20 November 2010

Download kat mana, der?



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam malam raya, pembaca!

Aku tengah geram ni. Geram sebab tak sudah sudah lagi nak download lagu. Ingat lagi, aku pernah cerita. Lagu aku yang aku sumbat sakan dalam Cakera Keras Luar dah hilang. Tak ingat boleh lah baca balik : Ini sangat mengganggu emosi aku!

Hari ini, aku nak tanya korang korang. Sebagai pengikut dan pembaca belog aku, takkan korang nak tengok tension sorang sorang pasal lagu je kot. Kan? Jadi, aku nak tahu. Korang selalu download lagu kat mana eh? Lagu baru, lagu lama serta cepat dan mudah nak download.

Selama ni aku download pakai Frost Wire dengan 4Shared je. Tapi, ada masalah dua dua nya yang buat aku gugur rambut sakan!

Frost Wire : Nak keluarkan senarai sources pun lembap gila. Apatah lagi nak tunggu dia habis download sesuatu lagu tu. Boleh sakit jiwa kot. Kadang kadang, dah nak habis download dah lagu tu tiba tiba dia berhenti cakap source tak cukup. Alahai. Sedih nya, aku yang dah tunggu berjam ni.


4Shared : Lagu baru tak ada. Benci! Bukan baru sangat pun yang aku nak tu. Lagu tu dah famous sakan hujung tahun lepas, tapi tak ada dalam 4Shared. Bukan takat lagu tak ada. Ni sampai artis tu tak ada! Bayangkan lah, 3 Doors Down, Lady Gaga, Tokio Hotel [setakat ni lah], tak ada. Apa ni? Hmph.

Tolong lah aku ye, korang! Please~ ;)



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

28 comments:

Tomato Gurl's Life said... BALAS

sorry dear..ciktom mmg biasa download lagu kat 4shared je..dan mmg dah lama kot x download lagu ni..hehe..sorry ek xdpt nk tlg ;)

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Tomato Gurl's Life : Yeke, Cik Tom. Tak pe tak pe. Hihi. Tq, dear ;)

she jirah said... BALAS

kita pun download pakai 4shared je.
tapi shag cuba download bearshare.
bearshare senng nk download lagu.
hee~

Miss Rainbow ◕‿◕ said... BALAS

alia nak sgt tolong shag tapi alia mcm shag jgak .
slalu download dkat 4shared , frostwire . kdang kdang tuhh , search je tajok lagu tu kt internet .
sorry eh , xdpat nk tlong :'(

RoSeNoi♥A'n'L said... BALAS

Adik akak plak dulu dia suka download kat limewire , tatau wujud lagi ke HAHAHA lama dah tak bukak..

Kalau akak pulak, 4shared lah paling senang. Salunya mesti ada punya lagu yang akak nak cari.. kecuali lagu Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polkadot Bikini versi kid song lah HAK HAK

Tok Esah said... BALAS

erk shag, tok kalu nak download lagu... kat imesh jer.. 4shared ade gak...

kalu movie tak tahu lar plak, gune torrent kot..

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@she jirah : Haha. Comel nye nama software dia. Okay. Shag tgh donlod BearShare ni. Nak share lagu dgn bear. Hik :P

Thanks Hijrah ;D

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Miss Rainbow ◕‿◕ : Haa. Asal lah Shag tak terpikir nak tanya Pak Cik Google. Mesti dia sedih gila Shag tak tanya dia. Muahaha.

Thanks, Miss Rainbow! ;)

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@RoSeNoi♥A'n'L : LimeWire dah lama tak ada. Sebab tu Moy guna FrostWire. Lebih kurang LimeWire je.

Haha. Itu kena tanya Pak Cik Utube jela :P Moy tak jumpa pun lagu best The Backyardigans ;'(

Nwy, Thanks, Kak Nonoi Busuk ;D

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Tok Esah : Tok! Imesh? Siriyes first time dengar. Hik.

Thanks a lot, Tok! ;D

Nurul chumel said... BALAS

selalu download kat 4shared je.tak tahu katne lagi.

eiela said... BALAS

takut nak mendownload lagu,,selalu amik kat member je.

mush said... BALAS

huhuhu....download bila ada lagu yg best je...edit cut sendiri, buat ringtone...selalu gOogle jerk & ranking atas sekali mesti 4shared...itu je yg akak guna dik non...

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Nurul chumel : Alolo. Famous jugak 4Shared ni ye. Haha.

Thanks, Nurul ;)

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@eiela : Haa. Tu yang Shag pikir. Tapi, member suma jauh. Stok study! Haiyak.

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@mush: Jom kita tanya Pak Cik Google. Hehe.

Thanks, Sis ;)

ayu said... BALAS

shag..ayu juz thu download lgu gne 4shared je, yg lain x thu sgt pn.. sory :(

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@ayu : Okay. Tak pe tak pe. Thanks ye Ayu ;)

tiefazatie said... BALAS

hihi..ok pe..lalink..tenet ifa slow nie..xleh tgl jejak..adeh..kecewa...huhu

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@tiefazatie : Adeh. Sedihnya. Hukhuk. Suruh TM sana baiki sikit service dorang. Ni asal banjir je, tenet lembap. Tak bagi diskaun lak tu. Haha.

Muhamad Syafiq Maula said... BALAS

ALar.. download jer lah kat Youtube.. MacAm2 ada.. Kalo nak file dalam format mp3, convert jer.. Sbb kalo download dari youtube cepat jer.. Nak convert ke mp3? X sampai 10 saat.. Saya download from youtube using IDM..jangan tension2x..

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Muhamad Syafiq Maula : Haa. Tu mmg Shag salu buat. Tapi, bila sampai part convert tu lah. Bila dgr mp3 nye, audio pecah ;'(

hamzah ian said... BALAS

pergh.. aku ni bab dunlod2 benci skit.. haha.. malas nak tunggu

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@hamzah ian : Haha. Ni lagi kentang :P

Muhamad Syafiq Maula said... BALAS

Free AVC video coverter..

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Muhamad Syafiq Maula : Thanks, dude! :D

..hizamirahim.. said... BALAS

cuba mediafire.
XD

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@..hizamirahim.. : Leceh. Kena donlod software dulu lah pulak. Haha. Btw, Thanks, Hizami ;)

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot