14 March 2011

Surat Cinta : Untukmu Cintaku #2.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



I AM ! Haha ;D

Assalamualaikum, sayam ku semua!

Selepas aku perasan beberapa entri yang tiada perasaan di sertakan semasa menaip, aku nak kasi sedikit kata semangat. Mungkin, sayam aku ini telah kehilangan semangatnya untuk ber-belog. Mungkin juga, kerana tekanan di tempat kerja.

Sebelum aku mulakan surat cinta aku buat si dia, aku nak tukar kata ganti nama masing masing. Aku kepada I dan kau kepada You. Baru nampak macam pasangan kekasih. Kan kan, korang? Hehe.



Sayam ku Achie,

Kenapa waktu I baca you punya cerita, terasa kekurangan sesuatu. Lepas beberapa ketika, baru I tahu. You hilang perasaan dalam cerita you tu. Paham tak, sayam? You macam tulis cerita tu ketika you sangat mamai dan waktu you mengantuk.

Eh, mamai dengan mengantuk macam sama je keadaan dia. Haha.

Kenapa macam tu, sayam? Tak nak lah. Sebab, orang yang baca tak dapat nak mendalami cerita bila cerita tu di tulis tiada perasaan. Serupa macam membaca novel yang tiada sentuhan kasih sayang oleh penulisnya. Keke. Hebat tak ulasan I, sayam?

Sebenarnya, I tak tahu macam mana nak kembalikan semangat you tu, sayam.

Hmph. Haa~ Nak dengar cerita kelakar I. Err, mimpi sebenarnya. Mungkin boleh kasi sedikit semangat kat you. Jadi, baca jelah. Keke.

Nak jumpa kat IOI tak ada jodoh. Nak jumpa kat Midvalley pun sama. Jadi, hari tu kita deal nak jumpa kat rumah you je sayam. Jadi, lepas kelas I terus SMS you yang I nak pergi rumah you. Nak dating yo! Manis tak kita, sayam? Dating kat rumah jep!

Tapi, I sesat cari rumah you. Jadi, I tanya lah budak budak yang main main kat jalan tu. Dorang cakap, 'Oooo abang tu. Dia punya rumah hujung sana', sambil dorang bawak I kat rumah you terus. Haha. Comel je bebudak tu. Rasa nak cubit tapi segan!

I bagi salam. Cehh. Nampak you tengah baring senang lenang tengok hindustan. HINDUSTAN, sayam? Hahahahaha. Okay, kita punya persamaan yang sama di situ. Jadi, tak mengapa. Tapi, yang sakit hatinya, you macam buat bodoh dengan I. Eh, bukan macam tapi memang!

Sedih I.

Lepas tu, you punya mak dengan adik beradik you jemput I makan tengah hari kat sana. Miaow~ I like you. Bab makan memang laju je cakap, 'Okay!'. Kaka. Yang peliknya, kenapa muka adik beradik you muka saudara-yang-I-tak-suka? Aiyoyoi.

Lepas tu tetiba cerita kita tamat macam tu je. CD mimpi tu rosak kot! Tak pun sebab terlampau sakit hati. Dan merajuk dengan yuou. Haha. Argh~ Okay. You boleh gelak sekarang. Gelak lah puas puas. Memang taip entri ni nak kasi you gelak pun. Asyik tension benar je dengan kerja.

Haa~ Sebut pasal kerja!

Apa kata you tolak tepi perangai ketua you yang sangat menyakitkan hati tu. Dan fokus pada kerja. Kalau you cintakan kerja tu, pasti you boleh buat bodoh je pada perangai ketua you. Atau mungkin tidak. Haha. Al-maklumlah. I ni mana ada pengalaman bekerja pun. Setakat kerja dua tiga bulan tu adalah.

You kerja lah mana mana, pasti jumpa orang yang sangat menyakitkan hati ni. Tak kira lah pangkat apa. Kan, sayam?

Tapi, jangan sebab perangai dia yang sangat menyakitkan hati tu, you pulak down. JANGAN!! Jadikan kejelikan dia sebagai kekuatan you untuk terus berjuang kat tempat kerja tu. Okay, sayam? Mungkin memang niat dia nak kasi pekerja dia down. Jangan lah kasi dia menang pulak dengan misi dia tu.

Eh, jap. Ni dah jadi sesi kaunseling. Haha.

Oleh itu. Harus terus ke penutup. Jangan marah ye sayam. Keke.

Teruskan lah ber-belog dan bercerita dengan penuh perasaan sebab madu madu I kat sini semua suka baca cerita you. Kesian kat I, madu 1, madu 2, dan mentua I. Rindu you yang lama. Uhuk ;'(



Sayam,
Shag




Sebenarnya, aku tak pakar mana pun nak kasi semangat neh. Nak semangat dari aku senang. Jom lawan suara lah kat kotak karok. Keke.

Kepada Achie, entah pape yang Shag meraban atas tu. Entah ada kasi semangat ke tidak. Maaflah ye.





++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

32 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said... BALAS

hehe...sweetnyer korang..kalo la betul2 macam mana la kan..hehehe

haha ramainye madu2 ko :)

Syat0za said... BALAS

kak shag asyik madu je! mentua tu macam zai kenal! :P

x rindu zai ke? waaaa :(

dah la blog ni makin tip top! :D

Belalang Hijau said... BALAS

amboi...harmoninya madu2 ni...

senang la idup achie...

wakakaka

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@♥NuR SyAFiQah♥ : Mak aih. Kalau betul? Tak ada nya nak sweet like sugar. Sweet like salt adalah. Kakaka. Kan Achie kan?

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Syat0za : Rindu lah sayam! Tadi, dah p jelajah sana dah pun. Tembak kang! Tip top celah mana tah.

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Belalang Hijau : Kan. Madu madu semua baik baik lak tu. Hahahahaha ;D

Woofer Storm said... BALAS

hahahaa syam,terharu la...nak ngis pun ada.heheee thnk,insyallah,hrp dapat pilihan yang bijak kali ni,tkut pisang berbuah dua kali lagi..ermmmm

*buat je fb Shag Comot.cun pergh,,senang nak ngurat,heheheee
*bulan depan ada misi untuk sayam?apa dia?abaikan seketika yeee..tggu

echah mashuri said... BALAS

eh,ni pakwe shag eh sayam?

nelly said... BALAS

Shag mahu dating ? curang ya dengan Nelly .hehehe

Woofer Storm said... BALAS

sayam,echah mahsuri tnya tu..bgitau la pasal skndal kita dua tu....hahaaaaa

Red Z said... BALAS

moy, aku da update blog. tolong promote. need followers badly ):

thanks for helping me everything gendutttt ! love u

bunga said... BALAS

hahaha..cayalah lah shag..gaga..

Woofer Storm said... BALAS

sayam,buat la cpt fb...heheeee

d_tieah said... BALAS

Uwaaaa.. Tetiba melayan jugak baca surat ni.. Kahkahkah.. Eh eh, emo plak nota kaki tu.. Ngee :)


Entry Terbaru 1: Loji Nuklear Jepun Meletup Lagi Dan Malaysia Hujan Asid?
Entry Terbaru 2 : Isu Ultraman, Power Rangers, Doraemon Dan Tsunami
Entry Terbaru 3: Loji Nuklear Jepun Meletup Dan Pencemaran Radioaktif Berlaku?

sicomot-comel said... BALAS

Owh madu I !! ^^

Shag,,SCC dah ade villa baru !hehehe.
jom sayam,duk same ngn I *wink3*

http://www.cikscc.com/2011/03/jemputlah-datang-kenduri-kesyukuran.html

Amirrah Zawani said... BALAS

weewitt.. nk jd kapel btol2 apa ni.. haha!!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Kena reject lah sayam. Hesh. Degil gila si Mark tu. Tembak dia baru tau! Hahah ;D

Wahh~ Ada projek baik punya nampak?

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@echah mashuri : Kawan lelaki ya. Pakwe? Tidak ;)

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@nelly : Alaa~ Nelly neh. Kita kena lah pandai bahagi masa dengan semua madu madu :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Kenapa sayam tak jawabkan je? Hahaha ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Red Z : Okeng sayam! Gimme some time lah. Busy ;'(

Love you too sayam!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : Lady Gaga! kekee :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Asek kena reject je sayam ;'(

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@d_tieah : Nota kaki tu emo ke sayam? Haha ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sicomot-comel : Fuyoh! ;D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Amirrah Zawani : Aha~ Itu biar rahsia. Kakaka. Kan Achie kan? :P

Woofer Storm said... BALAS

yup sayam..rhsia berdua tak siapa pun yg tahu..heheee cool da ni^^

Aretikz said... BALAS

weehuu ~ surat cinta tuk i xda ka? bila lg nak curang kan?.. haha..

Woofer Storm said... BALAS

laaa..nak tdo la ni,dah curang2 pulak kat sni..ermmmmm

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Apa rahsianya sayam? =.=

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Aretikz : Nantilah sayam. One by one. Cehh. Speaking siok!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Marah lah Atik! Dia yang ayat Shag. Kakakaka :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot