x tahu pon mcm ner nak add follower gadget mcm tuu....adew tuto x?klu adew tlg inform kat Cbox saya kay...tq sbb tegur saya:)

Ayesha Ramlee said... BALAS

betullah 2, kadang2 ayesha sendiri malas.. nasib ayesha punya senang nak follow kan, TQ ye follow AR :)

chocolate.aholic said... BALAS

erm ada betol gak tuh~ Ara pena alami bnda y sama gak~

misyamissyou said... BALAS

di mana ade kemahuan di situ ada jalan..eh xde kena ngena kan? haha

tepek yg google/blogger bg tu je sudah..lg senang..xyah nak custome made button follow tu..hurmm

Fatin Shahira said... BALAS

stuju!!! follow yg dlm picture agak mnyushkn~ klu tak dh mls nak cri terpakse tak follow.. :) hehehe

roziahojijie said... BALAS

Aku pun mcm tu gak . selalu . tak tahu nk follow mcm mne da . dr rajin terus jd malas nk follow da . lg2 yg kalau masuk kontez , kne follow para sponsor . mcm ne nk menang kalo para sponsor nye susah nk di folow ye dak ?

Myra Jay said... BALAS

Ada jugak jumpa macam tu, tapi bila puas cari tak jumpa button follower terus tak jadi follow :)

najihah sahami said... BALAS

mish follow mana yang senang je. hahaha. malasssss sgt nak polo memolo skang. jujur gila aku.

sufiyyah zulkifli said... BALAS

nak suruh follow, button follow tersembunyi. hahahah.

Lyssa Faizureen said... BALAS

Follow.. Follow :p

CikUna said... BALAS

betul tu.. kekadang nak comment pun nak kene bagi password lagi huhu.. sungguh tak berkenen huhu..

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot