04 March 2011

Penyakit Pelik. Ada ubat tak?



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Asslamualaikum, sayam ku semua!

Nak tahu tak. Nak tahu tak? Kalau nak tahu teruskan membaca. Keke :P

Kes Pertama.
Situasi : Beli tiket LRT Putra
Lokasi : LRT Putra Dang Wangi

Shag : Dang Wangi satu. *sambil hulur duit RM2*
Pegawai : Err.

Shag : Alamak *tepuk dahi*. Salah salah. Ke Pasar Seni, kak.
Pegawai : Hehe. Sampai tersalah pulakkan.

Shag : Biasa pakai TnG. Hari ni tertinggal. Tu yang tersasul. Terima Kasih, kak.
Pegawai : Sama sama.


Kes Kedua.
Situasi : Nak beli roti telur
Lokasi : Medan Selera Presint 9, Tun Teja

Shag : Dik, nak roti telur tak nak daging satu.
Dik : Huh? Roti telur?

Shag : Jap. Tadi cakap apa eh? Hmph. Nak roti telur tak nak bawang satu bungkus.
Dik : Okay okay. *sambil senyum perli*

Shag : Baby, Dkna cakap apa tadi?
Baby : Dkna cakap nak roti telur tak nak daging. Hahahahaha ;D


Kes Ketiga.
Situasi : Pelan kenapa kena bangun pagi hari ini
Lokasi : Kat rumah dalam bilik

Shag : Baby, esok nak bangun awal. Kul 9 gerak KL Sentral dah.
Baby : Kul 9 pergi KL Sentral? Awal gila babeng. Habis tu naik bas pukul berapa?

Shag : Naik bas kul 9 setengah lah.
Baby : Pergi KL Sentral pukul 9. Tapi, nak naik bas pukul 9 setengah?

Shag : Eh, apa Dkna cakap tadi?
Baby : Pergi KL Sentral.

Shag : Adoihai. Pergi Putrajaya Sentral lah. Hahahaha ;D


Banyak lagi kes serupa tu yang tak sudah sudah berlaku. Boleh katakan tiap hari wajib sekali aku tersasul dengan yakinnya. Malu siok! Makin lama macam makin menjadi pulak kesasulan aku neh. Dah lah tersasul. Boleh yakin tu! 

Ni kalau buat presentation mahu markah keyakinan tinggi. Tapi markah penyampaian rendah. Sebab, info banyak salah bagi sebab tersasul. Hahahaha ;D

Mintak simpang seribu lima ratus lima puluh lima lah kan.

Ada tak sesiapa tahu macam mana nak hilangkan penyakit neh? Kalau ada ubat, bak sini sikit. Nak percuma tau. Tak nak bayar sebab aku tengah berjimat neh. Keke.


Korang ada penyakit pelik tak? Marilah kongsi. Boleh sama sama gelak. Hahahaha ;D





Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

20 comments:

iwan_dextrous said... BALAS

ish3..nie dh kronik dh nie..hahaha

bardboo said... BALAS

kalo penyakit mcm ni nmpk gayannya mmg xde ubat..hehe..


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Ateynmohd said... BALAS

hahaha ! atoyaiii . t'sasul suda . pykt neyh sng je ubtnye . sblm nak ckp ape2, tulis skrip dulu . ngeh3x .

Ain Abia said... BALAS

hahahhaha *guling2* adik moy yg disygi.. napaka begitu?? hahahahha... aduhaaii.. nak gelak lagik hahahahha... ubat? minta kat kak puteri oke.. mish yuuu

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@iwan_dextrous : Kronik sangat tau Iwan sayam. Uhuk ;'(

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bardboo : Serious kak? Nak nangis lah tiap hari kena ketawakan ;'(

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Ateynmohd : Nak buat skrip tu best. Tapi, bila cakap sama je. Tak pakai skrip pun :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Ain Abia : Kak Ain sayam!!! Lindu gila sama lu. Apa kabar orang KPJ semua. Hehe.

Entah lah Kak Ain sayam. Tetiba penyakit ni makin teruk minggu neh. Sob sob. Kak Puteri sgt jauh ke utara lah pulak nk mintak ubat free :P

puteri.kayangan said... BALAS

salam kenalan.bdk baru kat cni...
erm...setahu sy blm ada ubat lg tuk kes y cm ni.(belagak cam Dr ni.)heheh..normal la cm2,tp kalu da sllu 2 d kra kronic suda..hikhik

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@puteri.kayangan : Tulah sayam. Sangat kronik dah neh ;D

adibah said... BALAS

hahahah...sebab tu la kena pk dulu sebelum ckp...

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@adibah : Dah pikir. Yg kelakarnya, time pikir dah betul. Bila cakap tersasul sasul.

aLieF si Muncung ManiS said... BALAS

kak shag sayam...ini adalah penyakit angau..haha.kak shag sayam ada jatuh cinta dgn someone ek?? cepat bagitaw alief..bisik kat alief..alief janji tak bgtaw orang.haha

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@aLieF si Muncung ManiS : Takkan lah? Dulu Shag angau pun okay je. hahahaha ;D

Jap nak bisik. Shag tengah angaukan Alief lah! Kuang kuang~

aLieF si Muncung ManiS said... BALAS

kak shag tipu..tak nampak pun muka alief kat dalam kepala kak shag..hahahha..adoi..kak shag ni layan je perangai ngarut alief ni..akak shag is the best..spoting..huhu

Arol Mubin said... BALAS

Hahaha. Shag nie tengah angau bercinta ke? ;D Arol pun kadang-kadang tersasul jugak. Tapi bila orang tegur, Arol mesti nafikan. Padahal, cover malu. ;D

ardinihumaira said... BALAS

meh dni kasi ubat..
heheh :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@aLieF si Muncung ManiS : Memang lah tak ada dalam kepala otak. Sebab dalam otak dah sempit dengan nombor. Haha ;D

Tapi, Alief sayam ada dalam hempedu. Kenapa tidak hati? Sebab, hati dah ada Chazzy :P

Perangai kita sama je. Gila gila!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Arol Mubin : Alamak. Bukan bukan. Shag tak angau lah sayam. Mungkin ni tanda Shag dah tua =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@ardinihumaira : Mana mana? ;D

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot