26 January 2012

Hukum membaca zodiak horoskop.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Kang Hee Gun ♥


Zeo Velvet sedang menaip~


Wargh~ Lama tak menaip. Cuti cuti Malaysia sambil beraya mengutip angpau. Keke. Jeles ? Lantak lah, peduli pulak aku. Hihi.


Tadi aku bukak FB, nampak lah status seorang makhluk Allah ni. Status dia best, boleh kata sentap jugak lah aku tadi. Sebab aku baru je rugi 40 hari punya solat. Bayangkan lah satu hari 5 kali solat. Kalau 40 hari ? MasyaAllah.


Kenapa aku rugi ? Meh aku cerita. Status nya berbunyi begini :


'Ramai dari kita yang suka membaca zodiak horoskop, tapi tahukan kamu, sesiapa yang membacanya, solat mereka tidak di terima selama 40 hari ?



Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud :
Sesiapa yang mengunjungi orang yang mendakwa mengetahui ilmu ghaib dan  bertanya kepada dia sesuatu maka tidak di terima solatnya selama empat puluh malam. (Sahih Muslim : 2230)



Ulama mengatakan bahawa orang yang membaca horoskop, sama keadaannya dengan orang yang mendatangi tukang tilik, lalu mereka berdosa biarpun mereka tidak percaya.



Manakala mereka yang membenarkan pula, telah KUFUR kepada Allah.



*Banyak yang kata hanya sekadar membaca suka-suka, bukannya percaya, tapi mereka tidak tahu, mereka telah berdosa. Lagipun jika membaca horoskop tersebut, mesti terdetik 'Ya, hari ini aku begitu.' jika bertepatan dengan apa yang di bacanya.



Maka peliharalah iman kita ^_^' - Segala Ceritera Dot Com at 2034 on 26 January 2012.


MasyaAllah~ Aku baca status ni selang beberapa minit aku baca horoskop dalam ASTRO View yang baru sampai rumah tadi. Tak pepasal 40 hari aku rugi. Ya Allah~


Dah baca ? Tersentap tak ? Sentap ke tak, aku mintak jasa baik korang sebagai seorang Islam, TOLONG SEBARKAN~ Aku tak nak semua Muslim rugi 40 hari solat mereka yang bersamaan dengan 200 kali solat bersamaan 680 rakaat. MasyaAllah >.<'






Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

7 comments:

nur fatihatuz zahra said... BALAS

minta share ye .. :)

Aretikz said... BALAS

Oh, rupanya penulis baru yang beraksi.. hehe.. hakikatnya nak cite detail tentang ni.. macam sabtu ni jika xda halangan..

Apapapun, peliharalah iman kita ^_^

Aretikz said... BALAS

Oh ya, kalau dah terbuat, yang penting taubat.. Selebihnya kita serahkan pada yang berkuasa.. ^_^

InsyaAllah, solat kita pasti diterima jua.. ^_^

Woofer Storm said... BALAS

penulis aretiks ni memang best entry2 dia..

#maseh sudi share info,sy tak layan pun benda2 ni..mengarut lebih

Nelly The Strange said... BALAS

nelly adalah peminat setia baca horoskop ! hahaha

Yatie Musa said... BALAS

betul tu. tp kengkadang terbace jugak. adehhh. jom2 share =)

CIK TOM said... BALAS

ciktom pernah dgr juga tp xpernah take note sgt..ish2 terukkan..tp ciktom mmg xsuka bc zodiak or ramalan tue semua sbb xpcaya..rs buang masa je baca..huhu..

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot