15 January 2012

TDBC - Day Ten.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Dah terlampau lama rasanya aku tinggal cabaran belog ni. Dan aku perasan, tak ada siapa pun dah ikut benda ni. Tapi, peduli apa aku. Dari biar belog tak berusik, buat jela biar pun benda lapuk. Heh~


Hari ni aku nak buat cabaran ke-10. Haih~
A photo of the item you last purchased.

Payah jugak cabaran dia. Sebab, banyak jugak aku beli. Tadi je, aku beli ikan untuk kucing-kucing-gemok aku. Tak kan nak letak gambar ikan pulop ? Hesh~ Tak molek ! Jadi, aku pilih nak letak hat ni :


 



Itu lah FujiFilm Instax 50s Plano Black. Dia instant camera, kira macam sedara dengan Polaroid lah. Ingat nak angkat Polaroid. Usha harga kamera dia dah cun, murah lagi dari ni. Tapi malangnya, filem dia mak aih. Mahal 4 kali ganda dari harga filem kamera ni. Sedih mak !


Aku suka pakai kamera ni. Sebab, dapat terus gambar. Tak payah nak p print. Susah payah je !


Nak beli jugak ke ? Beli kat KEDAI SAYAM ni. Harga dia paling murah bhai ~ Servis tip top jugak ;)


Kelik SINI untuk tengok senarai TDBC yang lain. Terima Kasih.












4 Entri Sebelum :




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

12 comments:

Woofer Storm said... BALAS

cunya..

beli kan tuk ai sayam oi...hehehee

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Boleh je sayam. Bak sini duit, wa belikan untuk lu k sayam! :D

Eyka said... BALAS

wahhhhh!! nak2!! hehe :P

rinduu laaa sayam :'(

sufiyyah zulkifli said... BALAS

bila nk jumpa ni! bleh instant gamba!

.cik yaya. said... BALAS

waaaa comel. nk free! bufday kte 1.12...hahahah!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Eyka : P lah usha kat kedai tu. Ada banyak jenis :D

Rindu kat Eyka sayam jugok ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sufiyyah zulkifli : Sekarang pun boleh sayam :D Kita instant banyak banyak sampai duit kering beli filem. HAHA :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@.cik yaya. : Gulp~ ADIK SHAG tak ada duit banyak lah KAK YAYA sayam. Mintak lah kat ABG LAUT awak tu. Hiks ;)

Woofer Storm said... BALAS

dah tengok harga dia,murah sangat..sampai tak mampu nak beli..ehee

#belikan satu..lalalaa~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Alah~ Tak sampai 1k pun lah sayam oi. HAHA. Nak belikan ? Tunggu Shag banyak duit, Shag buat kontes - hadiahnya Instax satu :Pp

Ardini Humaira said... BALAS

huisyy dni lama ngidam nak camera tu taww:D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Ardini Humaira : Belilah Dni, tak pun mintak abam Dni belikan. Murah je sayam ;)

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot