10 November 2010

Social Networks : Plurk.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



Salam tengah malam, pembaca!

Kali ini aku nak kongsi dengan korang satu network yang aku rasa tak berapa nak maju lagi. Kalau nak di bandingkan dengan fesbuk memang jauh tersasar lah kan. Bandingkan dengan Twitter pun, network ni kalah jugak.

Social Network yang aku tengah cakapkan ni adalah PlurkPlurk ni lebih kurang macam status yang korang selalu tulis kat dinding fesbuk. Lepas tu, Kawan korang serta Peminat korang boleh komen setiap post korang tu. Satu komen membuahkan kenaikan karma anda. Ini yang best nya kat Plurk. Korang kena kumpul karma.

Lama korang tak online, jatuhlah karma Plurk korang tu. Tak respon pada post kawan kawan korang, karma akan turun. Terlalu banyak respon pada satu post boleh menjatuhkan karma kerana itu sudah di kira sebagai SPAM! Nak ber-Plurk ni kena berhati hati. Setiap langkah mempengaruhi naik turun karma korang.


UPDATE 23 April 2012

Di sebabkan aku dah delete akaun fesbuk, Plurk ni di jadikan tempat untuk aku membebel. Konon post status kat fesbuk. Haha. Tapi, tak ramai kawan alam nyata aku tempek kat situ. Berkomunikasi lah aku dengan kawan yang aku tak pernah jumpa di alam nyata ni. Best woo!

Aku harap, Plurk tak kan jadi macam social networks yang lain. Jadi tempat tersebarnya Fitnah Akhir Zaman!


Nak mencuba? Jom kelik SINI

Sebarang pertanyaan boleh lah tanya aku kat sini tak pun di Formspring aku. Semoga berjaya!



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

4 comments:

Ain Abia said... BALAS

wooo karma dah 95.. aisshh tak leh jd ni... hahahaa....

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Ain Abia
Cehh. Yang itu dia nampak nye. Haha. 95 tu pun sebab pernah cuti beberapa bulan. Haha ;DD

Nurul Amira; said... BALAS

lah kalau komen banyak-banyak pun kena turun karma? GILA la. mana aci. huh. benci ah plurk. muahahahaha!

♥ Roshazzy Shag ♥ said... BALAS

@Nurul Amira; : Aah dow. Aku penah kena =.=

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot