11 February 2012

Pulau Dudoq - Pusat Pelancongan Terbaik lah der~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Pulau Dudoq imaginasi Pak Cik Google ;)


Shag Yahaya sedang menaip~


Kali ni aku nak kongsi satu tempat yang mana aku selalu jugak lah pergi dengan family aku. Time kecik kecik dulu boleh di katakan setiap dua minggu kitorang pergi.


Abah : Along, Kakak. Cepat siap.
Ktorang : Nak pigi mana Abah ?
Abah : Nak pigi Pulau Dudoq !
Ktorang : Yay ~ Boleh mandi laut.


Padahal dulu, aku paling benci pergi pantai. Sebab, kaki aku geli bila pijak pasir pantai. Kalau pergi pantai, aku lepak kat tempat rumput je. Kalau nak betul betul tepi pantai, Abah terpaksa dukung aku bawak kat khemah. Aiyak !


Sambung balik cerita pergi Pulau Dudoq tu.


Kalau korang nak tahu lokasi Pulau Dudoq ni, memang tak boleh nak tanya Pak Cik Google. Kompem dia geleng kepala lepas tu terus migraine. HAHA. Sebabnya, lokasi Pulau Dudoq ini di tentukan oleh si pemandu. Kenapa macam tu pulak ?


Sebabnya, Pulau Dudoq adalah satu yang di reka khas oleh Abah dan Mama. Pulau Dudoq yang femes dalam family aku ni membawa maksud 'TIDOQ' ! Makna lain nya, tak wujud lah Pulau Dudoq ni sebenarnya. Aigoo~


Tapi, sebabkan Abah cakap 'Pulau' dan kami paham itu memang lah Pulau. Aku dengan Along bersiap sakan. Siap bawak baju spare lagi, konon nak mandi laut ! Last last, p The Mall tak pun SOGO. Ceit ! Bila ktorang cakap - 'Ni bukan Pulau Dudoq'. Kompem Abah jawab lain kali je p Pulau Dudoq sebab dah petang - tutup.


Ktorang yang budak budak hingusan sangat ni percaya jela. Layan jela kena tipu.


Dah besar, baru tau Pulau Dudoq tak pernah wujud. Ohmeng~ Tapi, sampai sekarang Abah guna 'Pulau Dudoq' kalau adik adik aku tanya nak p mana bila tengok Abah amik seluar jeans. LOL~ Ingat anak anak dia ni nak tertipu lagi ke ? Aku dengan Along dah cerita, so adik adik aku tak tertipu. Menyesal jugak cerita. Kan best kalau dorang kena tipu macam ktorang pernah kena. HAHA.


Amacam ? Nak p tak Pulau Dudoq. HEHE.


Para penganjur kontes / GA. Jom lah join sekali - DALIM | SAYAM | PUMPKIM.

4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

7 comments:

NOVA said... BALAS

ewah2.... best nyerrr... jeles sngt2 aihh... :( owng tu le pi holiday.. hihhi... kt area mana tu ya...??

Aini Azman said... BALAS

oooo,. mcm tu aini pon tak pergi pulau dudoq,. nak tido,.hahaha

Arol Mubin said... BALAS

Hahaha! Arol pun pelik, "Pulau Dudoq" tak pernah dengar pulak. Apa lagi time kat The Mall/SOGO tue, kikis lah duit abah sampai licin. Balasan sebab menipu anak2. Hehe! ;D

..ika itu aku.. said... BALAS

dapat ilmu baru nak kenakan bebudak kat umah ni..haha

comel je name pulau dudoq tu =P

Pupel Liyana said... BALAS

ceh.. ingat pulau bebetul tadi. haiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tertipu!!

fatin amalina husna said... BALAS

husna prnah kna tipuu!!
haha..abah husna slalu buat wktu kcik dulu..kmi yg kcik trtnya2..xmaw jd sronok sgt mama pon cita p tdoq..hak3..lwak..
tgk kat dashboard td tgk title pulau dudoq..igt ada sungguh sbb tu terjah cni..haha..

najihah sahami said... BALAS

tiap2 malam i pi pulau dudoq..best! hahaha

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot