12 December 2010

Soal Jawab.



Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
Assalamualaikum, sayam ku semua !
Sebelum baca entri, meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)



UPDATE 23 April 2012


Salam petang Ahad, pembaca!

Semalam, aku dapat call dari Tok Esah untuk buat sesi soal jawab dengan aku. Jadi, aku menetap hari ini untuk sesi itu di adakan. Jom kita sama sama tengok baca apa soalan yang di ajukan oleh Tok Esah. Mari mari!

          Pasal Diri Aku.
  1. Nama : Shag Yahaya
  2. Tarikh Lahir : 25 September 1989.
  3. Umur : 21 tahun beberapa bulan dan beberapa hari.
  4. Status : Bujang
  5. Zodiak : Libra
  6. Saiz Kaki : 7 atau 8.
  7. Berat sekarang : Tak tahu.
  8. Tinggi : Tak ingat.
  9. Nama Panggilan : Shagy / Moy / Shag
  10. Sekolah Rendah : SKSHAS, SKPJ(1)
  11. Sekolah Menengah : SMKPJ(1)
  12. Sijil / Asasi / Diploma : Kolej Professional MARA Beranang.
  13. Ijazah Sarjana Muda : Belum masa lagi.
  14. Keadaan Bilik : Bersepah !
  15. Pernah kapel berapa kali : Err, banyak~
  16. Ambil gambar sekarang dan jangan edit :TAK NAK!

    Pasal Orang
  17. Nama awek first : Eira. Anak kawan Abah :P
  18. Nama awek sekarang : Hahn_ah, Zainab, Marl Ahmad, blaa blaa blaa
  19. Nama orang paling di rindui : Mereka mereka !
  20. Nama orang terakhir pernah kau kecewakan : Zabidah A Rashid.
  21. Nama orang paling kau benci : TAHI CICAK !
  22. Binatang Peliharaan : Chummy Lambert, Jerry Bruckheimer.

    Pasal Tabiat Aku
  23. Pernah Korek Hidung : Setiap hari.
  24. Pernah baca mesej then gelak/senyum sorang sorang : Selalu.
  25. Pernah gayut sampai tertidur : Tak!
  26. Pernah kentut kat khalayak ramai : Kerap.
  27. Pernah tidur kat kelas : Acap kali.
  28. Pernah pukul orang : Kadang kadang.
  29. Pernah tidur lebih 24 jam : Tak pernah lagi.
  30. Pernah nanges depan awek/pakwe : Err, pernah kot? Depan awek !
  31. Pernah kena birthday prank : Sekali.

    Kali Pertama
  32. Kena marah : Tak ingat.
  33. Duk jauh dengan family : Waktu pergi camping. Haha~
  34. Tengok Wayang : Tak ingat tahun bila tapi cerita Lizzie McGuire the Movie :P
  35. Ponteng kelas : Umur 5 tahun.
  36. Jatuh Cinta : Tak pasti.
  37. Kena tolak : 21 tahun yang lalu. Kena tolak keluar dari perut Mama :D
  38. Accident : 3 tahun lalu. Calar tangan dgn lebam kat kaki je.
Nak tembak kawan kawan Plurk semua. 
  1. Fifineni [http://fifineni.blogspot.com/]
  2. Marini [http://littlemariniwriting.blogspot.com/]
  3. Ain Abia [http://lurvenfun.blogspot.com/]
  4. Kak Izz [http://izzmarzuki.blogspot.com/]
  5. Miraku [http://mirapunyaterritory.blogspot.com/]
  6. Zainab [http://zainabzawawi.blogspot.com/]
  7. Kak Diya [http://tentangdiya2.blogspot.com/]
  8. Qis [http://kisah-ahmoichantek.blogspot.com/]
  9. Sot [http://ihatemyselfsometime.blogspot.com/]
  10. Rossarina [http://imdrugged.blogspot.com/]
  11. Kak Noi [http://lemonadenoi.blogspot.com/]
  12. Aini Lavia [http://laviaherself.blogspot.com/]
  13. Puteri [link tak jumpa :P ]
Okay, siap! Hehe.

Sebelum aku tamatkan sesi hari ini. Ya, satu entri je kot arini. Sebab, malam ni mungkin aku keluar ke rumah kawan aku. Sebab, jam 3 pagi nanti kami akan bergerak ke Bukit Broga. InsyaAllah. Doakan keselamatan kami ye!

Oh ya, jom singgah belog tok Esah ramai ramai ye ;)

Aku nak mintak maaf kepada yang lain, sebab tak jelajah belog untuk hari ini. Dan hutang semalam, tak sempat nak bayar hari ini jugak. Hmph~



bising : takut nya nak pergi bukit broga.



Dah habis baca entri ?
Meh kasi aku hadiah sikit - HANYA SATU KLIK !
Terima Kasih ;)
=============================================================================
Ya Allah, ampuni aku, sayangi aku, tutuplah aib-aibku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, sihatkan aku, dan maafkan aku)
=============================================================================

8 comments:

sufiyyah zulkifli said... BALAS

xpayah laaaaaa

Shag said... BALAS

@sufiyyah zulkifli : Dah ada. Taraaa~ :P

♥ Izzah Marzuki said... BALAS

wah thanks moi bg assignment! hehehe.. k.izz dah siapkan dah ok, bleh gi kat sini :

http://izzmarzuki.blogspot.com/2009/04/saya-di-tag-smart-tag.html

scroll down sebab situ tempat k.izz buat assignment.. hehe.. thanks again! ;)

Tok Esah said... BALAS

hahaha, shag ni ade2 jer yer...


besday kita hampir lah, shag cepat 2 hari.. hahaha


wah, pergi bukit broga, best!!! nak ikot...

alinac lover said... BALAS

banyak btoi soalan

Shag said... BALAS

@♥ Izzah Marzuki : Wahh~ Satu entri mengandungi pelbagai cerita ;) Nice.

Shag said... BALAS

@Tok Esah : Hehe. Aah kan! tak sedar time baca bio Tok besday kita nak dekat :P

Tok lambat!

Shag said... BALAS

@alinac lover : Dugaan kejap nak jawab. Dengan nak salin sendiri soalan. Haip. Penat :P

 

Template Design by Puan Besar Shag Yahaya
(c)Copyright reserved by Shag Comot