05 February 2012

Orang jemput ke majlis baik, dia berfikiran kotor pulak !



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)


Agak agak kat area mana ni ?
Klu : Tempat aku selalu turun + naik bus p kelas - UniKL Kg Baru.


Shag Yahaya sedang menaip~


Agak agak korang, apa reaksi korang bila tetiba satu hari korang dapat mesej melalui handphone pintar korang ataupun Fesbuk korang menyatakan ini :

Dalim, I nak nikah dah dalam masa terdekat ni. Jemput lah datang. I jemput abang long - abang long dengan kak long - kak long je !

Pernah tak terpikir nak memberi reaksi sebegini rupa ?

Kenapa awal sangat weh ? Dah tu, tak proper sangat. Tunggu duit banyak lah baru kahwin oi !

Atau mungkin ini yang akan korang balas sebagai jawapan yang konon terkejut ?

Kau pregnant ke bhai ? Tetiba nak nikah awal nim.

Tak boleh ke korang tanya dahulu sebab musabab nya sebelum membalas pedas ! Tak pernah ke korang terpikir walaupun sesaat, ayat yang korang luahkan tu boleh membuat buah pinang terbelah lima ? Walaupun, korang sedang menggunakan nada free gear - nada lembut. Walaupun, korang adalah kawan baik kepada insan tersebut. Dan, walaupun, kata kata itu sekadar gurauan ! Kata kata korang tu lebih berbisa dari sengatan kala jengking, lebih tajam dari pedang samurai.


Benda yang paling tajam di dunia adalah LIDAH MANUSIA~


Mulut manusia, memang aku tak nafikan memang payah nak control. Kadang kadang aku sendiri terlepas cakap, lalu aku menyesal sebab secara tidak langsung ada hati mungkin terluka. Di belog ni pun acap kali jugak aku terlepas kata kata. Maaf kan aku andai ada hati terasa, andai ada kesan tercalar.



Para penganjur kontes / GA. Jom lah join sekali - DALIM | SAYAM | PUMPKIM.


4 Entri Sebelum :



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

5 comments:

Nelly The Strange said... BALAS

manusia kan shag ~

Woofer Storm said... BALAS

sayam,sy terasa ngan sayam..nasib baik sayam ni antara sayam yang ada..sayam yang dua tu ntah hilang ntah kemana..

#ada event nanti sy gtau ye^^

Nurulchumel said... BALAS

manusia mmg camtu.
sabar la. benda baik tak payah nak tangguh2..

..ika itu aku.. said... BALAS

lidah manusia la senjata paling tajam kat dunia ni..~

♕ Mr.IX ♂ said... BALAS

manusia mmg macam2... amik tak kisah jer..

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot