08 January 2012

Aku dah lupa rasanya berada dalam panggung wayang.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Kim Tae Pyung 

Kalau korang nak tahu, aku dah 7 bulan aku tak jejak kai ke panggung wayang. T-U-J-U-H bulan bhai ~ Aku ambil langkah tak nak tengok wayang mula dari bulan Jun 2011. Tu semua sebab semester pendek aku punya keputusan peperiksaan teruk. Teruk sangat sampai aku rasa aku ulang balik zaman diploma dulu. Adoi !


Bila keputusan dah teruk, aku terus tanam azam, 'NO MORE CINEMAs'.


Bayangkan dulu, ni cerita waktu semester pendek lah, setiap Khamis aku wajib jejak kaki ke panggung wayang kat Berjaya Times Square. Itu yang paling dekat dengan kampus aku. Hehe. Tak percaya ? Tengok lah entri lama lama aku kat SINI. Semua pasal review movies yang aku tengok.


Tapi, tak semua cerita aku tengok. Aku pilih jugak yang mana patut aku tengok. Setiap minggu wajib dua filem aku tengok.


Masuk je semester baru, aku berhenti terus kerja gila aku tu. Naik pelik kawan kolej aku. Mana tak nya, selalunya tiap minggu ada je aku ajak orang p tengok wayang. Tetiba semester tu aku senyap. Orang ajak pun, aku tolak je memanjang. Dan, Alhamdulillah atas azam aku tu, aku dapat naikkan gred aku.


Aku ingat semester ni nak buat balik kerja gila aku tu. Rindu kot kat kerja gila aku tu. Tapi, hanya kalau hari Khamis aku kosong lah kan. Harap kerja gila aku kali ni tak kacau gred aku. Kena pandai bahagi masa jela ;))


Siapa nak sama sama rasmi kan kerja gila aku ni ? Aku belanja. Satu tiket jela. Siapa cepat dia dapat. HAHA :D





4 Entri Sebelum :




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

16 comments:

Woofer Storm said... BALAS

semestinya aku kan tu??ehee

#cpt p TS..nak ikut ni^^

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : GILA CEPAT lah !! Nak ke ? Khamis ni. Amacam sayam ?

:D

shahrazali said... BALAS

emmm.... kaki wayang rupanyer... dulu masa dip,,sy pun kaki wayang..

masa degree ni,,klu ade cite best bru pegi la...tp klu ada membe ajak,,mmg susah nk menolak..hehe..lg2 yg nk belanja..

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@shahrazali : Diploma dulu Shag tak kerap jejak wayang. Bila member baik dari Ipoh baru p tengok. Hehe. Ni kerja gial bila masuk degree :Pp

nfahk said... BALAS

ooooemmmmmjayyyy... I love Hyun Bin... :D syg xde la citer midas tu.. best ke citer midas?

capt. keon alhan said... BALAS

sy tak prnh lngsung jjk kaki kt cinema...dr kecik2 smpailah skrg...tp zmn sklh dulu,,,kalau ada tygn filem gne kain putih tu,, g lah tgk...al maklumlah dok asrama,,,jakun sikit...

Nurulchumel said... BALAS

same la..
kite pun da lame tak tgk wyg..
ada la nak dekat sebulan lebih..
eheheh..

Eza Boom Boom :) said... BALAS

siyesly, tak penah lagi jejak kaki kat cinema. haha!! macam mana ni?? :P

Woofer Storm said... BALAS

segan deh^^

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@nfahk : HEHE. Love Hyun Bin jugak lah sayam. Alaa yeke ? Penat cari kat kedai CD, tak jumpa. Shag dah tengok time nak habis. best lah jugak sebab ada Jang Hyuk :Pp

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@capt. keon alhan : Seriously sayam ? Tak pelah, jimat duit. Tengok kat pakai LCD lagu bagus. Boleh je nak bising. HAHA

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Nurulchumel : Sebulan lebih je sayam. Shag dah 7 bulan. KAKA. tetiba jakun dengan cinema :Pp

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Eza Boom Boom :) : Tabik lah sayam~ HAHA

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Apa barang nak segan deh ? :DD

shera haifa said... BALAS

alaa leh je g cinema tu. tp pastikan apa yg penting disiapkan.. pergi pun jarang2 aje la.. yg leh dowload tu download aje..
:)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@shera haifa : Shag tak suka download. Lagi best dapat p wayang, puas tengok screen besar gedabak :Pp

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot