16 November 2010

Me follow you, number 100!! Pergh~



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam pepagi buta Selasa, pembaca!

Pagi ni aku nak bincang pasal kesalahan yang sering bloggers buat apabila cuba tinggalkan jejak di Kotak Jerit tuan rumah. Dan, jejak yang mereka tinggalkan kadang kadang di maki maki di pandang mual oleh Tuan Rumah. Kenapa ye?

Sebabnya korang tinggalkan jejak yang :
  1. Sama di setiap belog. Contoh : Shag was here. Kat semua belog macam tu. Tak best lah!
  2. Ternyata menipu Tuan Rumah. Contoh : Me follow you. Bila Tuan Rumah cek tak ada nama kau.
  3. Tak back link ke belog korang, tapi korang kasi link utk Tuan Rumah copy dan paste. Contoh : Ni belog saya, shagcomot.blogspot.com
  4. Tiba tiba datang suruh Tuan Rumah follow kau. Nak p mana tah. Contoh : Please follow me.
  5. Suruh terjah sambil tinggalkan komen di entri kau dengan cara paling bodoh selebet. Contoh : Jomlah komen kat belog gua.
Itu antara nya lah kan. Banyak lagi kalau aku nak senaraikan. Panjang sangat entri aku nanti. Tak boleh. Aku tak larat nak taip. Tapi, ada jalan penyelesaian bagi segala benda. Jom tengok.
  1. Cuba pelbagai kan gaya teguran korang kat setaip setiap belog yang korang terjah tu. Contoh : Hello, apa kabar tuan rumah? || Salam Petang Sabtu dan Ahad kat sini. Buat BW utk 2 hari terus, jimat masa.
  2. Sila follow Tuan Rumah tu dahulu sebelum main hentam jeritan mengatakan korang dah follow. Itu yang terjadi kat belog aku. Sapa cakap dah follow aku carik nama dia. Tak jumpa aku tanya betul ke dah follow? Kejap lagi baru nampak nama dia follow aku. Haa, kan dah kantoi! Tak jadi aku nak follow dia sebab dah menipu.
  3. Sila isi Nama Samaran, URL Belog dengan betul. Kalau dapat Tuan Rumah macam aku, memang aku tak melawat lah belog korang. Bukan sombong, tapi aku MALAS! Nak kena kopi dan pasta copy and paste ni leceh! Jadi, sila pastikan korang isi borang jeritan tu betul betul.
  4. Kasi lah ayat membodek sikit. Contoh : Sudilah Encik/Cik yang Handsome/Comel jemput ke taman belog saya. Haa, kan manis gitu. Ni main terjah suruh ikut. Takut aku karang aku ikut kau colek aku tahj tah ke mana. Boleh ke?
  5. Komen kat belog Tuan Rumah dulu sebelum jemput dia balas. Kalau tak, jadi macam ni lah. Err, lu tak komen kat belog gua, apa pasal gua kena komen kat belog lu. Apa kes!

psst. Nama nama kat gambar tertera kat atas, aku amik dari Kotak Jerit aku. Pada mereka bertiga, aku pinjam tayang nama korang kejap untuk melariskan jualan buku cinta belog aku ;P



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

8 comments:

Nurul Amira; said... BALAS

hahahahaha cayalah!

she jirah said... BALAS

hah, setuju dngn tips shag.
hehe

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Nurul Amira; : Apa yang cayalah?

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@she jirah : Terasa sangat annoyed dengan orang yg salu tinggalkan jejak macam tu. Tiap kali tgl jejak, ayat yg sama. Bosan!

zainabzawawi said... BALAS

somel nyeee :)

RoSeNoi♥A'n'L said... BALAS

Biarlah ikhlas kalau nak tinggal jejak, bukannya sebab nak minta orang follow ke ape.. tapi memang rasa blog tu memang best pon.

You follow me, but it's I who decide want to follow you back or not.

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@zainabzawawi : Saya tahu saya comel. Hahaha :D

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@RoSeNoi♥A'n'L : Kan, Kak Noi. Tapi, kadang2 sedih gak tgk dorang yg suruh follow tu follower dia baru 10. Moy follow jela sebab dah dia pikir ramai follower br best! Tapi, dia tak sedar traffik dia sama je even followers naik. Sebab, Moy jarang singgah ke belog dia :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot