30 November 2010

Apa punya cerita tah!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam malam Selasa, pembaca!

Tengok episod terakhir cerita Asmara tadi? Kalau tak tengok rugi! Sebab nya meh aku ceritakan.

Aku tak tengok dari awal sebab, aku mandi. Kiki. Kantoi! Part pertama yang aku tak suka, ialah bahagian Raziq mati di tembak polis. Apa ke hal pulak polis tu sesuka hati nak tembak sesuka hati. Bukan mengundang mengancam nyawa pun. Baru nak rebut pistol kot. Tambah tak puas hati bila Raziq kena tembak sempat landing atas tanah dalam keadaan slow motion lemah lembut. Kiranya, tak jatuh terjelopok. Selalu nya, orang kena tembak bukan jatuh terjelopok ke? Eh?

Lagi, bahagian Zalia jatuh. Bapak senang dia jatuh kot. Beranda tu bukan tinggi ke? Nampak sangat rumah tu tak selamat untuk di diami. Haha. Dan hasil jatuhan beliau dari tingkat satu rumah tu, hanya luka kat dahi, dan patah kaki. Okay, itu biasalah. Koma teruk. Doktor cakap, untuk hidup semula terlalu nipis kebarangkalian nya. Tapi, tengok rupa macam koma biasa je? *macam aku doktor*

Aku benci bahagian, Asmara dengan senang hatinya terima Melati. 'Zalia' baru je kena tanam. Tak sempat salin baju pun si Asmara tu. Bahkan, baru langkah setapak jauh dari kubur si 'Zalia' kot. Dia terima Melati. Dah tu siap pegang tangan, cium dahi. Macam tak hormat, 'bini dia' mati! Hesh.

Dan, dari awal cerita, aku memang pantang dengan Papa si Zalia tu. Apa nama aku lupa. Kiki. Mula mula pikir diri sendiri. Akhir cerita, konon nak pikir pasal Asmara. Tapi, macam ada udang di sebalik batu. Haa, amik kau. Ada peribahasa lagi. Huhu.

Rasanya ada sambungan. Mungkin, Adam? Sebab, Zalia hidup lagi!! Sama samalah kita nantikannya! Kalau ada :P


bising : esok aku balik putrajaya ;)



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

32 comments:

Ainismaira said... BALAS

saya pun agak tak suka dengan episod hari ni.. pun rase ade smbungannya jugak.. hehe..

juju juya said... BALAS

taw xpe..xbes2..menci2..nk asmara ngn zalia..

Fiqah Alias said... BALAS

hehe..hanya mampu ketawa..ngee~ citer melayu gtu laaa..perghh..gaya cm fiqah nie org puteh jer...huhu..pape pon..fiqah pon x suke ngn episod hari nie..cam ape jer...huh...

p/s: buleh sgt nk jadi pengkritik filem nieh..hee~

Tuan Penasihat said... BALAS

kalau camtu tengok gambo sivaji the bos. mesti best. ataupun gambo apalam.
hohohho.

she jirah said... BALAS

lah, x tau pulak yg tadi episod akhir.
hehe

Rara Nasiha said... BALAS

saya suka cerita tu. heee :)

JZ Business World said... BALAS

laaa.. camne leh lupa malam ni ada asmara? rugi rugi. mujur shaq buat ceta asmara versi shaq kat sini. tq shaq :)

alinac lover said... BALAS

hahaha

oke mmg tepat la anda buat rumusan..nyampah juga tgk ending dia..geram je kan?


haip..kalo oat da jadi cucur.xde nyer rasa oat nyer lg..gerenti leh telan..kekekke

Matika Love said... BALAS

btul2...........ntah ap2 jew episod kali ni..

ardinihumaira said... BALAS

dni tak sempat tengok cite ni. sama lah ngan cite tari tirana... ending agak tak best... huhu

PuPeL said... BALAS

kecewa la dengan cite ni..ending dye ape2 tah.hehehe..walhal tak tengok betul2 pon..tengok sambil tido.

sufiyyah zulkifli said... BALAS

bukan stakat xhormat 'zalia' tuh. bahkan kawasan tanah tu. xsedar ke batu nisan byk2 tu. :D

tp bg saya, quite ok la. lagi menarik kalau 'zalia' tu mati betul. tragik abis terus! :D

n0n0i♥a'n'l said... BALAS

Akak langsung tak tgk citer ni.. adoii.. nasib baik kalau tak mesti frust bila ending tak best..

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Ainismaira : Haha. Meh, nanti kita buat sambungan sendiri :P

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@juju juya : Kan! Nak anta surat kat TV3. Suruh buat lain cerita tu. lmao~

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Fiqah Alias : Haha. Puteh luaran, dalaman melayu :P

Yay! Nanti nak kapply kerja pengkritik lah. LOL~

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Tuan Penasihat : Haha. Lagi tak boleh terima dek akal cerita dorang :P

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@she jirah : Alaa. Hijrah ni! Dah rugi. Last day dapat tengok Asmara :P

P tgk kat TV3 online ;)

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Rara Nasiha : Tapi, ending dia tak best kan?

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@JZ Business World : Alamak. Banyak sangat kerja kot? Kiki. Tape, TV3 online kan ada :D

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@alinac lover : Haha. Buat penat je tengok ending dia. Ingatkan happy ending gila antara Asmara dgn Zalia. Tapi? Haiyak. Nanges den.

Woah. Esok nak beli oat. Semata mata nak buat cucur :D

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Matika Love : Hehe. Jom kita gubal lain :P

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@ardinihumaira : Kenapa tah suka sangat buat ending yang penonton tak nak tengok? Hmph.

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@PuPeL : Mak aih. Macam mana tu Pupel? Boleh sambil tido? Haha :D

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@sufiyyah zulkifli : Haa, kan! Kasi je mati terus watak Zalia tu. Ni, suka buat kontroversi. Haiyak.

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@n0n0i♥a'n'l : Haha. Tapi, tak frust ke Kak Noi tak tengok ending even ending tak best? :P

Miss Yaty said... BALAS

semalam yaty tengok yang awal2 je tak tengok yang last..sebab lame2 tengok jadi borink sebab tak paham..hihi :)

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Miss Yaty : Terbalik lah kita. Shag tak tgk awal2. Kiki :P

just me said... BALAS

dgn melati jgk akhirnyee..
klaka la asmara..
nasib baek i xtgk..
klo x msti ase mcm bengang gle..
hahahaha..

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@just me : Tak padan lah dengan Melati. Melati tu watak perampas! Haha :D Dia dapat surat je, bukan berjanji. Dialog last sekali salah! :P

CekLa said... BALAS

banyak sangat drama. letih nak nengoknye

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@CekLa : Shag layan yang heronya hensem je :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot