26 December 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)




Salam petang, pembaca!

Aku nak sertai segmen yang di bawa oleh Encik Akim atau lebih terkenal dengan panggilan Cikgu Akim. Terima Kasih kepada Cik Yaty dan Cik Zati, sebab sudi tag aku! Untuk sama sama sertai, boleh lah kelik link di bawah :

Jom jawab soalan subjektif dari Cikgu Akim ni. Mula~

Status anda :
Err, aku masih single. Sebabnya, nak sebab jugak ke, Cikgu? Tak apa, meh sini Shag kasi tahu kenapa. Sebab, aku tak suka bercinta. Eceh~ Poyo!

Cerita tentang anda :
Tiada yang menarik tentang aku melainkan aku. Entah apa apa punya jawapan. Hmph. Aku akan melanjutkan pelajaran dalam aliran kewangan dan itu bukannya pilihan aku. Oleh sebab itu, aku ada buat pelan B. Hidup kena harus terus merancang. Kan? Bercita cita ingin menjadi seorang Akauntan yang bekerja di sebuah Audit Firm. Dalam masa yang sama, aku juga ingin menjadi seorang pendidik untuk matapelajaran Matematik. Jadi, aku bercadang untuk kerja di Audit Firm selama 3 tahun dahulu kemudian kerja jadi pendidik pulak. hehe.

Cerita tentang belog anda :
Belog ini di jadikan tempat untuk aku berkongsi apa yang aku tahu, apa yang aku rasa dan apa yang timba sepanjang hidup. Belog ini, sedaya upaya di jauhkan dari sesi kutuk mengutuk keterlaluan orang awam. Aku ada pengalaman tentang itu, dan berusaha untuk tidak mengulanginya lagi.

Pandangan pada dunia belog :
Dunia belog tak lari macam dunia realiti jugak. Ada bloggers yang kita jumpa amat peramah. Ada yang sombong kalah Dato Siti Nurhaliza diva nya! Ada belog yang berkongsi cerita penuh pedoman dan tauladan. Ada yang penuh dengan kritikan, kutukan ke atas semua orang di sekeliling beliau.

Nasihat untuk para newbies :
Sila dengar nasihat dari para bloggers yang lebih senior. Contoh belog yang bagi banyak tips dan kata nasihat adalah belog Ben Ashaari. Boleh ceduk tips dari sana. Manakala nak buat belog kelihatan lebih cantik dengan widgets yang penting? Boleh ke belog Cik TomLiyana Lunia, dan Wan Hazel. Banyak lagi tempat korang boleh tuntut ilmu. Itu boleh cari sendiri ;) Selamat Maju Jaya!

Keunikan belog anda :
OMG! Keunikan? Err, maybe Encik Gagah Perkasa di header tu kot? Meow, he's mine!

Sampai bila anda akan ber-belog serta impian anda dalam dunia belog :
Selagi hayat di kandung badan, selagi itu juga aku akan menulis kat sini. Haha. Selagi aku punya daya untuk taip, selagi aku kenal huruf huruf, selagi aku ingat macam mana nak pos entri, InsyaAllah aku akan ber-belog. Impian aku dalam dunia belog ni, mahu menjadi tempat melepak baru macam belog belog otai~

Empat orang yang bertuah untuk turut serta dalam segmen ini adalah :
  1. Cik Tqah [http://atieshaadriana.blogspot.com/]
  2. Cik MJ [http://normj1001.blogspot.com/]
  3. Cik Liyana [http://hatikuhatigetah.blogspot.com/]
  4. Cik Moon [http://emonmoon.blogspot.com/]
Okay siap! :D




Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

10 comments:

Heidi Shafiq said... BALAS

nice.. :)

Miss Yaty said... BALAS

hihi...shag ni klakar betul hihi..thanks dear sebab join jugak..semoga kita dapat ramai kawan kat dunia blog ni ;)

:Cikgu Akim: said... BALAS

suka baca sumer jawapan..nice story!semoga berjaya capai segala impian dihati~

kalau ada masa sudilah melawat rakan2 yg join segmen ni kat blog saya tau...

salam perkenalan dri saya bakal guru SP n Biology~

pss:camanan nak sorokkan awards cam blog ni kat sidebar!

Shag said... BALAS

@Heidi Shafiq : Thanks, bro! :D

Shag said... BALAS

@Miss Yaty : AMIN!

Youre Welcome, sweetie! :D

Shag said... BALAS

@:Cikgu Akim: : Thanks, bro. Eh, Cikgu! Hehe :D

Cik Moon said... BALAS

thanks...cikmoon akan buat...hehe

Shag said... BALAS

@Cik Moon : Youre Welcome ;)

zati said... BALAS

thanx sebab buat, hidup bloggers *ecececeh*

Shag said... BALAS

@zati: Eceh! Youre Most Welcome, Zati busuk! Kiki :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot