18 February 2012

Earth Hour 2012.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)







Shag Yahaya sedang menaip~


Earth Hour di jalankan pada setiap Sabtu terakhir dalam bulan Mac. Dari apa yang aku baca, Earth Hour ni di mulakan sejak tahun 2007 yang di pelopori oleh WWF Australia. Kali pertama Earth Hour di lancarkan adalah pada 31 Mac 2007. Dorang lancarkan Earth Hour ni pun untuk kasi kesedaran kat kita ni. Tak lain tak bukan pasal perubahan cuaca dunia - global warming !


Jadi, pada tahun 2012 ni Earth Hour akan di jalankan pada 31 Mac 2012. Dari jam 2030 hingga 2130.


Dalam sejam kita yang support benda ni, kena tutup semua peralatan elektrik kita. Agak agak korang sebagai bloggers, nak ke tutup gadgets korang yang boleh menghubungkan korang dengan dunia belog ni ? Sejam je pom kan~ Tutup sat tak ada kesan negatif kat kesihatan diri kot. Kan ?


Mari lah sama sama kita support Earth Hour 2012. Hanya dengan padam semua peralatan elektrik. Bukan dengan berbuat benda tak senonoh k ! Mentang mentang lampu habis tutup~ Kiki.



Sumber : Dalim | Sayam



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

9 comments:

Nur Anisah said... BALAS

http://4.bp.blogspot.com/-BgdBgBmHYQg/Tzu_--LXWOI/AAAAAAAAAUU/IqF0Ohc5oHk/s1600/14.png

Agak-2 ngam tak earth hour dgn gambar tu? xD

fatin amalina husna said... BALAS

yg lepas x sempat join sbb wktu tu dok kt asrama time sek men.. guard x bg ktaorg ttup lampu..dya ckp bahaya..haha..

Pupel Liyana said... BALAS

adeh. rasa takut lak nak tutup semua. mungkin hp tak tutup la kot hehehe

Azhafizah[フィザ] said... BALAS

mari mari support earth hour..save our earth/planet ^^

Syat0za Zai said... BALAS

zai nk support, tapi kejam je.. dlm setengah jam gitu.. ish3 ==" tahun ni nk try 1 jam! :D


*tak tau plak follower akak dah 1007! yeah! tahniah ;D

ciEk NiENa said... BALAS

entah la dapat join idak yang taun ni punya. dok kat hostel ni susah sket nak follow. huhuhu

♕ Mr.IX ♂ said... BALAS

tak terlintas lak earth hour thn ni....

Woofer Storm said... BALAS

ayat last tu wat sy nak gelak..hilang stress skjp.heheee

Nisa Greennnpanda said... BALAS

leh je support time tue...
dlu pun support gak earth hour, hehe.. ^_^

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot