23 March 2011

Keputusan SPM dah keluar | Rajinnya Shag Yahaya di saat akhir.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Mana lagi kalau bukan ehsan dari
Pak Cik Google sayam !

Assalamualaikum, sayam ku semua!

Okay. Mula mula sekali nak bagi tahu. Aku taip entri ni pakai komputer Mama. Jadi, sebarang ejaan yang salah harap di maafkan. Al-maklumlah, tidak biasa menggunakan komputer Mama yang punya papan kekunci nya membuat bunyi yang dahsyat apabila tekan. Grr~


Buat pelajar SPM 2010, tahniah lah pada korang. Tak kisahlah berapa A atau berapa E yang berjaya korang kumpul. SPM tu tak bawak ke mana pun. Haha. Ayat poyo siok!

Bagi yang mendapat keputusan yang teruk, di nasihati korang supaya bekerja dahulu lah bagi mengumpul cukup duit untuk bayar yuran kolej swasta. Tak pun, korang apply lah masuk kolej yang bawah MARA.

Yang dah dapat keputusan yang bagus tu pulak. Di nasihati supaya anda tidak perlu berlagak riak dengan keputusan anda. Sebab, siapa tahu. Korang dok tersadai jadi buruh lembut pulak?

Semuanya tidak mustahil.


----------------------------------------------------------------------------------------------------


Cerita pasal keputusan SPM, aku dulu kumpul dari nombor 1 sampai 8. Setakat ni, Baby tak dapat kalahkan aku lagi lah. Haha. Hebat tak aku weh, kawan kawan? Tapi, Alhamdulillah, sini aku belajar untuk peringkat ijazah dah.


----------------------------------------------------------------------------------------------------


Esok aku kena hantar satu tugasan untuk subjek Technopreneurship. Apa itu Technopreneurship? Ianya adalah gabungan perkataan technology dan entrepreneurship. Kitorang harus buat satu Business Plan yang di mana produk atau servis kami adalah menggunakan teknologi tinggi.

Tapi, tugasan pertama aku ni kena buat karangan pasal apakah kriteria kriteria seorang usahawan yang bagus.

Esok nak hantar baru hari ni kalut nak buat. Biasalah. Adat resam kehidupan seorang manusia bergelar pelajar. Keke.

Dah, itu sahaja nak bebel! Pasal Microsoft Office tu, Terima Kasih pada mereka yang komen. Nanti Abah balik Shag suruh Abah tengokkan. Shag ni buta komputer. Hahah ;D



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

34 comments:

decrewz said... BALAS

Huh.. Bakal usahawan la nih...he3

najihah sahami said... BALAS

hidup shag yahaya!!hahaaa

gudlak sayam!

emieysandra said... BALAS

ha'ah..last minit baru nak siapkan.

uwaa..malam ni kene tido lewat untuk siapkan bahan bantu mngajar..huh, upah shag bleh? ;p

ardinihumaira said... BALAS

chaiyok :D

miss nailofar... said... BALAS

hahahaha..
technopreneurship...bru je amik last sem..
gud luck la yer..;p

♕ Mr.IX ♂ said... BALAS

ix la amik kursus biotech entrepreneurship....hehehe..lebih kurg jer kena wat bisnes plan..kursus 6 bulan utk graduan menganggur mcm ix jer..huhu

Myra Jay said... BALAS

Best tak subjek Technopreneurship tu Shag??? Cam menarik je..hehee

Apapun thniah untuk student SPM yg berjaya, pada yg tak berjaya usaha lg the next stage :)

bunga said... BALAS

hohoho..cayalah shag..cayok..cayokk..taniah cym..

echah mashuri said... BALAS

eleh.senang je tuh.shag konfirm dapat buat yg trerbaik kan.heheheh

Woofer Storm said... BALAS

bab kat techno2 tu tak fhm der,hehee
biasa la,sy lagi buta segala..ngeeee

*baru dapat terjah sni..heheeee

Aretikz said... BALAS

Ciri2nya ada pada saya.. cewah.. haha..

Keyboard komputer best kan? ahakz..

Entri Lelatest
Memilih Itu Perlu, Bukan Terlalu

Miss Yaty said... BALAS

nati leh jadi usahawan yg femes ni..hihi...

ayah shag pndai baiki lptop ke? buke kdai lptp ye?huhu

sicomot-comel said... BALAS

wah,,usahawan??

smoga sayam berjaya ^^

nelly said... BALAS

Gud luck Shag !
=)

Amirrah Zawani said... BALAS

spm bukan segala2nya kan..
biasalah i pun suka buat last minit.. haha!! :)

Matika said... BALAS

shag jadi usahawan...
mamat jadi chef..huhu

sissyira said... BALAS

salam

2 cerita dalam 1 entri...snng baca....

kalau jadi usahawan yang berjaya nanti, jangan lupakan saya tau..hahah

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@decrewz : Tidak~ Shag nak jadi lecturer ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@najihah sahami : Hidup Najihah Sahami jugep! ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@emieysandra : Boleh boleh ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@ardinihumaira : Terima Kasih Dni sayam ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@miss nailofar... : Nak BP sayam! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@♕ Mr.IX ♂ : Wahh~ Macam best! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Myra Jay : Kitorang just kena sediakan Business Plan lepas tu present. Bosan =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : Terima Kasih sayam ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@echah mashuri : InsyaAllah AMIN! Terima Kasih sayam ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Alaa~ Dia lagi hebat. Dah bekerja ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Aretikz : Ada ke? Kekeke :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Miss Yaty : AMIN! ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sicomot-comel : Keke. Terima Kasih Ummi sayam!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@nelly : Terima Kasih Nelly sayam!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Amirrah Zawani : Yay! Kita serupa ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Matika : AMIN! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sissyira : InsyaAllah AMIN sayam ;)

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot