22 February 2012

Sudah bersediakah anda ?



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Cute Tabi !


Shag Yahaya sedang menaip~


Tajuk nak macam siriyes gila kang. Konon aku tengah nak kasi entri yang siriyes dan suspen lah konon. Coi nya aku ni. HAHA :D


Sebenarnya, semua ni aku terpikir bila aku balik dari kelas petang tadi. Sampai rumah dekat pukul 6 sebab abam bas tu bawak selo sangat. Aiyoo. Eh, aku mana tau dia bawak selo sebab aku tidur mati. Aiyoyo~ Jangan tanya air liur aku meleleh ke tak. Biar orang sebelah aku je tau k !


Berbalik pada isu.


Aku sampai rumah, tak sempat nak tanggal stoking pom. Mama terus serang aku - 'Kakak, meh masak ! Kita masak kurma ayam.' Aku dah macam aiyoyo. Aku baru balik penatnya. Tapi, lapar gila. Lalu, aku tolong jela Mama. Eh, sebelum tu aku tukar lah baju, seluar semua.


Dalam aku tengah tolong Mama tu, aku terpikir. Macam mana aku time kahwin nanti ? Ni boleh lah aku masak time penat penat. Sebab, ada Mama teman kat dapur. Kalau time kahwin ? Laki aku nak ke temankan kat dapur. Tolong masak sekali. Nak ke ? 


Aku rasa, belum sempat laki aku tanya- 'Dalim, nak masak apa malam ni ? Abam lapaw dah~'. Aku dah tembak dia dulu - 'Abam ku sayam, jom makan kat Gearbox Warung Dusun !'


Bila kerja, kompem balik petang. Bila balik, kompem penat. Bila penat, kompem aku tak nak masak. Tapi, takkan tiap hari nak makankat kedai ? Kalau aku jadi First Lady okay lah ! Tak ada kerja tapi duit berlambak. Boleh pakai duit rakyat tanpa perlu aku bayar balik pom. Eh, ni topik apa ? Patah balik~


Jadi, aku tanya kat diri aku. Ready ke aku nak kahwin ? Setakat ni belum lah rasanya ! Sebab, aku amat malas nak masak kalau dah penat. Macam mana nak jaga laki kalau tak reti nak jaga perut dia dulu kan. 


 Tapi, kalau ada yang sanggup masak untuk bini dia ni tiap hari. Meh lah mai pinang aku. Bye !



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

8 comments:

onie said... BALAS

kalau onie dah kawen konfem suami onie diberi keutamaan,hehe :))

Ninie said... BALAS

kite mmg tak reti masak. so tak boleh buat ape lah. kena carik laki chef. bila dia abis keje tapau sikit makanan. huahua

Woofer Storm said... BALAS

tu psal sy curang,sayam malas nak masak.n paling utama sayam tak belikan lens2 kebenaran sy ni..ehhehe

slmt mlm shag^^

Yatie Musa said... BALAS

rajin kan diri. rajinkan. tak lame nnti da boleh kawen. kihkih

Pink Lavender said... BALAS

masa sorang2 memang akan malas masak...

tapi bile dah kawen..mesti akan jadi rajin..itulah nama PEREMPUAN..=)

cIk JanNah said... BALAS

jannah pon tak pandai masak. tapi mujur en tunang jenis tak kisah. hehe

Nisa Greennnpanda said... BALAS

alamak~..
kire ok la tue shag reti masak..
sy nie, adoi, xtau lgsg.. "-_-

psssstttt...shag umo brape kah? XD
same 88 ngan sy ke?

CikUna said... BALAS

hehe... tak Puan Shang, Kayuh pelam2 kem..hehee..

\\( ^_^ )//

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot