15 December 2010

Siapa lah yang berdaulat dengan aku ni?



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam malam, pembaca!

Okay. Keputusan rayuan kemasukan ke UiTM sesi Disember dah keluar !! Argh~ Tension aku. Bukan tension sebenarnya tapi, lebih kepada cuak. Aku takut tak dapat je. Ya, memang pasti aku tak kan dapat kos akaun. Itu pasti. Dan memang perit aku nak terima kenyataan tu. Tapi, aku belajar untuk bersyukur dengan haluan hidup aku.

Jadi, dengan gejoloh gelojoh nya aku terjah UiTM punya laman sesawang. Kelik apa yang patut, keluarlah statement macam kat bawah ini :


OMG OMG !! Seriously, aku memang terkejut. Terkejut yang amat ! Dan, sebab sebabnya adalah :
  1. Aku di terima oleh UiTM.
  2. Aku dapat kos Kewangan.
  3. Aku dapat UiTM MACHANG!
Sebab terakhir tu yang paling buat aku rasa tak boleh belah! Kelantan weyh! Bukan aku nak racist ke apa. Tapi, aku memang tak suka tempat tu. Penduduk Kelantan, sila jangan kutuk aku ke apa. Cuma, aku tak suka ke sana. Sebabnya, kat sana seperti tiada life! Nak kutuk orang Kelantan pun buat apa. Bapak aku orang sana jugak!

Tiada wayang. Tiada karaoke. OhMyGod! Macam mana aku nak release tension waktu aku belajar nanti? Hanya dengan karaoke je aku boleh lepas segala tekanan dalam otak. OhMyGod OhMyGod!

Daftarnya pada 2 Januari 2011. Tak lama lagi lah aku bakal meninggalkan segalanya. Termasuk belog! Sebab, aku tak ada broadband. Nak beli, mana nak cekau duit. Lagi pun, tunggu sampai sana lah aku beli kot. Nak tahu line apa yang bagus kat sana. Ke, ada sesiapa nak belanja aku broadband? Ngehngeh~

Okay. Aku dah rasa sedih!


Dalam sedih pun, aku dah siapkan borang semua. Semangat tak aku? Tadi lah cek, tadi jugak aku print. Tadi jugak lah aku isi segala borang serta lampirkan segala sijil yang dorang nak. 99.99% lengkap. Tinggal satu je iaitu Borang J. Kena tunggu Abah balik sini.

Pada yang lepas sesi rayuan ni, aku nak ucapkan tahniah!



bising : siapalah kuat berdaulat ni~



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

28 comments:

Rossarina™ said... BALAS

alhamdulillah, akhir nye dapat jugak ye Moy. :) selamat menyambung pelajaran lah ye. erm, course tu .. main kire-kire duet ke? haha agak berunsur kan mata duitan soalan tersebut. :D

Ain Abia said... BALAS

tahniah adik maness ku..
dpt sana sbb balik kampong halaman abah tu..
so blajr budaya kat sana k..
bljr utk berdikari...ecewahh!!
senang jg kak ain nak minta kirim beli kain pasang ke batik ke...kopok lekoq ka
hahaha.... kewangan?? wah sgt best course itu,bila dlm hati kata boleh..otak jg akan akan jd positip boleh!! ^_~

lavender harum wangi said... BALAS

ngeong2~ tahniah :D

Shag said... BALAS

@Rossarina™ : Alhamdulillah. Thanks, Rina Rino :D

Entah. Moy pilih dlm keadan tertekan. Haha. MakCik officer tu yg suruh amik yg ni. Katanya, banyak juga kira2. Tapi, buakn kira duit betul pun :P

Shag said... BALAS

@Ain Abia : Terima Kasih, Kakak Manees juga :D

Budaya sana? Yang tiada wayang for life. Tiada jerit dalam kotak karok jamban. Argh~ tak mau :P tapi demi masa depan, akan ku tempuh! Ecewah!

InsyaAllah, sweetie Sis!

Shag said... BALAS

@lavender harum wangi : Terima Kasih, dear :D

she jirah said... BALAS

congrats.
kkk pun nk amik kos yg finance.
tapi gagal.
kesian tngk dia.
hee~

Shag said... BALAS

@she jirah : OMG! Start cuak ni. Susah ke, Hijrah? Gulp~

Thanks, dear :D

she jirah said... BALAS

dia gagal masuk ijazah la shag.
bukan gagal sbb susah.
huhu

juju juya said... BALAS

congrats..dok pektis kecek klate la ye..ngeh ngeh

MollyAhmad said... BALAS

congrats shaggy! yay pasni ade org leh ckp klantan dgn!

zainab said... BALAS

aku still takley caya, but anyhow, be thankful. sbb ramai lagi yang takde peluang sambung blaja. so, study hard kat sne. patut la beriya iya nak jmpe aku bulan dec. dec punye cita, aku kne tgk cane. sbb aku mmg sengkek duet. so, tgk aku bole pnjm celah mane k ! :) congrates again !! good luck as always sbb aku tau kau mmg CONFIRM bole success ! Insyaallah ! Hal kelantan, ade hikmah :) ade jugak kelantan yang tak buat hal cm kte sll kne :) hihi love you !

n0n0i♥a'n'l said... BALAS

Alhamdulillah.. tahniah.. syukur alhamdulillah dapat gak study..

Ala.. apa nak disedihkan, Moy.... semua tempat sama je, ada kebaikan dan keburukan. Kelantan is not that bad. Akak ni pon dah lama tak karok, dah menggelupur dah ni, tp leh je karok dalam bilik mandi HUAHUAHUA, apa kisah?

QaRaMi HasHim said... BALAS

tahniah shag..
gud luck yaaa...
save duit duk jauh2 tu...
klu duk kt shah alam kering duit nanti.. haha

afzan said... BALAS

tahniahla.. dapat sambungh belajar

Shag said... BALAS

@she jirah : Ohh~ Okay! Salah paham kejap. Lahh~ Kenapa. Shag gagal apply akaun ;'(

Shag said... BALAS

@juju juya : MaiGod! Shag tahu sikit sikit je. Macam mana nak beli makanan kat sana nt? :P

Shag said... BALAS

@MollyAhmad : Aku mmg boleh cakap Kelantan lah. Cuma agak terabur :P

Shag said... BALAS

@zainab : Aku tak kesah pasal people but i do care about that place! Dgn tak ada wayang dengan karok? MaiGod. Macam mana nak survive? Gaga~

Aku dah tak ada duit. Sbb nak buat Med Check Up plus, yuran around 900? -o-

Shag said... BALAS

@n0n0i♥a'n'l : Syukur kak Noi! Sedih sebab mungkin 1st time agak jauh dr family :P

Hoyeah! Kompem time mandi kat sana jadi 3 kali ganda masa kat sini. LOL~

Shag said... BALAS

@QaRaMi HasHim : Tu lah pasal. Memang save duit habis. Tp, takut makanan jela. Manis~

Thanks, bro!

Shag said... BALAS

@afzan : Thanks, dude! :D

mary ann ;) said... BALAS

tahniah ya ;)

actually orang kelantan tak adalah teruk sangat..think +ve ok ;D ;D

misz FaTiN said... BALAS

tahniah ye..

UiTM di hati ku.. ^_^

Shag said... BALAS

@mary ann ;) : Pasal orang memang tak kesah actually. Tapi, pasal tempat. Errr. Tiada wayang? okay. Tapi, tiada karok? Huk aloh~

Shag said... BALAS

@misz FaTiN : Thanks, Fatin ;)

Haha. Err, UiTM belum di hatiku lagi. LOL~

ardinihumaira said... BALAS

tabik spring! ^__^
tahniah dear !

Shag said... BALAS

@ardinihumaira : Terima Kasih, Dni sweety!

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot