24 January 2011

Berlagak kah aku?



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Wahh~ Comel nye kad kredit neh!

Salam malam, pembaca!

Sampai sekarang, aku tak bagi tahu Mama tadi aku guna Visa kredit kad beliau. Argh~ Nak bagi tahu pun serba salah. Tak bagi tahu lagi lah serba salah. Hmph~


Pukul 830 malam tadi, Mama suruh aku pergi belikan ikan untuk Chummy Lambert, Jerry Bruckheimer dan keluarga JB. Maklumlah, ikan kena beli setiap 3 hari. Kuat makan sangat kucing kucing kat rumah aku tu. Badan tak gemok gemok pun selain Chummy Lambert. Gebu dan kacak!

Pergi Carefour. Mamalah hantar, aku kan tak ada lesen. Aku dengan Adeq turun p beli ikan. Mama tunggu dalam kereta. Malas nak masuk parking sebab sekali masuk dah kena RM2. Boleh beli ais krim McD weh! Kiki.

Waktu nak bayar, bawak keluar dompet Mama. Dompet Mama ya. Bukan aku punya. Haha. Tanpa tengok jumlah yang perlu aku bayar, terus aku hulurkan benda warna biru. Aku tak pandang pun mamat kaunter tu. Tak handsome yang pasti. Haha. Gatal!

Aku : Eh, Adeq. Tadi berapa entah bayar?
Adeq : Mana tahu.

Aku : *tengok resit Ya Allah. 5 hinggit 85 sen je? Akak bayar pakai kad Mama!
Adeq : *buat mata bulat

Aku : Adoi adoi. Mama suruh bayar pakai duit. Yang akak bayar pakai kad tadi kenapa. Adoi Adeq neh. Macam mana neh. Mesti Mama marah.
Adeq : Jangan bagi tahu Mama. Syhh syhh *jari kat bibir isyarat diam


Berlagak tak berlagak lah aku kan. Beli ikan harga RM5.85 pakai kredit kad Mama. Lima ringgit lapan puluh lima sen je kot! Ohh~




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

40 comments:

Aretikz said... BALAS

Haha, ini barulah, ada juga pasar raya trima kad biarpun jumlah kecil.. haha..

Syat0za said... BALAS

uiyoo, pkai kadk kredit woo.. enjoy la lebih 5.85 sen nnti! xD

Ateynmohd said... BALAS

wahhh... kdit kad tue comeyl :)

alinac lover said... BALAS

gulp! kagum sat

hehhe

Woofer Storm said... BALAS

hahaaaa 5 inggit pun nak pkai,lucu la shag ni..hheee layan jela,layan kali kalau nak pakai tu blnja makan skli so meletup gak nak bayar..ni 5inggit,heheeee

E.d.Y said... BALAS

amboi..pakai kredit card tu

Miss Yaty said... BALAS

nak cakap shag berlagak jugak..hihi...

shag nape tak ambil lesen?

Woofer Storm said... BALAS

@Miss Yaty

@yaty ,nak setuju kat sni boleh..hehee jgn mara cok shag..dtg lagi sni,sja nak ckp,anda ditag,rasanya tag kali ok kot,tanpa melihat muka anda yang comel tu..join tau..heheee

http://www.wooferstorm.com/2011/01/contest-gambar-tak-nampak-muka-paling.html

emieysandra said... BALAS

bli ikan ng credit card..gtau mama shag..ngeh2

..hizamirahim.. said... BALAS

wah.
berlagak gile!
tak sangka betul anda berlagak sampai macam tu sekali.
:P

haha.

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Aretikz : Haha. Tapi kan, malu Shag kot! Macam tak ada duit sangat je dalam wallet tu =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Syat0za : haha. Kena bayar lebih balik kat bank. Adoi~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Ateynmohd : Kan! Comel gila! :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@alinac lover : Ohh jangan! Malu neh~

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Haa tu lah pasal. Ni sebab berapa hari berturut turut dok pakai kad Mama. Sign sana sini sbb Mama malas nak turun kereta :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@E.d.Y : Harus, bro! :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Miss Yaty : Haha. terima Kasih Yaty sayam ;D

err, sebab masih trauma nak drive.

Miss dorayAki said... BALAS

org ade kad kredit. hahaa

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Woofer Storm : Cehh. Setiap kali nak sokong Yaty. Skandal ek korang dua? Kuikui :P

Shag dah terjah tadi!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@emieysandra : Uwaaa~ Jangan. Nanti kena marah :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@..hizamirahim.. : Haha. Tu lah pasal. Kesian korang ada kawan belog berlagak macam Shag :P

Amirrah Zawani said... BALAS

shag berlagakkk.. lalalala :p
amboi kemain nama kucing dia.. :)

sissyira said... BALAS

salam

hehhe..no komen ..hahahah



Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

Pinky Pixie said... BALAS

haha. shag xperasan harga ke? men hulur kad terus. amboi.. hihi

naz said... BALAS

fuyoooo meletup mak gituu haha

Hazzy Ishak said... BALAS

anggap je terpaksa
(>.<)

Lizzie Yasmin said... BALAS

weh tak kn kad dgn duit ko tak knl.. huhuhu.. mmg tahap mamai bis nie...

Liyana Lunia. said... BALAS

hamboi kemainnnnnnn, dh biasa guna kdit kard eh? ;p

bunga said... BALAS

haaaaaaaaaaa...kelakor la...tergolek bunga ketawa ni..

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Amirrah Zawani : Haha. Eh, harus lah macho nama kucing Shag :D

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@sissyira : Kiki. No komen jua!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Pinky Pixie : Tak tengok pom, YT. Tu salah satu bad habit Shag. Tak tengok cash machine tu terus hulur duit/kad =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@naz : Memang meletop mak, Naz! ;P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Hazzy Ishak : Hahahaha :D Okeng!

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Lizzie Yasmin : Err, tu lah pasal. Boleh nampak kad, tak nampak duit? -.-

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Liyana Lunia. : Err, tak jugak. tapi ni semua salah Mama sebab sebelum hari kejadian suruh beli Pizza pakai kad. Dah gian pulak :P

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@bunga : Mak aih. melampau gelak nya. Hahaha :D

Lynn La Loy リンダ said... BALAS

hahah.. lawak je you.. :P boleh pulak cashier tu layankan je amik kad kan.

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Lynn La Loy リンダ : Haha. Tu lah pasal. Cakap jela, tak ada cash ke kak! tapi, lagi malu kot nanti =.='

Puan Besar Shag Yahaya said... BALAS

@Miss dorayAki : Hahahahaha ;D

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot