17 February 2012

Gila pangkat, gila kerja.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)





Shag Yahaya sedang menaip~


Apa lah masalah mereka mereka ? Gila kan jawatan tapi benci kan lambakan kerja. Dah nak berpangkat kan, haruslah ada kerja lebih. Kalau tak nak kerja, kalau tak reti buat kerja, letak jawatan. Duduk diam diam kat bawah. Duduk atas pun, bukan buat apa. Goyang pinggul, tayang badan, mengada je lebih ! Apa ingat kau tu orang semua sayam ke ? Dorang ambil kesempatan atas kemurahan diri kau tu je ;)  Jangan mengeluh dan jangan melatah kat orang lain. Kalau kerja kau sendiri kau tak reti nak uruskan. Kau yang gila pangkat, kau kenalah gila kerja jugak. Baru adil. Kan ? Jangan lambak kan kerja kat orang bawah yang tak ada pangkat. 


Jangan buat orang benci kau. Bila orang benci, kau benci balik orang tu sampai mati. Apa kejadah ? Salah siapa sebenarnya tah ?


Semalam aku kena food poisoning. Dari petang sampai tengah malam dok keluar atas bawah. Lepas tu, tengah tengah malam kebulur sebab perut kosong. Tapi Alhamdulillah, pagi ni terus sihat dengan sedikit rasa sebu kat perut.



p/s 1 : Siapa terasa pedas, dia laah yang termakan cili api kampung haa~
p/s 2 : Minggu depan, final chance aku kasi. Tak berubah, say bye bye kat posisi kau. Aku kan Vice President  !
p/s 3 : Penyerahan hadiah Mini GA 2012 by shagcomot.com akan delay sedikit masa. Maaf~



4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

6 comments:

Fatma Fazira said... BALAS

ditag http://fatmafazira.blogspot.com/2012/02/contest-blog-simple-by-nice-by-yuyue.html

tinkleminkle! :D said... BALAS

di tag :)

http://letsmeshowupyoursmile.blogspot.com/2012/02/hot-blogs-contest-by-manja.html

Myra Jay said... BALAS

Biasala manusia ni tak penah merasa puas dengan apa yg dimiliki..

..ika itu aku.. said... BALAS

mmg bebetul panas ni lalim..hehe
lain org lain ragam..
kena admit gak yg ni kan..
kpale same htam tp hati lain2..
sabau bebanyak ye cik VP..



*ada keje kosong x??nak apply..hikhikhik =P

lurun namzar said... BALAS

mcm2 la ragam manusia skrg.
x trjangkau dek akal dh.

Woofer Storm said... BALAS

lempang je sekali shag..hehe

#mengidam nak pakai 80-200 push pull ..hehehe belikan boleh?hehee

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot