30 December 2010

Aku di landa dilema !!



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam petang, pembaca!

Aku baru balik dari Kuala Lumpur sebab teman Mama pergi klinik kat Sentul Boulevard. Mama ni mengada sikit. Suka hati je cakap Mama mengada. Mama tak boleh makan ubat klinik kat Putrajaya ni. Kena pergi Kuala Lumpur jugak.

Aku nak kasi tahu! Gambar kat atas menunjukkan aku dapat surat tawaran sambung belajar di UniKL. Dan dan, kos yang aku dapat tu AKAUN beb! A K A U N !! Argh~ Aku terus telefon Abah yang sekarang berada di Batu Gajah macam baca berita daa cerita pasal kes ni. Abah tanya aku berapa yuran apa semua.

Mama telefon pulak UniKL tanya itu ini pasal kampur terbaru dan kos terbaru di UniKL ni. Kos yang aku dapat tu adalah kos yang paling baru di tawarkan oleh UniKL. Baru hari tu. 15 Disember dorang melancarkan kos ni. Wahh~

Lepas tahu semua info, dah bagi tahu Abah. Abah tanya aku, nak UiTM ke UniKL. Argh~ Suka kasi aku pusing. Serupa waktu nak masuk Diploma aritu, KPM atau KPTM. Aku kalau boleh memang nak UniKL. Tapi, RM703 dah deposit pulak. Damn damn!

Apa pendapat korang, wahai pembaca sekalian? Akaun di UniKL Kuala Lumpur atau Kewangan di UiTM Machang.




MINTAK KERJASAMA SEMUA. JANGAN TAG BELOG INI UNTUK APA APA KONTES, GA DAN LUCKY DRAW. SEBAB AKU AKAN BERADA DI LUAR KAWASAN UNTUK TIDAK PASTI BERAPA LAMA. HARAP MAKLUM.




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

42 comments:

MollyAhmad said... BALAS

KL je moy.. aku sarankan..amek cos yg ko MINAT

Cik_Shiqah said... BALAS

ikut minat akk lah. yg mana akk leh bwk akk amiklah. huk3.

SyatOza said... BALAS

mane zai pandai bab2 ni >_<

Rafina Mimi Zairul Murni said... BALAS

tepuk dada tanya selera ye :) pilih yg mana suka..

Shag said... BALAS

@MollyAhmad : Kau ada kat rumah dah? Ke tak pergi bank ni? Hehe :P

Haa, tu yg aku nak. Tapi, yuran sekali lagi. Medical check up kompem kena buat lg. Duit~

Shag said... BALAS

@Cik_Shiqah : Ohoo~ Baik! 2-0 dah :P

Shag said... BALAS

@SyatOza : =.=" Okeh! Di maafkan :P

Shag said... BALAS

@Rafina Mimi Zairul Murni : OMG! Dada cakap sakit gila! LOL~

HAZWAN17 said... BALAS

uitm dihatiku,,,,
uitm yuran murah...

CahayaCintaIlahi said... BALAS

saya pilih UITM
terbaek !!
jgn pening2 ye
buat istikharah ;)

ann said... BALAS

cuba solat istikharah

Shag said... BALAS

@HAZWAN17 : Haa. Yes! 2-1 *UniKL 2, UiTM 1*

Shag said... BALAS

@CahayaCintaIlahi : Okie dokie.

2-2 *seri*

Shag said... BALAS

@ann : Okeng! :D

say to easy=) said... BALAS

for me its better uitm..sbb takut cos yg bru ditawarkan nie tkut dpt lecturer yg baru..btter dpt lecturer yg pengalaman like uitm mmg dr dulu ade cos kewangan dh..wah,tetiba plk puji uitm.

MMU is the best!haha

Shag said... BALAS

@say to easy=) : Wahh~ Tapi, kos tak minat. Argh~ tension pikir semua ni.

MMU mahal =.="

:: Zanna :: said... BALAS

klu zanna baik pilih uitm... @pun klu susah sgt buat la solat istikharah :)..insyaAllah boleh membantu :)

MERAH said... BALAS

salam :)
pilih lah kos yg diminati.
baru sng nk blajo.huhu.

ssh2 sgt wat solat istikarah.
mintak pertolongan Allah.
tgk kata hati tergerak nak pilih yg mane.

Bella said... BALAS

ikut la course yg shag minat ye..

law shag amek unikl kan shag naty jmpe Bella..
Bella stdy situ..heee :)

Cik Liyana said... BALAS

shag, better u amik kewangan kat uitm machang.
U cakap kt unikl , course akaun baru launch kan, so diragui lagi kehebatan pensyarah kat sana sedangkan uitm machang is well known universiti & ada ramai pensyarah & professor yg ber-kredibiliti & berpengalaman. bukan apa takut susah bila dah abis belajar nnt, better course kat unikl tu dah approved & accredated by MQA or not.

semua faktor pendapat shaq kena ambil kira.

tapi apapun , terpulang pada shaq, better buat solat istikarah & hajat banyak mohon Allah bagi petunjuk.

luvYOU said... BALAS

shag sayanggg!!!
kak dila dh dtg membantu *erk....xdela nk bantu sgt...just bg pendapat aje, hehe

mule2 kak dila nk shag amik kos yg shag suke
which means shag lebeh suke UNIKL kan? :)
So go get it girl! huhu

TP

Bile kak dila bace komen Cik Liyana ade betulnye
Kos baru nih diragui sket kredibiliti pensyarah
dan even tak tau dah diikitiraf atau belum :)

so kat sini shag tanyelah pndapat ibubapa
sbb ibubapa nih ade instinct
and satu lg tanye Allah ye syg

kak dila sntiasa sokong shag !
:)

smoochess**

PuPeL said... BALAS

UITM!!! kompom tiada keraguan :)

misz FaTiN said... BALAS

Firstly,, fatin nak nasihatkan,, shag pilihlah ikut minat.. supaya xnyesal nnt..

2ndly,, fatin rasa better UiTM,, coz die da lama ada cos 2.. if UniLK,, baru je ada cos 2.. mcm was2 je.. huhu..

this my opinion la.. neway,, ikut kata hati..
choose d'right 1 dear.. ^_^

Shag said... BALAS

@:: Zanna :: : Tak sempat dah nak buat solat istikarah =.="

UniKL 2, UiTM 4.

Shag said... BALAS

@MERAH : Okeng! Malam sblm tidur nak mintak doa supaya dalam petunjuk dalam mimpi. AMIN!

UniKL 3, UiTM 4.

Shag said... BALAS

@Bella : OMG! Yeke? Yay! Ada kawan :P

UniKL 4, UiTM 4.

Shag said... BALAS

@Cik Liyana : UniKL dah dapat pengesahan dr MQA dah. Tu yg konpius gila nak mana. Dua dua ada kurang dan lebih =.="

UniKL 4, UiTM 5.

Shag said... BALAS

@luvYOU : OMG! Komen paling panjang :D

Mama suruh amik KL sebab dekat! Abah pulak suruh Shag pikir sendiri. Argh~ Buntu gila. Sebab nak belajar pakai duit Abah. Uhuk.

UniKL 5, UiTM 5.

Shag said... BALAS

@PuPeL : Wahh~ Tiada talian hayat ;)

UniKL 5, UiTM 6.

Shag said... BALAS

@misz FaTiN : Hehe. Ada proc and cons kan! :D

UniKL 5, UiTM 6.

Ateynmohd said... BALAS

if ateyn, better amek uitm..kos un tak mhl sgt..
22 kos hampir same je bidang nye..
kewangan & acc :) mgkin ade beza sket je..

tpi, t'pulang shag nak yang mane 1..buat pilihan yang sangat tepat oke ? wish u gud luck dear :)

Miss Yaty said... BALAS

dua2 tu untuk smbung degree ke sayam?
erm kalau yaty memang asal uitm ni memang nak suruh shag join the grouplah...hihi

tapi pape pun better pilih ikut kemahuan hati ye...sebab itu masa depan kita :)

p/s: yaty tak lupa shaglah...smlm baru start blogwalking sebab skrg dah mkin busy kat praktikal..huk3 ;(

Cik Liyana said... BALAS

pilih ikut kemampuan & minat shaq . Kalau uni tu hebat tapi hati & jiwa shaq tak boleh terima baik jangan pilih.

Apapun kejayaan bermula dengan kejayaan. Mungkin dengan berkorban tinggal jauh dari keluarga, shaq akan lebih berjaya @ dengan berkorban duit, shaq lebih berjaya, kita pon tak tahu kan?.

macam shaq cakap, dua2 ada pros&cons masing2, so fikir sedalam nya. Tapi bag tu packing jek buat preparation awal.

APA YG SHAQ PILIH YG TU LAH YG AKAN TENTUKAN MASA DEPAN SHAQ. JANGAN MENYESAL DENGAN KEPUTUSAN SHAQ. OKEY SMILE !!!

Shag said... BALAS

@Ateynmohd : Yeke? Haih. Sebab tak tgk dgn mata sendiri macam mana kos kewangan ni. Takut sgt tak boleh bawak. Hmph~

Thanks! :D

Shag said... BALAS

@Miss Yaty : Aah. Degree~

Nak amik akaun! :D

p/s : Saja sakat Yaty~

Shag said... BALAS

@Cik Liyana : Woah~ Siap CAPS LOCK tu~ hehe :D

alinac lover said... BALAS

mana2 pon oke kalo shaq minat

Miss Yaty said... BALAS

shag!!! happy new year..hope kita kekal friendship ;)

Shag said... BALAS

@alinac lover : Hehe. Dah decide! ;)

Shag said... BALAS

@Miss Yaty : Yeah. Happy New Year too sweetie! :D AMIN!

nadila azhar said... BALAS

law pilih uitm comfem jumpe saye..;)

Shag said... BALAS

@nadila azhar : Hehe. Tak ada jodoh kita berjumpa :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot