19 March 2012

Tips jadi pengapit.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Shag Yahaya sedang menaip~


Sedang aku enak dok buat assignment yang lusa ni kena hantar, tetiba aku boleh terpikir pasal nak jadi pengapit. Sebulan je lagi kawan aku tu bakal bernikah. Tapi, aku yang cuak campur teruja yang berlebihan. Aiyoyo~


Tadi, aku mintak sikit tips dari Pak Cik Google pasal jadi pengapit ni. Dia tak ada pengalaman dalam hal ni. Tapi dia tolong aku dengan bagi nama beberapa bloggers yang ada pengalaman.

Dia larang aku kahwin dalam tempoh setahun lepas aku jadi pengapit. Mak aih. Macam payah je ? Lol lol. Padahal je. Memang tak lah aku nak kahwin dalam tempoh setahun ni. Mengaji pun dop habeh lagi ni. Nak tanggung anak teruna orang, ada hati pulak aku ! Eh eh, aku kena tanggung laki aku ke nanti ? Ngee~


Nak tahu Blogger Satu ni bebel apa lagi ? Jom p SINI lah :D

Dia pesan kat aku, jaga adab kat meja makan. Sebelum mula upacara makan bersama pengantin tu, aku kena pastikan pinggan pinggan kosong sudah berisi. Kalau tak, aku yang kena isi kan. Ahaa~ Ni aku malas. Kang kena tonggek sana, kena tonggeng sini. Tak cukup pasal tu, dia tegur aku jangan melantak. Makan sekadar isi perut je. Adoi. Lauk sedap sedap, tak kan nak lepaskan peluang melantak free ? Lol lol :D


Nak tahu Blogger Dua ni bebel apa lagi ? Jom p SINI lah :D 

Dia ingatkan aku pasal penampilan. Dari tudung sampai lah ke kasut. Dia suruh aku pakai simple mimple pimple lah. Itu tarak hal sebab memang style aku dari zaman sekolah. Bila aku jawab lagu tu, dia cakap, jangan sampai pakai slipar j-pop harga tujuh-puluh-sembilan-ringgit-sembilan-posen tu. Lol lol. Mahal selipar tu tak dapat di tandingi dengan kasut gadis yang aku ada. Dia tambah, jangan pulak aku pakai kasut lilit sampai ke betis pulak. Ceit. Perli aku baik punya nampak. Baru nak buat lagu tu :D


Nak tahu Blogger Tiga ni bebel apa lagi ? Jom p SINI lah :D 


Lagi sebulan. Sikit je masa tinggal untuk aku nak cari kain lepas tu hantar jahit. Bila lah duit MARA nak masuk ni >.<'



4 Entri Sebelum :




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

10 comments:

Fatin Shahira said... BALAS

nice entry :)

cik_zetty said... BALAS

amek berkat pengantin hiks, tak lama lagi tu, jgn lupe save tempat vvvvvvip utk kite heh HAHA :P

housemate zati pun nak kahwin tak lama lagi tapi zati xjadi pengapit, kawan yg nak kahwin tapi rasa excited terlebihnya kita LOL >.<'

..ika itu aku.. said... BALAS

muke kene senyum setiap saat lalim. kang nanti ble photographr capture muke pengentin dah comel, trselit lak kang muke masam.. *ika pernah kene tegur cam ni..haha

schaze zainn said... BALAS

wah jadi pengapit
kene vouge tau =D

Si Gadis Blogger said... BALAS

Sama la kita nak jadi pengapit.. tapi gadis lama lagi ;) my antie kawin bln 12 :) huhu.. masih ada masa untuk buat persiapan :P

najihah sahami said... BALAS

ecece.....nk tgk dress shag!!mesti lawa. dh la muka cam cina. auwwwww!

misyamissyou said... BALAS

hehehee siapkan baju cpt2..mo tgk ni..ngee~

Acik IeyMah said... BALAS

hahaha..nak kawen ni, taley la nak jd pengapit.

Woofer Storm said... BALAS

nak tips jadi pengantin boleh?hehee

~tapi tolong carikan calon,sbb calon dah lari^^

Azhafizah[フィザ] said... BALAS

selamat menjadi pengapit nanti..untunglah masuk gambar banyak nanti.^__^

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot